Tø 

 Søkelys

                                                      


  Tilbake
  Hjelp jødene hjem

 

Er et hestefoster mer verd enn et ufødt menneskebarn?

Mens hestefostre kan være verd flere hundre tusen kroner for Gjensidige forsikring er barnet i morslivet verd 0. Dersom et ektepar ønsker å forsikre et ufødt barn vil de få nei, mens hesteeiere kan innkassere opptil flere hundre tusen kroner dersom et føll dør i hestemammas mage. Dette burde være et tankekors for oss alle.

Av Kjell Andersen

Tirsdag 10 mai må Runar Iversen møte i retten da Gjensidige forsikring ønsker å avskjedige 44 åringen fordi han skrev en e post til nesten ett hundre medansatte i Gjensidige. Det er satt av to dager til saken og en av dem som planlegger å møte opp i retten er Ludvig Nessa som er velkjent for sitt engasjement for det ufødte liv.  Iversen som blant annet har forfattet sangen "Stopp fosterdrap" har engasjert seg mot fosterdrap og stilte som kandidat på "Abortmotstanderens liste", men et slikt engasjement blir tydeligvis ikke tålt i Gjensidige forsikring. "Dersom Gjensidige forsikring ikke tåler at aktive abortmotstandere kan jobbe for deres selskap bør kristne rett og slett bytte forsikringsselskap." mener lokale abortaktivister Søkelys har snakket med,
Her er innlegget og eposten Runar Iversen skrev og som gjør at han er uønsket som medarbeider i Gjensidige forsikring:

Hvorfor verdsettes hesten høyere enn mennesket ?

Ole Paus skrev engang en låt som het: “Hester er ålreite dyr.” Denne tittel kan de fleste av oss si seg enige i, selv om vi kanskje ikke husker låten. Hesten har gjennom historien vært viktig for oss i fredstid som i krigstid og symboliserer arbeidskraft og styrke. I landbruket, skogen og matproduksjonen har den vært nødvendig. Opp gjennom verdenshistorien har hesten stormet uredd mot spyd, piler og kuleregn i utallige kriger og vært jordens kavaleri inntil den i moderne tid ble avløst av stridsvogner og panserkjøretøyer. Så intet vondt ord om hesten.

Nå om dagen er det vanlig å forsikre hester ut fra den verdi den har. Det er selvfølgelig stor verdiforskjell på en vallak og en fullblods avlshingst. Men det interessante er at også fosteret kan forsikres. Et norsk forsikringsselskap har følgende i sine vilkår : ..” føll er forsikret fra 90 drektighetsdag frem til føllet er 30 dager, og tidligst ved første bedekning”. For det første slås det fast at føll er føll fra unnfangelsen og at det har en verdi. Det finnes hestefostre som er forsikret for flere hundre tusen kroner. Altså ikke en hvilken verdiløs celleklump som helst. For menneskefostre finnes i Norge ingen forsikring. Det er kun aktuelt etter fødsel.

Skal vi bruke forsikringsbransjens beskrivelse av foster som føll og overføre den på mennesker, har ca. 450 000 barn blitt tatt av dage i Norge siden 1978. Omtrent den samme effekt på populasjonen som det ville være å finne på noe så grusomt som å bryte seg inn i landets samtlige barnehager og massakrere alle barna. De ufødte barna som drepes har tydeligvis ingen som helst verdi verken for regjeringen, helsevesenet, barnets foreldre eller samfunnet forøvrig. Hadde de det hatt, ville det jo vært en katastrofe å drepe dem. De blir som regel dumpet i avfallsanlegget til abortklinikkene etter at de levende og uten noen form for bedøvelse er blitt partert eller hakket opp. Å tale om forsikring for disse fostrene blir å betrakte for “eierne” som å tegne forsikring på en gammel og utlevd elghund. Den verdsettes eller forsikres ikke. Den tas med bak låven og skytes. Men den fikk i hvert fall et liv.

Om folk synes noen av våre politikere har gjort noe kriminelt ved urettmessig å tilegne seg for mye pensjon, er det bare peanøtter å regne mot den skyld de har påført seg selv og sitt land ved å gjøre våre mest vergeløse totalt verdiløse for deretter å behandle dem som restavfall. Som verdiløse er de rettsløse, og få er de som taler deres sak. Barna er vårt alles ansvar. Er det ikke på tide å gi mennesket verdien tilbake ?

Runar Iversen

Forsikringsrådgiver

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Sist oppdatert: 04.06.10