5,000 amerikanske styrker involvert i Gaza offensiven melder media

Flere tusen amerikanske soldater har deltatt i Israels bakkeoperasjon i Gaza, rapporterte det Iran-baserte nyhetsbyrået Tasnim lørdag. Pentagon har nylig kunngjort planer om å betydelig forsterke sin militære tilstedeværelse i Midtøsten midt i Israel-Hamas-konflikten og spenningene med Iran. Ifølge byråets sikkerhetskilder involverte Israels angrep på Gaza tre divisjoner og flere brigader og ble også underbygget av 5000 amerikansk militærpersonell. Det iranske medierga imidlertid ingen detaljer om hvilke tropper som deltok i offensiven eller hvilke funksjoner de utførte.

Det er det iransk baserte nyhetsbyrået «Tasnimnews» som melder dette. Vi vet at USA er tungt inne i konflikten og har sendt betydelige styrker til Middelhavet og kysten nær Israel. Hvorvidt amerikanske styrker er involvert i kamphandlingene er uklart. Det er pr i dag ikke offisiell amerikansk policy å åpent erkjenne hvorvidt deres styrker er involvert i invasjonen. I Europa er det økende motstand mot Israel og vi ser stadige demonstrasjoner i europeiske byer.

https://www.tasnimnews.com/en/news/2023/10/28/2979369/5-000-us-troops-involved-in-israeli-land-war-on-gaza-exclusive

2 tanker om “5,000 amerikanske styrker involvert i Gaza offensiven melder media

  1. Hmm… jeg liker ikke at USA er inne i dette. Biden er anti-Israelsk – og virker noe anti-jødisk – og anti-kristelig – og er nok trolig er marionett for Obama – som er anti alt som er rett og riktig. Obama er også en muslim – familien kaller han en Shia muslim. Han forakter all form for kristendom – og jødedom. Spørsmålet er om USA vil falle Israel i ryggen – og forråde de. Ingenting av det Biden gjør – er av det gode, derfor kan vi ikke stole på at det finnes noen gode motiver her heller.

    4
    2

Det er stengt for kommentarer.