Det er på ny økt spenning mellom Nord og Sør-Korea etter at Sør-Korea har utplassert noen høyttalere som sender propaganda og lyd flere kilometer inn i Nord-Korea. Nord-Korea har krevd at Sør-Korea fjerner høyttalerne og stanser sine provokasjoner innen klokken 10 lørdag formiddag. Sør Korea på sin side har avvist det nord-koreanske kravet, og Nord-Koreas leder Kim Jong-un har i mellomtiden satt sine styrker i krigsberedskap, med mål om å bli kampklare senest fredag.
De Nord-Koreanske truslene blir blankt avvist av Sør-Korea som sier de vil svare militært på enhver provokasjon fra regimet i Nord. Torsdag kom det til skuddveksling mellom de to nasjonene som ennå teknisk befinner seg i krig med hverandre. Høyttalerne ble satt ut i forrige uke, spiller av lyd som ifølge eksperter kan høres kilometervis inn på det nordkoreanske territoriet. Sendingene skal blant annet inneholde vestlig musikk og latterliggjøring av landets diktaor Kim Jong-un. De Nord-Koreanske truslene blir imidlertid avvist av Sør-Korea som gjør det klart at sendingene vil fortsette. Dermed kan det være duket for en ny runde med militære provokasjoner allerede lørdag og de siste Nord-Koreanske truslene har utløst kraftige demonstrasjoner i Sør-Korea.
Det har opp gjennom årene vært en rekke mindre trefninger mellom Nord og Sør-Korea hvorav den mest alvorlige de senere år fant sted i mars 2010 da 46 Sør-Koreanske sjøfolk omkom når det sørkoreanske marinefartøyet Cheonan senkes. Nord-Korea har aldri innrømmet senkingen, men en internasjonal havarikommisjon har konkludert med at de står bak. Sommeren 2010 ble to Sør-Koreanske soldater og to sivile drept da Nord-Korea avfyrte om lag 100 granater mot den sørkoreanske øya Yeonpyeong. Sabelraslingen mellom Nord og Sør har igjen fått befolkningen i Sør til å frykte for krig og blant kristne i Sør-Korea pågår det nå en bønneaksjon for å hindre krig å blusse opp. I Nord-Korea er den kristne kirke under kraftige forfølgelser fra det kommunistiske regimet. Samtidig som Nord-Korea igjen truer nabolandet med krig og militære konsekvenser pågår det i disse dager en større militærøvelse i Sør hvor også amerikanske styrker er involvert. Den spente situasjonen i Korea sammenfaller også med ytterligere nedgang fredag på verdens aksjemarkeder. Fredag er også den offisielle nettsiden til Korean Central News Agency som er det statlige Nord-Koreanske nyhetsbyrået nede.