Kunder reagerer på produktmangel i Walmart -amerikanske forbrukere opplever stadig tomme hyller

Amerikanske forbrukere er vant med bugnende butikkhyller og et rikholdig utvalg når det gjelder forskjellige produkter. Slik er det ikke lenger i mange amerikanske butikker, hvor tegnene på produktmangel begynner å bli stadig mer synlig. Her i Norge er vi vant med at dagligvarebutikkene, spesielt kjeder som Kiwi, Rema1000 og Coop Extra har forholdsvis sparsommelige utvalg. Derfor kan kanskje utvalget i Walmart-butikken i videoen under virker bra for norske forbrukere. Tomme hyller allerede nå og en truende prisøkning i august og september er neppe godt nytt for amerikanere som allerede er mer enn fed up med økende priser.

Slik opplevde Sandy Steinbrook en handletur i en Walmart butikk hun ikke jevnlig bruker

Klippet under er fra en Walmart i Georgia, også her er hyllene preget av mangel

 

4 tanker om “Kunder reagerer på produktmangel i Walmart -amerikanske forbrukere opplever stadig tomme hyller

  1. En alternativ forklaring på «matmangelen» er at Walmart sliter med bemanning og logistikk.

    Walmart har åpnet over 400 nye butikker de siste fem årene, men redusert antall ansatte med 20 000.
    «….employees claiming that low levels of staffing, as well as subpar wages and unsafe working conditions, have led to chronic long lines and haphazard restocking inside stores» https://business.time.com/2013/03/27/hey-walmart-its-hard-to-make-sales-when-store-shelves-are-empty/

    «Clawson blames Walmart’s philosophy of «screwing workers,» keeping prices low by minimizing labor costs» https://theweek.com/articles/466144/why-walmarts-shelves-are-empty

    I tillegg kommer selvfølgelig problemene med transport og minimalt lager

    • Intressant at du må vise til en nyhetshistorie fra 2013 for å komme med en forklaring. 2013 er snart 9 år siden.
      Årsaken til mangelen er sammensatt.
      Lite tilgang av produkter, problemer med forsyningslinjene, ekstrem tørke, mangel på bemanning osv osv.. Mangelen er heller ikke begrenset til Walmart, men en rekke kjeder som ser ut til å slite med samme problem.
      Forøvrig er Walmart velfylt i forhold til Kiwien jeg var på i formiddag.
      Her var det mange produkt som manglet og når alternativene er first price må man gå hjem uten produktene man hadde tenkt å kjøpe.

  2. Jeg begynner visst å bli sløv, og legger meg langflat.
    Det er helt riktig å påpeke at artikkelen var gammel. Det er den.

    Etter at jeg hadde skrevet kommentaren, var det meningen å slette det som var minst relevant. Dessverre slettet jeg feil avsnitt. Det burde jeg ha kontrollert.
    Her har Kjell gjort en mye bedre jobb enn meg!

    Nå var det referansen til «matmangel» jeg først og fremst reagerte på. I USA kan vi vel trygt si at de ikke har matmangel.

    til info:
    Det var denne som skulle blitt stående igjen:
    «It’s not a worker shortage, it’s a wage shortage,» https://nbcmontana.com/news/nation-world/economy-down-76m-jobs-is-it-a-worker-or-wage-shortage
    Walmart har i en periode prøvd å bøte på problemet med for få ansatte med å tilby støtte til college, øke minstelønnen og tilby flere hele stillinger. Fox news: https://www.youtube.com/watch?v=_qV2Zy4pasA

    • Jeg er enig i at termen «matmangel» som jeg brukte i teksten er upresis.
      Produktmangel er et bedre ord og bruke. Folk får ikke de produkter de ønsker å kjøpe, men de kan selvfølgelig kjøpe noe annet.

Det er stengt for kommentarer.