Smitterekord i trippelvaksinerte Israel 37887 nye smittede mandag mens det bare ble registrert 29150 nye Covid-positive i hele Afrika

Israel opplever nå på nytt rekordhøye smittetall på tross av at store deler av befolkningen lydig har tatt to doser Pfizer samt boosterdosen. I følge det isralelske helsedepartementet ble mandag registrert 37887 nye smittetilfeller. Noe som er det høyeste tallet noensinne. Israel som nå er i gang med fjerde runde med Covid-vaksinering opplever nå både økt smitte, økende antall sykehusinnlagte og tallet på innlagte med alvorlig tilstand er igjen økende. Effekten av de tre forgående vaksinene er ebbet ut, og det haster med å få gitt trippelvaksinerte den fjerde dose med vaksine.

Folk har forlengst forstått av vaksinene ikke virker slik befolkningen var forespeilet. Det opprinnelige budskapet fra helsemyndighetene var at bare folk ble vaksinert kunne de leve et normalt liv uten munnbind, tiltak og restriksjoner. I Israel har store deler av befolkningen bitt på propagandaen og befinner seg på sprøytekarusellen, samtidig som de må fortsette med munnbind, avstand og andre tiltak. Det er nå flere smittetilfeller på en dag i Israel enn det er i hele Afrika hvor befolkningen ennå ikke har fått giftsprøytene mot Corona. I Israel var det mandag 37887 nye smittetilfeller mens for hele Afrika ble det mandag registrert tilsammen 29150 nye smittede. Jo høyere andel av befolkningen som er vaksinert, desto flere smittetilfeller registreres. I Afrika hvor svært få har fått vaksinen er smittetallene langt lavere. Løsningen for å løfte smittetallene i Afrika er å tilby vaksinen der også. Og løsningen for Israel er å få ut den fjerde vaksinedosen raskest mulig og deretter gjøre klar for den femte, sjette og sjuende.

8 tanker om “Smitterekord i trippelvaksinerte Israel 37887 nye smittede mandag mens det bare ble registrert 29150 nye Covid-positive i hele Afrika

  1. Jeg har ikke tatt vaksinen. På Altinn kom det melding til både meg og kona – for et par dager siden – fra kommunen : Vi kunne ta kontakt med dem og få 4 – fjerde – dose med vaksine mot covid-19. Godt nytt år i bøyen – sa fiskerne fra Møre i farne tider !

    • Jeg har ikke hørt noe fra myndighetene i det hele tatt…
      Før vaksineprogrammet startet, gikk jeg inn på kommunens koronasider og reserverte meg mot vaksinen.
      «Ønsker du å registrere deg for vaksinasjon» var spørsmålet. Jeg krysset «Nei». Stille har det vært i etterkant.

  2. Et program vi kanskje burde se, fra avisa Norge Idag:
    Avisens omtale: «Kveldens gjester kommer fra frontlinjen av pandemi-håndteringen:
    Gunn-Britt Grøvan er enhetsleder for smittesporing og koronatelefon i Bergen kommune.
    Fredrik Grøvan er smittevernoverlege på Haraldsplass diakonale sykehus i Bergen.
    De skal fortelle om møte med korna-pandemien på nært hold, og svare på spørsmål som om vi kristne egentlig bør ta vaksinen, sier programleder Linn Myhr.
    «Live fra Bergen» ser du hver tirsdag kveld her på idag.no, samt på programmets Facebook-side, Norge IDAGs YouTube-kanal og TV Visjon Norge. Direkte, fra klokken 22.00 – 23.00.»
    Jeg vet hvilken konklusjon de kommer med; vi BURDE ta vaksinen…

  3. Uten å konkludere med noe som helst, så vil jeg anta at Israel har et mye mer troverdig rapporteringssystem enn de fleste land i Afrika.

    «Folk har forlengst forstått av vaksinene ikke virker slik befolkningen var forespeilet. »
    Det har også helsemyndighetene sagt. Man håpet og trodde at vaksinen skulle ta knekken på mer smitte enn den har gjort. Samtidig som man sa at det var håpet, sa man også at der var mange faktorer som gjorde at mye fremdeles var usikkert.
    Så selv om Søkelys til stadighet messer om at myndighetene har lovet dette eller dette, så gjør ikke det påstandene mer sanne. De har forespeilet ut fra til enhver tid gjeldende kunnskap, og hele tiden innrømmet at der er veldig mye man ennå ikke vet.

    Når Søkelys hele tiden gjentar og gjentar det de vet er uriktig eller ufullstendige påstander minner det mer om et sutrete barn som nekter å høre på fornuft enn en seriøs kommentar.
    At man er uenig i covid-håndteringen er greit. At man er skuffet over at vaksinene, som man har kjempet så hardt i mot ikke virker som det var håpet er helt greit. Og at man er furten fordi en så liten del av befolkningen vil høre på ens argumenter er helt greit. Advarsel, klager og kritikk er helt greit, men jeg forventer i grunnen at voksne folk skal argumentere seriøst og ikke sutre over påstander man selv finner på.

    • Jeg lurer på om det kommer en stor bølge av alvorlige bivirkninger/komplikasjoner og dødsfall etter vaksinen. Hvor lenge siden er det første stikk ble tatt her til lands? 1,5 år?
      Må man ha tatt 3 – 4 doser før dette eventuelt «slår inn»? Tar det måneder eller år etter disse? Da kan det jo ta en stund før det kan konkluderes.
      Enkelte har visselig fått blodpropp og dør raskt etter en sprøyte, men hvordan dette henger sammen skulle vi hatt bedre svar på.

    • Til Otis
      «Jeg lurer på om det kommer en stor bølge av alvorlige bivirkninger/komplikasjoner og dødsfall etter vaksinen.»

      Det lurer vi alle på. Noen tror det kommer en stor bølge, andre tror på ingen måte det. Jeg håper det siste er tilfellet, men fasiten får vi ikke før om 1, 2 eller x antall år. Foreløpig, med mer 8 milliarder doser satt, og mange satt for ca et år siden, så ser det ikke ut til å være alvorlige langtidsvirkninger, men det betyr jo ikke at de ikke kan dukke opp.

      Som en lege så treffende sa det (om noe helt annet enn covid-vaksinen) : «dersom det virker har det bivirkninger»
      Og jeg er helt enig med deg, vi trenger svar og skikkelige årsaksanalyser. Jeg stoler på at de mange fagmiljøene gjør den jobben samvittighetsfullt. Andre, kanskje mange her på Søkelys, gjør ikke det.
      Og selv om jeg hadde blitt fortalt i detalj om hva som forårsaket en blodpropp eller et dødsfall, så måtte jeg fremdeles stole på den som fortalte det. Jeg er ikke fagperson, og jeg har ikke tilgang til å skjære opp folk for å sjekke.
      Jeg forstå jo at mange av de som er mest skråsikre her på Søkelys minst må være fagpersoner innen immunologi, indremedisin og patologi. De har evne til å avgjøre, med skråsikkerhet, at konklusjonene som står i MSM eller fremsettes på Youtube, Facebook eller andre steder enten er ukorrekte, løgnaktige, konspiratoriske eller helt sanne.
      Jeg velger å forholde meg til fagfolk slik jeg vanligvis gjør: med tiltro til at de kan sitt fag, men med en sunn skepsis til bastante påstander. Det være seg til leger, bilmekanikere, elektrikere eller for den saks skyld til ansatte i bank.

  4. Det som skjer i Israel er veldig interessant. Med berre litt fleire innbyggjarar enn orge kan me samanlikna litt med deira erfaringar.
    38 000 tilfelle mandag er like mykje som Norge hadde på ei veke.
    «Jo høyere andel av befolkningen som er vaksinert, desto flere smittetilfeller registreres. »
    Slik er det faktisk.
    Likevel held propagandaen fram. Det er dei uvaksinerte som har skulda.
    Dersom ein skal tru Vladimir Zelenko kan me rekna med massedød.
    Zelenko nemner og Klaus Scwab.
    https://www.bing.com/videos/search?q=Klaus+Schwab%2c+Agenda+2030&FORM=HDRSC3
    Han tek opp dette med agendaen til desse «djevlane» som trur dei kan ta Guds plass».
    Me er gått inn i dei siste 7 åra før 1000-årsriket startar.
    http://bki.net/6000/6000aar.html
    https://2028end.com/wp-content/uploads/2015/01/Creation-Chart-2000-x-1545-EARTH.jpg
    Me skal ikkje vera overraska over nokon ting.

    • Kanskje en krig med Russland kan forsinke dine beregninger om når disse 7 år starter…
      Eller vil verden rope etter en sterk og besluttsomhet verdensleder som kan gjenreise vestlig sivilisasjon etter russernes herjinger…?

Det er stengt for kommentarer.