Treningssenter for utenlandske leiesoldater i Rivne angrepet med krysserraketter

Russiske styrker angrep mandag flere mål både i Kiev, Mariupol,  Zhytomyr og byen Rivne. I følge det russiske forsvaret skal flere krysserraketter ha blitt skutt mot et treningssenter for utenlandske leiesoldater og ukrainske nasjonalister» i Novaya Lyubomirka-området i byen Rivne. Den russiske strategien ser nå ut til å være å angripe områder hvor det er et større antall fiendlige soldater samlet, for å påføre dem store menneskelige tap. Russland har tidligere advart vestlige borgere mot å bli leiesoldater for regimet i Kiev og har sagt at det russiske forsvaret ikke vil ta hensyn til om soldatene er ukrainske nynazister, amerikanere, briter eller nordmenn.

Det ble mandag meldt om harde kamper og russiske angrep mot både Kiev, Mariupol, Zhytomyr og byen Rivne. I Rivne ble et militært treningssenter rammet av kryssermissiler som skal ha skapt omfattende ødeleggelser og et ukjent antall døde. I følge det russiske forsvaret ble mange utenlandske leiesoldater drept i angrepet.  Samtidig bombet den russiske hæren kjøpesenteret Retroville i Kiev med en Iskander-M ballistisk missil. Ifølge russerne brukte ukrainerne parkeringsplassen og andre områder av kjøpesenteret til å skjule ammunisjon og pansrede kjøretøy. I tillegg kunngjorde det russiske forsvarsdepartementet at treningssenteret til den 132. rekognoseringsbataljonen til det ukrainske luftvåpenet i Zhytomyr-regionen ble truffet av Kalibr-kryssermissiler. Ifølge russerne var denne leiren også vert for utenlandske leiesoldater.  Russerne skal ha angrepet anlegg i Zhytomyr-regionen med BM-21 Grad-artilleri.

«Natt til 21. mars traff krysserraketter med høy presisjon et treningssenter for utenlandske leiesoldater og ukrainske nasjonalister ved Novaya Lubomirka kombinerte våpenopplæringssenter i Rivne-regionen. – Mer enn 80 leiesoldater og nasjonalister er drept, sier talsmann for det russiske forsvarsdepartementet, Igor Konashenkov. «Høypresisjonskryssermissiler ødela også et ammunisjonslager og hovedkvarteret til en mekanisert brigade nær landsbyen Selets,» la han til. Medier melder også at flere sivile skal ha blitt drept i kamphandlinger inne i byen Mariupol  hvor russiske og donetske styrker kjemper fra hus til hus.