Mot konflikt mellom Russland og Polen? Russere er begynt å forlate Polen

Forholdet mellom Russland og Polen forverres fra time til time. «Det har vært en rask forverring i forholdet mellom Russland og Polen de siste timene ettersom ansatte ved den russiske ambassaden i Warszawa ødelegger hemmelige dokumenter og forbereder seg på å forlate landet. Øyenvitner snakket om «hvit røyk» som kommer ut av den russiske ambassaden,» melder WarNews 24/7 torsdag. Det har nå gått en måned siden Russland iverksatte sin militæraksjon i Ukraina, noe som har ført til at forholdet mellom Russland og NATO/EU er på et historisk lavmål. Vesten har som kjent innført kraftige sanksjoner mot Russland og den massive propagandaen i vestlige medier har nørt opp et flammende hat mot Russland og president Putin i Europa.

Krisen i Europa er nå i ferd med å gå fra ille til verre og stadig flere frykter at krigen vil spre seg videre og komme til å involvere Natoland som Polen som har valgt en svært aggressiv linje overfor Russland og Hviterussland. Onsdag gikk gass og oljeprisene igjen rett til himmels etter at Russlands president Vladimir Putin sa at europeiske land heretter må betale for olje og gass i russiske rubler. Frem til nå har europeiske land betalt for russisk olje og gass i amerikanske dollar. President Putins beslutning om å avvise dollar som betalingsmiddel er et resultat av de amerikanske sanksjonene. Putins beslutning sendte både gass og oljeprisen oppover og førte også til at rubelen styrket seg mot amerikanske dollar onsdag. Imidlertid er ikke dette den eneste dårlig nyhet for Europa som nå befinner seg på kanten av noe som bare blir verre og verre. «Det har vært en rask forverring i forholdet mellom Russland og Polen de siste timene ettersom ansatte ved den russiske ambassaden i Warszawa ødelegger hemmelige dokumenter og forbereder seg på å forlate landet. Øyenvitner snakket om «hvit røyk» som kommer ut av den russiske ambassaden. Russerne er sikre på at tiden er nær null: Polakkene vil med støtte fra USA sette i gang en fredsbevarende operasjon i Ukraina, tror Russland. » Det er ingen tilfeldigheter i politikken. Da hvit røyk dukket opp i Warszawa dagen før over bygningen av den russiske ambassaden i Polen, var det alvorlig uro. Poenget er at 17. februar, nøyaktig en uke før starten av den russiske militæroperasjonen i Ukraina, ble et lignende fenomen observert av innbyggere i hovedstaden ovenfor den russiske ambassaden i Kiev,» skriver War News 24/7 videre. Den hvite røk indikerer at den russiske ambassaden er begynt å makulere dokumenter i forkant av at ambassaden blir forlatt. I religiøs term symboliserer hvit røk at en beslutning med konsekvenser er tatt. Som eksempelvis at kardinalene har kommet til enighet om hvem som skal bli den neste pave.

«Amerikanske, polske og russisk-hviterussiske styrker vender mot grensen med en avstand mellom dem på mindre enn 3 km! Russerne virker overbevist om at Warszawa har bestemt seg for å gå inn i Ukraina med en fredsbevarende styrke og at de venter  på at «grønt lys» skal innhentes fra Det hvite hus og NATO. NATO-styrker er utplassert bare 3 km fra den polsk-hviterussiske grensen mens en AWACS Boeing E3 Sentry konstant flyr til grensen til Ukraina og overvåker luftrommet. Det pågår omfattende militær aktivitet i luftrommet over store deler av Øst og sentral-Europa. Amerikanske og polske styrker er stasjonert ved Bobrowniki – Bierestowica-grenseovergangen mellom Polen og Hviterussland, nær Grodno-området i Hviterussland. NATO-landene lanserer også en ny utfordring langs grensen til nabolandet Hviterussland, hvor de utplasserer dusinvis av pansrede kjøretøyer, artilleri og stridsvogner. Dette under dekke av å være en øveøse som det polske forsvaret annonserte for noen få dager siden. Utstyret til disse styrkene som er utplassert bare 3 km fra den polske grensen til Hviterussland indikerer at Nato gjør seg klare for utfordringen det vil være å sende en fredsbevarende styrke til Ukraina. En slik fredsbevarende styrke kan lette ende i full konfrontasjon med russiske militære som kan svare på utfordringen med å ta ut NATO styrker ved hjelp av hypersoniske missiler. Amerikanske og NATO-tjenestemenn har sagt at Hviterussland «snart» kan komme til delta i krigen i Ukraina og skal i følge Nato ha tatt forberedelser.. «Putin trenger støtte. «Alt som kan hjelpe,» sa en tjenestemann. Den hviterussiske opposisjonen sier at kampenheter er klare til å settes inn i de kommende dagene. Det første angrepet fra de hviterussiske væpnede styrkene vil bestå av rundt 5000 soldater som allerede er stilt opp langs grensen til Ukraina, skriver War News.