Amerikansk general: Putin planlegger et atomangrep mot Polen

General Wesley Clark har offentlig avslørt at Russland kan bruke et laveffektivt atomvåpen, ikke i Ukraina, men i et boligområde i Polen. Dette er første gang en tidligere NATO-sjef har snakket åpent om en slik mulighet. General Clarks kommentarer forklarer også hvorfor NATO først aktiverte sine «kjemiske, biologiske, radiologiske og kjernefysiske forsvarselementer», og signaliserte økende bekymring for et slags russisk angrep. NATO-sjef Jens Stoltenberg understreket at dette er gjort for å «støtte Ukraina og forsvare oss selv». Etter en måned med krig er Russland i ferd med å sikre kontroll over både Mariupol og andre byer i det østlige Ukraina og sier nå at de vil konsentrere seg om å avnazifisere Donbas.

Russlands krigføring i Ukraina gikk ikke så hastig som Russlands militære ledelse hadde forutsagt. De møter knallhard ukrainsk motstand og må tåle større tap enn man opprinnelige hadde forventet. I følge britisk etterretning er 40 000 russiske soldater enten drept, skadd eller savnet på den måneden krigen har vart. Russland selv opererer med knappe 2000. Mer spesifikt, general Wesley Clark, som tjenestegjorde i sitt siste oppdrag som sjef for USAs europeiske kommando / øverste allierte sjef i Europa, slapp en ekte «bombe» som snakket om et russisk atomangrep mot Polen. General Wesley Clark sa til CNN i et intervju at Russland kunne bruke et laveffektivt atomvåpen, mest sannsynlig ikke i Ukraina, men i et boligområde i Polen. Den tidligere amerikanske militære toppsjefen sa videre dette: «Putin kan sette i gang et atomangrep mot Polen. «Da må Moskva bruke atomvåpen.» Selv om dette må avskrives som billig propaganda, har likevel Frankrikes Emanuel Macron sendt et signal til Moskva ved å sette sitt atomforsvar i beredskap og skyte opp kryssermillilet ASMPA..Frankrike har gått inn i en tilstand av høy kjernefysisk beredskap, og bekrefter frykt og bekymring for et mulig kjernefysisk eller kjemisk angrep i Ukraina eller Polen. Noen timer etter oppskytingen av tre atomdrevne ballistiske missiler (SSBN) av Le Triomphant-klassen, skjøt Frankrike opp det supersoniske kryssermissilet ASMPA, melder WarNews. Testen kommer på et tidspunkt da krigen i Ukraina er i full gang, med noen observatører som lurer på om det er en mulighet for en militær eskalering fra Russlands side. «Florence Parley, forsvarsminister, uttrykte sin store tilfredshet med suksessen den 23. mars 2022 med spesialmissiloppskytingen av det moderniserte mellomdistanse luft-til-overflate-missilet (ASMPA) ,» sa det franske departementet i en uttalelse.

3 tanker om “Amerikansk general: Putin planlegger et atomangrep mot Polen

  1. Jeg har liten tro på at Russland vil bruke et såkalt taktisk A-våpen mot et boligområde i Polen. Da ville russerne bli fordømt over hele verden. Det er bare USA som har gjort slikt mot sivil-befolkningen i byene Hiroshima og Nagasaki i Japan.
    Nei , da har jeg langt mer tro på at de bruker Poseidon-torpedoene i Nordsjø-bassenget og rammer en rekke land : England , Nederland , Danmark , Sverige og Norge. Disse torpedoene har kraftig atom-stridshode og er konstruert for å lage en tsunami. Russerne har for vane å lyve : De vil i etterkant av en slik tsunami blånekte på at de står bak – og forklarer det hele med et vulkansk utbrudd. ( henviser nok til skjelvet utenfor Florø for noen dager siden ). Apropos Florø : For par-tre år siden observerte folk som bodde ved sjøen der følgende : Vannstanden gikk fra flo til fjære på noen få minutter. Dette pågikk i flere timer og en beboer der ble intervjuet av Vestlandsrevyen. Ingen kan forklare dette fenomenet.

    • Nei – jeg tror heller ikke at Russland vil bruke det – men det er en kjent sak at USA lyver like mye som Russland – om de kan komme unna med det. Så denne generalen – taler bare frykt.

      Det var noe profetisk over siste skjelvet – ettersom det var det verste i Nordsjøen på 33 år. Jeg skrev det sånn på min blogg:

      «Det verste jordskjelvet på 33 år, og 33 år kan være bibelsk tall. 3 for en 3 ganger Hellig Gud, som ikke finner seg i synd. At tallet gjentar seg 2 ganger, betyr at Han stadfester dommen, den vil komme – ja, den må komme. Ingenting kan avverge det nå. Gud har gitt oss advarsler – og vi har hånet varslerne – men egentlig har vi hånet Gud, Han som sendte sine tjenere, fordi Han hadde medynk med Norge. »

      https://wordpress.com/post/korsfestet.wordpress.com

Det er stengt for kommentarer.