Irak fordømmer tyrkisk invasjon i Nord-Irak og Iran fordømmer israelsk bombing av Gaza

Den irakiske regjeringen fordømmer den tyrkiske invasjonen av irakisk territorium i nord og en talsmann for den iranske regjeringen har i dag fordømt den israelske bombingen av Gaza. Samtidig advarer Iran Israel mot å angripe Iran og sier at landet vil svare med full militær kraft med raketter som kan nå både Jerusalem og Tel Aviv. Iran frykter at Israel vil gjennomføre angrep mot seg mens hele verdens oppmerksomhet er rettet mot Ukraina. Samtidig melder WarNews 24/7 om at relasjonen mellom Russland og Israel er blitt stadig dårligere under Naftali Bennetts regjering.

Bennett anklages for å ha brutt avtale som ble inngått mellom Putin og tidligere statsminister Benyamin Netanyahu om et område i Jerusalem som tilhører den russisk ortodokse kirke.

Israel hadde under Netanyahu et teknisk sikkerhetssamarbeid med Russland om konflikten i Syria som gjorde at Israel kunne ta ut iranske konvoier i Syria som fraktet våpen til Hizbollah. Et dårligere forhold mellom Israel og Russland kan på sikt true dette sikkerhetssamarbeidet som skal forhindre sammenstøt mellom israelske fly og russiske fly over Syria.