Store ukrainske tap i offensiven i Kherson -minst 1200 døde ukrainske soldater

De ukrainske styrkene som gjennomfører sin offensiv mot russiske styrker i Kherson og flere andre områder Ukraina prøver å gjeninnta, skal ha lykkes med å overta noe territorium, men tapene skal være skyhøye. Minst 1200 ukrainske soldater skal være drept i de harde kampene -og det russiske forsvarsdepartementet hevder at de har påført fienden store materielle og personelle tap. I følge WarNews står «hele Nikolaev-Kherson-linjen står i brann og de ukrainske styrkene skal ha lykkes med å ta over noen områder. Imidlertid raser kampene for fullt og mange spør seg hvor lenge Ukraina har kraft til å fortsette.

Det russiske forsvarsdepartementet hevder å ha ødelagt 48 ukrainske stridsvogner, 46 andre militære kjæretøy og 8 pickuper med tunge maskingevær. Mer enn 1200 ukrainske soldater skal være drept i kampene de siste 24 timer. Også 40 leiesoldater skal være falt i kamp med russiske styrker -som skal ha slått tilbake den ukrainske offensiven i flere områder. Intense russiske bombeangrep og artilleri skal ha påført Ukraina store tap. Det russiske forsvaret hevder videre at den ukrainske offensiven har mislykkes stort. De ukrainske styrkenes mål er å fordrive russerne fra hele Donbas og deretter fra områdene som utgjør de to selvstendige folkerepublikkene. Videre vil Kiev ta tilbake Krim halvøya og fordrive russerne fullstendig. Ukraina har mottatt store mengder våpen og utstyr fra Natoland og etter å ha tapt stadig terreng, er Ukraina nå på offensiven. Ukraina har selv bekreftet noe tap og det blir sagt at Ukraina har mistet 560 soldater, 26 panservogner, 6 Himars og 23 andre militære kjøretøy. Ukraina skal også ha mistet to SU-25 jagerfly i følge dem selv. Hva slags tap Russland har hatt er ukjent, men det er grunn til å anta at vi også der snakker om store tap. Det store spørsmålet som mange stiller seg er hvor lenge Ukraina har militær styrke til å holde momentum i offensiven. I følge russiske medier er den ukrainske offensiven feilet. Det er mulig at det vi ser er en siste krampetrekning fra de ukrainske styrkene før vi ser en ukrainsk kollaps.

 

4 tanker om “Store ukrainske tap i offensiven i Kherson -minst 1200 døde ukrainske soldater

  1. Det er legitimt og rettferdig å forsvare egne landegrenser og egen befolkning, slik Ukraina gjør. Putin er en diktator og massemorder, som bryter alle Guds bud. Fint om Søkelys kan flytte sin virksomhet til Moskva.

    5
    6
    • Det er ingen grunn til å gleda seg over at 1200 ukrainske soldatar er døde. Er det nokon spesiell grunn til at Søkelys støttar Russland?

      4
      5
    • Torstein.
      Bruker du å lese ting som ikke står?
      Det står så langt jeg kan se ikke noe om å glede seg over 1200 døde ukrainere. Det står jo heller ikke noe om støtte til noens synspunkter i krigen. Du må lese mye mellom linjene her. Dette er jo ikke noe annet enn informasjon fra begge parter i konflikten.
      Har lenge lurt på hvordan du kom deg frem til synspunktet om at George Bush var antikrist eller at Obama ville avlyse valget.
      Kanskje du leste det gjennom linjene i Bibelen?

      4
      2
  2. Krig er og blir forferdelig. Begge leire har skyld og ansvar. Men angrep og invasjon mot fredelig nabostat er ikke bra.

    Etterrettelig main stream media har dokumentert at Putin bruker enhver ideologi til sine nasjonalistiske formål. Han savner ungdomstiden i Sovjetunionen og har i årevis konstruert et bilde av et historisk overlegent Stor-Russland for å gi folk håp og trøst i en nedkjørt, dysfunksjonell og korrupt mafiastat. Putin bruker selvfølgelig både nynazister, islamister og kristenfundamentalister til å drepe for sin rasistiske sak. En tapt sak i en tapt stat. Måtte russerne finne stolthet i annet enn historiske løgner og vodka.

Det er stengt for kommentarer.