Ukrainsk motoffensiv i Kherson i ferd med å kollapse -led enorme tap

320 ukrainske spesialstyrkesoldater og 8 britiske offiserer døde i et mislykket forsøk på å ta kontroll på området Energodar i Zaporizhzhya hvor det russisk-kontrollerte atomkraftverket ligger. Ukrainske spesialsoldater under ledelse av 8 britiske offisererer gjennomførte et mislykket forsøk på å ta over atomkraftverket. «Om morgenen 1. september forsøkte Ukrainas væpnede styrker å lande tropper i nærheten av Energodar og ta kontroll over atomkraftverket Zaporizhzhya. I følge oppdaterte data mistet Kiev mer enn tre hundre elitesoldater fra de ukrainske spesialstyrkene som deltok i operasjonen.

På kysten av Kakhovka og i kystsonen til Energodar hadde to ødelagte lektere rundt 140 soldater på hver, og rundt 50 flere soldater ble klargjort for transport fra Nikopol. Det totale antallet militært personell involvert fra Ukrainas SOF- og GUR-enheter var omtrent 320-330, hvorav 230 nylig hadde fullført opplæringen i Storbritannia og returnert til Ukraina. Nå er de døde. 4 offiserer fra de væpnede styrkene i Ukraina ble tatt til fange av den russiske føderasjonens væpnede styrker. I tillegg, ifølge data, ble opptil 8 britiske offiserer drept i området Nicopolis, melder flere kilder. Samtidig som det ukrainske raidet feilet, tyder også ting på at den ukrainske motoffensiven i Kherson har mistet momentum. Russland erkjenner at det har vært harde kamper, men sier også at det ukrainske felttoget har feilet og at mer enn 2000 ukrainske soldater skal være drept i kamper etter at offensiven begynte.  WarNews247 er fullt ut bekreftet om de forferdelige ukrainske tapene da en særgedag ble erklært i Transcarpathia på grunn av den totale ødeleggelsen av den 128. Assault Mountain Brigade i Kherson. Det pågår ennå kamper i området, men det ukrainske momentet er i ferd med å bli borte. Ukraina har lidt betydelige tap under sin mislykkede offensiv. Den ukrainske tragedien ser ut til å fortsette og det er tragisk å se at så mange soldater dør i en krig som kunne ha vært unngått gjennom forhandlinger og kompromiss med Russland.

https://warnews247.gr/i-45i-taxiarchia-roson-vdv-krinei-tin-moira-tis-oukranias-kolossiaies-oukranikes-apoleies-imera-penthous-stin-yperkarpathia-gia-tin-syntrivi-tis-128is-taxiarchias/