«Taiwan skal ha skutt ned kinesisk drone -eskalering i spenningen mellom Kina og Taiwan

Det taiwanske forsvaret skal ha skutt ned en kinesisk drone etter at denne krenket taiwansk luftrom over Kinmen-øyene, et lite stykke fra de kinesiske byene Xiamen og Guangzhou. Dermed er det andre gang på to dager at det taiwanske forsvaret avfyrer skudd mot kinesiske droner. Onsdag melde media at Taiwan hadde avfyrt varselskudd mot en kinesisk drone som krenket deres luftrom, og i kveld melder WarNews 24/7 at en kinesisk drone skal være skutt ned. Den kinesiske dronen skal ha styrtet i sjøen. WarNews rapporterer dette slik: «Forsvarskommandoen for Kinmen (en gruppe øyer kontrollert av Taiwan overfor de kinesiske byene Xiamen og Guangzhou), sa i en uttalelse utgitt av Taiwans forsvarsdepartement at dronen gikk inn i begrenset luftrom over Lion-holmen like etter middag lokal tid ( 07.00 gresk tid).

-Tropper på holmen prøvde å advare dronen om å bevege seg bort, men til ingen nytte, så de skjøt den ned, mens vraket landet i havet, la Taiwans forsvarsdepartement til. En slik nedskytning kan komme til å bety en betydelig eskalering av konflikten mellom Kina og Taiwan: «Taiwans regjering har sagt at de vil utøve retten til «selvforsvar og motangrep» hvis kinesiske væpnede styrker kommer inn på deres territorium, ettersom Beijing trapper opp militæraktivitetene i sundene som skiller Kina fra Taiwan. Taiwanske militære tjenestemenn sa at Kinas militærpatruljer nær Taiwan fortsatte, og at Beijing hadde til hensikt å gjøre Taiwanstredet som skiller de to sidene til «sin indre hav». «For fly og skip som kommer inn på vårt 12-nautiske mil sjø- og luftterritorium, vil det nasjonale militæret utøve retten til selvforsvar og motangrep uten unntak, » sa Lin Weng Huang, Taiwans nestleder for generalstaben, til journalister. Kina har så langt ikke kommentert nyheten om at en av deres droner er skutt ned, men det er grunn til å anta at kineserne som har programfestet at Taiwan vil bli gjenforent med moderlandet -blir ennå mer oppsatt på å sørge for at gjenforeningen vil skje med militære virkemidler.

https://warnews247.gr/chamogelaste-meta-to-rezili-i-taivan-anoixe-pyr-diplo-epeisodio-proti-katarripsi-kinezikou-mi-epandromenou-aeroskafous/

2 tanker om “«Taiwan skal ha skutt ned kinesisk drone -eskalering i spenningen mellom Kina og Taiwan

  1. Det er vel ikke bare Ukraina som har lov og forsvare seg mot fiender. Kina, som Russland, Tror de kan gjøre som de vil. Forresten noe USA har gjort i mange 10år., men også mye godt(Marshallplanen, eller European Recovery Program (ERP), var et amerikansk initiert hjelpeprogram i perioden 1948 – 1952 med siktemål å støtte gjenoppbyggingen av Europa etter andre verdenskrig.)

    • Nå er ikke Taiwan anerkjent som et selvstendig land og blir under «One China politikken» ansett som en del av Kina.
      Sterke krefter i USA ønsker å oppheve «Et Kina politikken» og anerkjenne Taiwan som en selvstendig nasjon.
      Fordi Taiwan ikke er anerkjent kaller de deres utenlands representasjon for «Taipei Economic and Cultural Center.»

      Et Kina politikken har vært rådende helt tilbake til Jimmy Carters tid og er ennå rådende amerikansk politikk.
      Kina anser derfor offisielle besøk fra amerikanske politiske ledere som en innblanding i indre kinesiske forhold og et brudd på inngåtte internasjonale avtaler.
      Foreløpig har ikke Biden blitt så dement at han har endret rådende amerikansk politikk her. Gjør han det vil han ta USA i krig med hånden som forsyner USA med enormt mye forbruksvarer.

      2
      1

Det er stengt for kommentarer.