Israels statsminister Lapid til Iran -ikke forsøk å teste oss!

Statsminister Yair Lapid kom tirsdag med en krass advarsel til regimet i Teheran. «Ikke test oss.» Det er fortidlig å si om Israel har lykkes med å forhindre at Washington går med på en atomavtale med Teheran. En avtale Israel har fordømt som elendig og som vil bety at Iran vil kunne fortsette å utgjøre en trussel for den jødiske staten. Israel har helt siden Joe Biden kom til makten i USA,  fryktet at Biden administrasjonene ville dolke Israel i ryggen med å gå med på en dårlig avtale med Iran. Som kjent inngikk Barach Hussein Obama en deal med Iran -som ble opphevet da Donald Trump kom til makten.

Etter at Biden tok over i 2021, har Israel fryktet at USA vil svikte og inngå en avtale som er «bad for Israel.» Den israelske statsministeren brukte et F-35 jagerfly som kuliss for sin skarpe advarsel til Iran. Iran har lenge ført en krig mot den jødiske staten gjennom sine proxyer i Islamsk hellig krig og Hizbollah. Det har lenge vært sabelrasling mellom Israel og Iran over Iransk kjernefysiske ambisjoner. Israel frykter at Iran skal utvikle atomvåpen og bruke disse til å utslette Israel fra kartet.

Én tanke om “Israels statsminister Lapid til Iran -ikke forsøk å teste oss!

  1. Israel har kjøpt F-35 jagerfly fra USA – slik Norge har gjort. Det er kun Israel som har brukt disse flyene i kamp – da over Syria. Disse jagerflyene er » stelth » ; de kan ikke sees på radar.
    MEN : Nå har kineserne utviklet et system som kan gjøre slike fly synlige på meget lang avstand. Om jeg har forstått dette rett : Så sendes kraftige varmestråler ut i luften. Disse strålene bryter gjennom » stelth » : Som er en helt spesiell maling som ikke reflekterer radar-signaler.
    Selger kineserne denne teknologien til andre land : Så har F-35 – jagerne mistet sitt fortrinn og kan lett skytes ned. Russland har meget effektive bakke til luft raketter : S-400 og S-500.

Det er stengt for kommentarer.