WarNews: Store russiske tap etter at Ukraina har startet en offensiv i Kharkiv

Russland skal ha tapt et stort antall soldater og våpen etter ukrainske styrker har iverksatt en offensiv mot russiske styrker i Kharkiv. Ukrainere tar Vebrifka og går inn i Balaklia, melder nettstedet. Det ukrainske motangrepet i Kharkiv kom overraskende på russerne som er i ferd med å sende troppeforsterkninger til området. Videoer fra området skal vise et stort antall døde russiske soldater. Russerne har lidd tap av soldater og utstyr mens de ble tvunget til å sprenge broen mellom byene Balakliya og Bayrak over Seversky Donets-elven. For noen timer siden startet ukrainske styrker sin offensiv i Balakleya-distriktet i Kharkiv

Videoen viser harde bilder av døde russiske . Det pågår harde kamper i utkanten av byen.soldater. De ble bokstavelig talt massakrert av de ukrainske styrkene. For en stund siden ble en annen video av fangede soldater fra Donetsk og Lugansk sluppet. Informasjon tyder på at en annen gruppe av den russiske hæren har blitt omringet. Ansvaret til den russiske administrasjonen er enormt ettersom de har visst lenge om det ukrainske motangrepet, skriver WarNews videre. Det er uklart hvor høye tapstallene egentlig er, men det er grunn til å vente at soldater fra begge sider i konflikten kommer hjem i likposer.

Hasteforsterkninger sendes til området, mens president Putin innkalte til et hastesikkerhetsmøte med utenriksministeren S. Soigou og Gerasimov. Til tross for tapene til ukrainerne i Kherson, utvider de ukrainske væpnede styrkene frontene til motangrepet ved å kaste inn i kampene alle tilgjengelige reserver. Balakleya ble ikke valgt ved en tilfeldighet, kommandoen til de væpnede styrkene i Ukraina anså denne sektoren av fronten for å være den minst godt forsvarte, fordi den hovedsakelig forsvares av reservister fra Donetsk-Lugansk-styrkene og russiske frivillige, melder WarNews videre.