President Putin får kritikk i russiske kommentarfelt etter nederlag i områdene Balakliya og Izyum

President Putin og det russiske militære lederskapet får krass kritikk i kommentarfeltet til nettsiden RT -etter at Russland ser ut til å trekke seg tilbake fra områdene Balakliya og Izyum. Det russiske militæret hevder at de utfører en kontrollert og strategisk tilbaketrekking, men blir møtt med latter og hån blant de mange som har kommentert oppslaget på RTs nettside. «Russiske tropper fra Balakleya og Izyum omgrupperte seg i Donetsk-retningen for å nå de uttalte målene for en spesiell militæroperasjon for å frigjøre Donbass, sa forsvarsdepartementet. «For dette formålet ble det utført en operasjon innen tre dager for å begrense og organisere overføringen av Izyum-Balakley-gruppen av tropper til territoriet til Folkerepublikken Donetsk,» heter det formelt fra Russland i følge avisen RIA Novosti.

Ukrainske styrker har tatt tilbake forholdsvis store områder i sin motoffensiv. Dette faktum forsøker det russiske militære å skjule med ord som strategisk tilbaketrekking og omgruppering. Få russiske avislesere kjøper militærledelsens forklaring -og kritikken mot president Putin og den militære ledelse er økende. Flere ser ut til å mene at Russland har brukt for få soldater under invasjonen, andre mener at Putin kan ha feilkalkulert hvilken motstand man ville møte. «Russia is outnumbered in Ukraine clearly. Don’t blame the soldiers, blame your shitty command and generals. Even I can sense the massive numerical disadvantage. They force few thousand Russian soldiers to fight the entire western backed Ukraine. Wake up, you don’t fight Ukraine – you fight USA/Nato here. With the fall of Izium, Donbass is at stake. I hate to admit it and I am very sad. But Judging by the speed and strength of the offensive, Ukraine has a good chance of winning the entire conflict. You need at least a number of 500,000, if not more in order to achieve your goals. If Putin doesn’t understand this, Russia is done. I am very, very sad,» skriver en leser i kommentarfeltet i RT.

«Putin will lose the support of pro Russians in Donbass if he keeps handing back their towns to the Ukrainian military police,» skriver en annen leser i RT. «If it was an un annonced counter offensive there was going to be an excuse…time for Putin to step down,» skriver en annen i kommentarfeltet i RT. Også i kommentarfeltet til RIA Novosti hagler kritikken over den russiske retretten fra området de har holdt frem til nå. Mange av dem som kommenterer uttrykker lite tillit til militærledelsens bortforklaringer av det som ser ut til å være et russisk nederlag i krigen. «Ukraine forces must be 4000 times better than russians if i got my maths right,» skriver en annen leser som har kommentert den russiske tilbaketrekkingen. «Er det det den heter nå? Ikke en retrett, men en omgruppering. Bravo. Generalstaben er nyskapende,» skriver Oleg Talyanov i RIA Novosti hvor kritikken mot president Putin og den militære ledelse er økende. På Twitter deles det videoer som viser hvordan russiske militære blir tatt til fange og for Putin må dette være ydmykende.

15 tanker om “President Putin får kritikk i russiske kommentarfelt etter nederlag i områdene Balakliya og Izyum

  1. Russland er dømt til å tapa denne invasjonskrigen.
    Me kan håpa at Putin innser dette etter ei stund og prøver å inngå fredsavtale.
    La oss inderleg håpa at han ikkje tyr til atomvåpen.
    Han er primitiv nok til det.
    Putin må trekka seg ut av alle områda han har stole. Det er det einaste ukrainarane vil akseptera, naturleg nok.
    Krig er grusomt. Ein kan irritera seg over straumprisar og dieselprisar, men det er bagatellar når ein ser nedslakta menneske.
    Hadde Putin vore lur, så hadde han lagt seg flat og sagt at han angrar det han har gjort og me kunne gått vinteren i møte med tryggleik for at det er nok energi og ikkje minst nok mat.
    Vesten har lært og kjem aldri meir til å stola fullt ut på Russland, men det er rart med dette at tida leger alle sår.
    Til og med tyskarane sin oppførsel i 2.verdskrig er «tilgitt».

    7
    4
    • Putin kan ikke tape denne krigen av to hovedgrunner; et så stort prestisjetap er ikke til å leve med, og hvis han taper blir han (og hans nærmeste) avsatt og enten henrettet eller utlevert til krigsforbryterdomstolen i Haag. Derfor tror jeg at han vil bruke atomvåpen som siste utvei, hvis han ligger an til å tape.

    • Purin er Guds redskap for å felle Babylon, det er ikke Putin som må legge seg flat , men vesten med USA i spisen , som må legge seg flat for Gud !
      Kjell har helt rett når han sier at vesten burde gått i forhandlinger med Putin og godtatt hans krav , det var slett ikke harde krav, men USA vile ha mistet sitt hegemoni, noe alle burde blitt glade for.
      De Hellige skal glede seg over Babylons fall .

      2
      3
    • Var inne og så på russiske medier. Det er tydeligvis langt mer ytringsfrihet der enn i VG for eksempel. Vi blir jo fortalt at folk i Russland ikke får lov å kalle det «krig» eller «invasjon».
      Løgn.
      Mange brukte ordet WAR eller INVASION og mange kritiserte også Putin.
      La oss se realistisk på dette.
      Putin er en sjakkspiller og kjenner spillet.
      Selv om Ukraina har tatt tilbake noen områder, er jo krigen langt fra over. Vi så tidlig i krigen hvordan Russland trakk seg bort fra Kiev området og deretter gikk til aksjon et annet sted.
      Russland har ingen intensjon om å ta over hele Ukraina eller ta andre land. Russland har spesifikke mål med sin spesielle operasjon -og de målene er neppe det vestlige medier tror.

      3
      3
    • Russland vil vinne denne krigen. I en krig er det mange slag. Nazistene har satt inn alt de har for å drive ut russerne fra noen områder som har symbolsk mens begrenset verdi.
      Militærledelsen i Moskva har satt inn et begrenset antall styrker i denne konflikten og må nøye vurdere hvilke slag de vil ta.
      Ukraina på sin side har mistet det meste av sine erfarne soldater og bruker nå vernepliktige med liten erfaring fra slagmarken.
      Det meldes fra flere kilder at Ukraina har tapt mer enn 8000 soldater den siste uken og de har fått en symbolsk «boost» av dette. Det vi snakker om så langt er bare ulike trekk som i et sjakkspill. Vanlige folk forstår ikke krigens logikk og er som deg drevet av følelser skapt i nuet.
      Det Russland driver er en utmattelseskrig. De vet at ukrainerne ikke kan holde dette momentum gående svært lenge -og siden Ukraina har satt inn store mengder styrker i denne offensiven og militærledelsen i Moskva forstår at sine styrker må brukes smart ellers vil mange dø i et slag som ikke er avgjørende for krigens utfall. Det vil bli en lang krig og Russland gjør fremskritt flere andre steder i Ukraina.
      Det er en ting Putin ønsker å unngå -og det er å iverksette full mobilisering av styrkene. Det er snakk om rundt 100 000 russiske styrker som er aktive i denne operasjonen.
      En liten begrenset styrke av den russiske reserven.
      Ukraina har kastet inn alt de har.

      1
      4
  2. For meg er alt det som skjer interessant. Fordi det finnes så mange profetier om at Russland vil gå til krig mot Norge og Sverige.

    Men vi er usikre på hva som skjer nå. Russland har kanskje for øyeblikket nådd ett nederlag. – kanskje fordi tiden enda ikke er inne. Til syvende og siste er det Gud som styrer alt. Ukraina er fylt med mye ondskap og korrupsjon – og det virker som Russland for øyeblikket ble brukt for å tukte dem – som også i nær fremtid vil skje med Norge og Sverige. Så er spørsmålet hva som skjer videre.

    Vi må ikke glemme at Stalin drev med utrenskniger av sitt militære – dessuten var militæret svakt – før krigen. Dette visste Hitler – og han tenkte at slaget om Russland ville bli enkelt. Men han undervurderte Russland størrelse – og været var det verste i manns minne – utrolige kalde vintre hvor tysk finmekanikk fungerte dårlig – og varme somre som gjorde veiene til gjørme – og vanskelig for biler å komme seg frem. Man kan si en blanding av vær og russisk stahet og bønner fra den frie verden – var det som stoppet Hitlers fremmarsj.

    Og så etter flere nederlag viste Russland ett annet ansikt – først sendte de den Sibirske tøffe krigerene på ski – som brøt gjennom Stalingrad – og så omringet de de store tyske styrkene – som hadde låst seg fast. Stalin brukte på den tiden sine egne soldater som kanonføde – og bare sendte de avgårde. Ett liv spilte liten rolle – selv de tyske hærene var dyktigere med egne soldater. Men dette gjorde at man kunne drive Tyskerne ut av Russland – bit for bit.

    Det jeg vil si – aldri undervurder Russland – selv om de kan virke svake . sånn som de var under Stalin på 30 tallet – så klarte de å snu – og banke verdens beste militærmakt.

    En profeti som fiolinisten og jøden Maurice Sklar – sier dette i en profeti jeg oversatte for ca 8 år siden:

    Vladimir Putin forbereder veien for at en annen leder vil reise seg i Russland. Denne nye lederen vil være Gog i Hesekiel 38. Men før dette vil Putin forsøke å ta over nasjoner som før var satelitt nasjoner i det tidligere Sovjet-unionen. Han vil bli styrtet og avsatt, men han vil bli erstattet av en hensynsløs mann som vil forsøke å overta selv Midtøsten ved en plutselig og rask erobring. Og ifølge Hesekiel 38 og 39 så vil han og de nasjonene som er med ham bli beseiret når han angriper Israel fra nord.

    Du kan lese hele her: http://box2036.temp.domains/~toreblog/26-nov-2014-ett-profetisk-budskap-av-maurice-sklar-2/

    Du vet – på den tiden Sklar delte sitt budskap viste det seg blodmåner – i 2014 og 2015 – som innevarslet vanskelige tider (Ap.gj. 2 – om månen som blir til blod) – men klart, få var forberedt på det som har skjedd, spesielt fra 2019/20 – og heller ikke på det som vil skje. Og vi har lett for å sette årstall på profetier – men noen profetier kan drøye ut lenge – og andre faller bort, fordi det var noen som ba – som vi kan lese om i Jona bok – hvor Gud forandret dommen fra 40 dager, til ca 150 år – pga omvendelse.

    I det nye forbundet har Gud lagt kraften til omvendelse for nasjonen, til menigheten. Men om ikke menigheten lever i omvendelse – hvordan kan man da tro at Gud vil virke til det gode i våre nasjoner? Jeg tror at Gud vil vekke opp sin menighet – på en brutal måte! Dessverre – men det er bedre enn å sove seg inn i frafall og fortapelse.

    4
    4
  3. Putin må nok beholde makten : Ellers blir han et hode kortere.

    På militære skoler fins det opplæring i tre stridsformer : Forsvar , angrep og oppholdende strid. Ved oppholdende strid vil avdelingene trekke seg tilbake : For å finne et passende terreng ( gjerne defilè – aktig ) : Der man stopper fienden eller går til motangrep. Dette er den militære språkbruken – man innrømmer aldri at slaget er tapt – så også med russerne.
    Men Putin har maktmidler : Dommedags-torpedoen » Poseidon » er for lengst lastet om bord i ubåter. Det vil nok gå et stort sukk gjennom verden når man ser skadene en slik termonukleær Koboltbombe forårsaker på de land som ligger mot nullpunktet. Bomben over den japanske byen Nagasaki høsten 1945 ; blir bare som en kinaputt å regne. ( Poseidon er kring 4500 ganger sterkere ).

  4. Selv om det er for tidlig å si ennå, kan vi kanskje håpe på en «italiensk løsning». Grunnleggeren av den fascistiske bevegelse, og Italias diktator fra 1925, Benito Mussolini, ble etter flere katastrofale nederlag i andre verdenskrig, avsatt og internert av ledelsen i ledelsen i det fascistiske partiet i 1943. Foranledningen var de alliertes invasjon av Sicilia.

    Det er for øvrig flere likheter mellom Mussolini og Putin. Begge kom fra beskjedne kår. Begge hadde imperialistiske ambisjoner (Mussolini ønsket å gjenopprette det romerske imperium). Begge har brukt religionen som maktmiddel for å nå sine mål (Mussolini inngikk et konkordat med pavekirken i 1929 som ga den særprivilegier i Italia, Putin noe lignende med sin nasjonale kirke).

  5. For en utenforstående er det vanskelig å tro at dette er en «kristen nettside». Alle som har lest Bibelen vet at synd er den egentlige årsaken til krig og all slags elendighet. Det man leser i nyhetene er bare konsekvenser. Og de som følger litt med vet at Putin er styrtrik på samme måte som orligarkene. De har blitt rike pga. svindel og korrupsjon. Dette er årsaken til problemene i Ukraina. Kulturen i det russiske millitæret er pill råtten og korrupt. Soldatene mangler alt og utstyr fungerer dårlig. Stor mangel på reservedeler og logistikk. Dette har vært kjent lenge.

    Det er også vanskelig å forstå at noen bare mååå ta parti. Putin har vært en brutal diktator som myrder journalister og vestlige politikere har forrådt sine velgere gjennom å skape en energikrise med viten og vilje. Til vinteren kan vi regne med at hele den vestlige økonomien kan bryte sammen. Og det har ingen ting med ukraina å gjøre. Det har å gjøre med at de skal gjøre verden grønn.

    Men for å referere til Bibelen igjen. At noen kan tro at Vladimir Putin er «guds mann» gjør det lett å tro at antikrist kan bløffe seg til den samme statusen. Det handler om at folk mister dømmekraften og blir bedratt, slik det står i Bibelen. Men det står jo at dette skal bli straffen i endetiden. Straffen for hva?

    Tid dekker ikke over synd. Sjekk hvor lang tid det tok før straffen rammet folk og nasjoner i den gamle delen av Bibelen. De vestlige nasjonene bærer med seg svært mye synd fra fortiden og nå som de har forkastet Gud er kanskje tiden kommet for at straffen vil ramme dem. Og jeg tror ikke Norge skal føle seg så selvgod og trygg. Hvis det er noe norge preges av så er det selvgodhet og ufyselig dømmesyke.

    9
    1
  6. Nederlag eller taktisk tilbaketrekning av styrkene.
    Vanskelig å avgjøre. Muligens lager Russland en felle for de ukrainske styrkene.
    Det kommer en vinter og da har Russland fordelene på sin side.
    Vinterkrig er noe Russland har bevist at de kan.

    1
    2
  7. Gode nordmenn var glade når tysk åk over Norge, var over i 1945. Slik glede føler også folket i Ukraina over russisk tap og tilbaketrekking, frå ukrainsk land. Barn, voksne og eldre i Ukraina bør slippe å leve under russisk diktatur og slaveri. Søkelys står på Satan si side, og støttar fortsatt Russland.

    7
    3
    • Du står på Satans side Oslofjord.
      Blir skikkelig lei disse falske religiøse som kjemper for Satans rike men som tror de gjør en gudstjeneste.
      I kristenheten er det mange falske brødre, vokt dere for disse!

    • Omvend deg, Randi. Vi skal følge Jesus; og ikke følge Putin, Søkelys og andre demoniske bevegelser.

Det er stengt for kommentarer.