Hevder Russland er i ferd med å stabilisere frontene etter strategisk retrett

De russiske styrkene er i ferd med å stabilisere frontene etter den ukrainske offensiven de siste dagene. De russiske styrkene ble i all hast trukket tilbake fra flere områder i Kharkov regionen etter at Ukraina hadde mobilisert mellom 10 000 og 20 000 soldater under sin offensiv for å fordrive russerne. Ukrainas offensiv skal ha kostet svært dyrt i form av tapte mannskap. Det russiske forsvarsdepartementet som ikke har gått ut med egne tap, hevder at Ukraina har mistet mer enn 4000 soldater de siste dagene i Nikolaev og Kharkov. Prisen ukrainerne betaler for å ha tatt over enkelte områder russerne har holdt, er svært høy, sier det russiske forsvarsdepartementet søndag.

De russiske styrkene er i ferd med å befeste fronten mot Kharkov og i Nikolaev skal de russiske styrkene ha hatt fremgang. Den tsjetsjenske militærlederen, Ramzan Kadyrov hevder at tilbaketrekkingen var stategisk nødvendig for å unngå for store russiske tap. De massive ukrainske styrkene angrep Kharkov hvor russerne ikke hadde store nok styrker til å holde området og fremfor å se et masseslakt av russiske soldater, valgte man heller en strategisk tilbaketrekking. I en krig kan slike tilbaketrekkinger være nødvendig siden Russland opererer med en begrenset militær styrke i Ukraina. «Vi vil ta tilbake de områdene i Kharkiv retningen som midlertidig er overtatt av Ukraina, skriver Kadyrov på Telegram. «Vi vil returnere og han lovet konkrete resultater i nær fremtid. I de siste dagene har Russland evakuert både sivilie og egne militære fra flere områder. Kadyrov kalte denne avgjørelsen tvunget  ut fra synspunktet «militær strategi.» Hvorvidt Russland vil lykkes med å gjeninnta det tapte gjenstår å se, men en ting er sikkert. Tilbaketrekkingen av styrker fra enkelte områder i Kharkov var tilsynelatende ett pinlig nederlag for Moskva og utløste både frustrasjon og sinne i russiske kommentarfelt. For mange russere er dette en krig mellom Russland og NATO og i et oppslag i RT i dag blir det tette etterretningssamarbeidet mellom Washington og Kiev i forbindelse med den ukrainske motoffensiven debattert. Ukraina har åpenbart fått god etterretning om hvilken frontlinje som Russland hadde dårligst befestet.

Oppdaterte tapstall

I følge General Igor Konashenkov som er  talsmannen for det russiske forsvaret har rundt 12 000 ukrainske soldater blitt tatt ut varig eller midlertidig de siste fire dagene. Minst fire tusen skal være drept og ytterligere 8000 skadet i kamper med russiske styrker. General Igor Konashenkov hevdet videre at ukrainske styrker har beskutt atomkraftverket Zaporozhye hele 26 ganger de siste ti dagene. Ukraina håper åpenbart å utløse en større ulykke ved anlegget og reaktorene ved anlegget er slått av. Ukraina koblet seg for noen dager siden fra kraftanlegget og satser i stedet på kraft fra Europa.

11 tanker om “Hevder Russland er i ferd med å stabilisere frontene etter strategisk retrett

  1. «Største forflytning i fronten siden retretten fra Kyiv
    Flere tusen kvadratkilometer av Ukraina er gjenerobret. Oberstløytnant Palle Ydstebø sammenligner russernes forklaring med uttalelser fra «Komiske Ali».»

    Om millitæreksperten sine vurderinger stemmer vil tiden vise.
    Putin kan bli så desperat at han trykker på atomknappen, noe han kan være betrodd til?

    6
    1
    • Fra bbc.com:

      «Der drev hun gårdsdrift i fred og ro til russerne kom 29. mars. Det de ikke ødela, stjal de, sier hun, inkludert gafler og skjeer, og skoene fra en pensjonists føtter.»

      9
      1
  2. Er ikke dette nettstedet litt snodig? For en stund siden ble Trump utpekt som den neste presidenten. Så skulle den «hvite hesten ri rundt i hele verden med seier for å seire med sprøyter og covid19-virus». Og så ble det påstått at «de nazistiske ukrainerne» var helt sjanseløse mot den mektige Putin. Profetisk? Nei. Det bare viser hvor lett folk blir bedratt. De bygger hele sin tro på det de finner på RT og youtube.

    Vel, ingen kan i hvert fall beskylde russerne for å somle med sine strategiske tilbaketrekninger:

    https://www.youtube.com/watch?v=6_QY56Qx0YE

    Dette nettstedet burde heller fokusere på det som står i Bibelen. Og om all den synden som preger den norske kristenheten og hva som kan bli konsekvensen av den. Det er ikke tilfeldig at Norge avkristnes. Styrk den rest som er igjen står det vel i brevene til de syv menighetene.

    11
    2
  3. BBC? Alltid PRIDE medier som er sannhetsbærere for pensjonister og andre frafalne. Folk kjøper så lett vestlig propaganda.
    Frem med regnbueflagget pensjonist!

    1
    6
    • Det aner meg at Arnt A er veldig misunnelig på de som går i Pride toget mens han selv ikke tør å gjøre dette.

      I sin bitterhet og misunnelse mener han at alle medier som bringer Pride er forkastelig. Her er denne misunnelige gutten og Vigrid helt enig. Og i Vigrid er det mange som også er misunnelige og ser med lengtende blikk på Pride og deltakerene der.

      Arnt A og hans allierte, guttene i Vigrid, er som en katt som ser på fugler gjennom vinduet i visshet om at de ikke tør å gå ut av huset.

      5
      3
  4. Søkelys viser igjen sin anti kristne side, denne gang ved å være talerstol for diktatoren og morderen, Kadyrov. Søkelys og Kjell Andresen er motstandere av Guds rike, falske profeter, og støtter Putin sin krig.

    9
    6
    • Oslofjord-
      Du blir stadig mer og mer patetisk.
      Skriker og bærer du deg på samme måte dersom du leser et sitat fra en russisk leder i andre medier.
      Vil du skrike på samme måte dersom NRK eller en avis gjengir et utsagn fra noen fra den russiske siden?
      Eller er det bare demonene i deg som skriker når du er her inne?
      Du gjentar og gjentar ditt personlige hat og mørke i hver eneste kommentar du skriver.

      3
      7
    • Ja, hør her, Oslofjord. Du kan da ikke holde på med å skrive innlegg her som Ellen Irene Bøe og hennes venner blandt ateistiske stalinister og Vigrid jødehatere ikke er enig med.
      Hva tror du at du er ? Et hederlig menneske som forsvarer Norges og Ukrainas frihet ?
      Nei, som Ellen Irene Bøe sier må du holde ved partilinjen til hennes meningsfeller, ateist stalinistene og Vigrid. Hvem tror du at du er, Oslofjord ?

      8
      4
    • Oslofjord og Anton Ym
      Stadige stygge angrep på folk som mener noe annet enn dere, er deres kjennemerke.
      Deler et menneske ikke deres synspunkter på denne krigen blir man stemplet som motstandere av Guds rike, jødehater eller sympatisør av Vigrid. Det er ingen mening i å gå i dialog med slike mennesker om noe som helst.

      2
      7
    • Det er ingen av oss som oppfører seg ondsinnet mot deg, Randi.OK, en annen person gjør det men han får svare for seg selv.

      Men når du går inn i en samtale med andre, må du forvente at dine synspunkter blir utfordret og at du måtte forsvare dine synspunkter. Noe du altså ikke har gjort her. Istedet kaller du dine samtale partnere her for ondsinnede. Det er ikke ærligt og voksent gjort.

      Slik er det bare og det må du godta. Bruk heller din tid til å utvikle deg selv slik at du mestrer dette med samtale og debatt.
      Det er vel anvendt tid.

      7
      1
  5. Bildet i denne saken er av den islamittiske jødehateren Ramzan Kadyrov.
    Denne voldelige islamitten har sverget at alle jøder skal utslettes sammen med den kristne sivilisasjonen.

    Søkelys og Kjell Sverre Andersen trykker altså et bilde av han og det uten å oppgi hva han står for. De gir han og hans meninger legitimitet.

    Det sier alt om Kjell Sverre Andersen.

Det er stengt for kommentarer.