Oslo universitetssykehus senker temperaturen for å spare strøm

Nå skal norske sykehus senke temperaturen. Illustrasjonsfoto

Nå er det vanlige folks tur sa Jonas Gahr Støre da han overtok makten i Norge. Nå skal også pasienter og ansatte på Oslo univeristetssykehus som også sorterer under termen «vanlige folk», få kjenne litt mer på strømkrisen i Norge. Oslo universitetssykehus senker nå rom temperaturen til 19 grader. Dermed følger helseforetakende en oppfordring fra EU som vil ha 15 prosent reduksjon i kraftforbruket. Helseforetak gjør også dette grepet for å kutte i utgiftene som har eksplodert etter at EU og USA iverksatte sine sanksjoner mot Russland. Russland har svart på disse ved å strupe gasstilførselen til Europa. Noe som har sendt prisene på naturgass oppover. Vinteren som nå ligger foran oss vil forsterke energikrisen i Europa, og mange krever nå at sanksjonene mot Russland oppheves for å hindre at Europa blir sendt ut i en økonomisk depresjon.

3 tanker om “Oslo universitetssykehus senker temperaturen for å spare strøm

  1. Kun krigen? Utenlandskablene har en god del av strømkrisen. Innført av Ernas regjering med støtte av Ap
    Putins krig virker også inn- tillatt av Israels Gud

    • Selvfølgelig skulle Norge aldri ha tilsluttet seg det europeiske kraftmarkedet. Utenlandskablene skulle aldri ha vært lagt.
      Folk sa jo to ganger nei til EU uten at det hindret stortinget å vedta å knytte oss opp mot EU. Vi var jo knyttet opp mot det samme kraftmarkedet også i fjor sommer -og da var prisene mer normale.
      Det var før vesten sanksjonerte Russland og Russland svarte med å strupe gassen til EU land.
      Norge kunne dersom Norge ville være selvforsynt med både strøm og gass. Vi kunne ha bygget flere gasskraftverk, oljekraftverk for å spe på dersom det var lite vann i magasinene.
      Men det var heller ingen velgere som tenkte på dette når de stemte på politiske partier som bestemte seg for å knytte Norge tett opp mot EU.

Det er stengt for kommentarer.