Russland: Britisk marinestyrker involvert i terrorangrepet mot Nord Stream gassrørledningene

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at den britiske marinen var involvert i terroraksjonen mot de russiske gassrørledningene i Østersjøen

Det russiske forsvarsdepartementet slår fast at den britiske marine var tungt involvert i sprengninen av Nord Stream gassrørledningene i Østersjøen tidligere i høst. «Den kongelige britiske marinen spilte en stor rolle i planleggingen og gjennomføringen av sabotasjen mot gassrørledningen som kunne ha forsynt Europa med gass. Dette sier det russiske forsvarsdepartementet lørdag. Den britiske marinen skal ha utplassert eksplosiver på rørledningen under NATO øvelsen i sommer.

Britiske marinefartøy gjennomførte øvelser svært nær de plassene rørledningen ble sprengt. I følge russerne tok britiske marinestyrker både del i planleggingen og gjennomføringen av terroristangrepet. Tidligere har både Russland selv og USA blitt mistenkt for å ha gjennomført sabotasjen mot den russiske gassrørledningen. Russland har tidligere offentlig sagt at de også mistenkte at britene var involvert i sprengningen av brua mellom Krim og Fastlands-Russland. Britene har vært blant de som mest har manet Ukraina til å kjempe militært mot Russland og tidligere statsminister Boris Johnson overtalte regimet i Kiev til å avvise et fredsinitiativ i mars i år.

Oppdatert: Lørdag melder flere medier at britene avviser de russiske beskyldningene. På Twitter skriver den britiske forsvarsministeren at Russlands påstander er et russisk forsøk på å lede verdens oppmerksomhet bort fra «Russlands ulovlige angrep på Ukraina.»

2 tanker om “Russland: Britisk marinestyrker involvert i terrorangrepet mot Nord Stream gassrørledningene

Det er stengt for kommentarer.