Partiet De Kristne endrer navn til nøytrale «Konservativt»

Partiet De Kristne har besluttet og endre navn til det intetsigende «Konservativt» i håp om å finne flere velgere. PDK har i flere år forsøkt å hente kristne velgere, men har ikke lykkes med å tallmessig nå opp til 1 prosent. Partiet som nå i navnet usynliggjør det kristne grunnsynet håper på at navneskiftet vil trekke til seg flere velgere. Partiet har allerede byttet logo på sin nettside. Hvorvidt strategien med å endre navn på partiet gjenstår å se. Det har vist seg svært vanskelig for småpartier å nå ut til det store lag av folket. De aller fleste mener at det å stemme på noe annet enn de nåværende stortingspartiene er bortkastet stemme.

Dermed ser det ut til at flertallet av det norske folk trives godt med «fritt valg i nederste hylle» når det gjelder valg av politikere. Partigruppen «Andre» som rommer flere ulike småpartier har mellom 2 og 3,8 prosents oppslutning på meningsmålinger og er således tilsammen under sperregrensen. Hvorvidt navnebytte vil hjelpe PDK gjenstår å se, men det er lov å håpe. Å fjerne «kristne» fra navnet kan se ut som en avsvekkelse av kristendommen i partiet, men programmet viser at det er samme innhold som tidligere. Om dette blir en velgermagnet vil fremtiden vise.

3 tanker om “Partiet De Kristne endrer navn til nøytrale «Konservativt»

  1. Jeg har stemt PDK ved de siste valgene, men nå er det slutt. At partiet skifter navn til Konservativt, er likegyldig. De vil bli et null komma- ett eller- annet parti uansett

    • Ja, jeg stusser også over navnebyttet. Greit nok at de var et lite parti, men de frontet i alle fall at de hadde kristne verdier til grunn. Jeg ser ikke for meg at navnebyttet vil gjøre dem noe større, for partipolitikken ligger jo fast i programmet deres for dem som gidder å lese det.

      Om noen derimot burde bytte navn, så er det KRF. De burde egentlig stryke KR og bare kalle seg Folkeparti. I den grad de i det hele tatt står for et snev av kristendom, så er den så liberal at det er til å få vondt av.

      «På fruktene skal dere kjenne dem. Plukker man druer av tornebusker eller fiken av tistler?» (Matteus 7:16)

      Vanskelig å vite hvem en bør stemme på egentlig…

  2. Jeg kan fortelle dere grunnen til at navnet ble endret. Det var ikke støtte i blant de kristne medlemmene for å beholde navnet, og de som burde støttet opp om partiet sviktet. Så alternativet var å legge ned partiet, eller endre kurs. Da valgte man kursendring, i forsøk på å samle de konservative kreftene vi har i dette landet, i et siste håp om å kunne påvirke den politiske katastrofen som dagens politikere legger opp til.

Det er stengt for kommentarer.