I Arendal fryser skolebarna for Ukraina -elever og foreldre klager –barna blir sjuke

Strømsparing og senkede temperaturer i kirker, klasserom og også i eldreomsorgen er et resulat av EU og Vestens sanksjoner mot Russland. De forskjellige regimer i Europa er alle enige om å tukte Putin for krigen i Ukraina, med den konsekvens at strømprisene er blitt så høye at kommuner må spare og kutte tilbud for å spare strøm. Også i Ukraina sitter folk og fryser, men de trenger ikke varme klær, men penger. Penger som kan brukes til flere våpen for å forlenge krigen og dermed også lidelsene til befolkningen i Vest-Russland og Ukraina.

På NRK Sørlandet var det i kveld et innslag fra skolene i Arendal hvor elever sitter i klasserom og fryser. Her trengs det både ekstra genser, votter, luer og utejakker for å dempe kulden. I enkelte klasserom var det helt ned mot 16 grader inne og enkelte foreldre har tatt barna ut av skolen fordi barna fryser og blir sjuke. I mange kirker er det heller fremmøtet tynt fordi kirkene er iskalde for å spare strøm. Også blant de eldre er det flere som fryser, så både barn, kirkegjengere og eldre skal fryse for Ukraina. Veien ut av elendigheten her til Sør-Norge er å kutte utenlandskablene og beholde kraften selv. For Europas del hadde veien vært å ikke innføre sanksjoner mot Russland og sprengt Nordstream rørledningen i Østersjøen. Krigen i Ukraina kunne vært avverget med forhandlinger, selv forhandlingene som førte til Minsk avtalene bare ble gjennomført for å gi Ukraina tid til å ruste opp. Dette skal den tidligere tyske forbundskansleren Angela Merkel ha sagt. Men også husstander i Norge begynner nå å kjenne på de økende prisene på strøm. Etter å ha falt betydelig under høstens massive nedbør og vind, har prisene nå tatt seg kraftig opp igjen. Når desemberregningen for strøm kommer i januar og bankkontoene er slunkne etter julefeiringen -så ikke glem at det er for Ukraina du vil måtte punge ut og fryse.

9 tanker om “I Arendal fryser skolebarna for Ukraina -elever og foreldre klager –barna blir sjuke

  1. De fryser ikke bare for Ukraina, men også for det grønne skiftet.

    Det er mange gode poenger i artikkelen over, men det er en viktig detalj som ikke er med der som også driver prisene – atomkraftverkene i Tyskland slås av ett etter ett, uten at den strømmen de ville produsert erstattes av andre, like pålitelige kraftkilder. Dette er politisk bestemt, fordi Tyskland vil ha grønt skifte. Mer vindkraft, vannkraft, osv.

    Frankrike har også stadig flere av sine atomkraftverk ute av drift, men der virker det som om mangel på vedlikehold er hovedårsaken. I alle fall hevdes det, selv om det godt kan være det grønne skifte der også. Han Macron er jo ikke helt god…

    Her i Norge hadde vi ikke trengt å fryse, men det er politisk besluttet at vi skal. Ikke hadde vi behøvd å bli fattige alle sammen heller (unntatt milliardærene våre da, som uansett er i ferd med å flytte til Sveits). Vi kunne raffinert mer av oljen vår selv, og dermed egentlig satt så lave pumpepriser vi bare ville. I stedet raffinerer vi fint lite, for dermed å få et behagelig CO2-regnskap innenlands. Så vi kjøper heller bensin/diesel fra utlandet og betaler deretter. Pluss avgifter på toppen, som ytterligere dobler pumpeprisen. Den norsk-amerikanske nobelprisvinneren i fysikk, Ivar Giæver var det vel han het, sa noe slikt som at ‘global oppvarming minner mest om en religion’ (fordi han fant at vitenskapen IKKE understøtter det som forkynnes fra politikere og miljøpaven Thunberg).

    WEF/Great Reset ble lenge avfeid som konspirasjonsteorier, men det synes da at vi er i ferd med å komme til det punkt at mange vil omfavne den løsningen de ønsker å tre ned over verden, slik at du kan være «fattig men lykkelig». Spennende tider vi lever i. Finn fram din bibel, les Johannes åpenbaring og bli vis!

    6
    11
  2. Det grønne skiftet, endringer av matvaner, overgang fra kjøtt til insekter og det store reset av alt er et politisk valg folk har tatt her i Europa.
    Putin og krigen er bare unnskyldningen for å gjennomføre dette. De har gjort Putins krig til en syndebukk.
    Men en ting er helt klart. Dersom Europa ønsket noe annet enn høye priser, da hadde de avlyst alle sanksjoner mot Russland, og gått for en fredsløsning.
    Men de vil ikke. Derfor får de gjennomført sitt grønne skifte og samtidig har de lykkes med å få det hjernedøde flertall til å hate Putin fremfor dem.
    Globalistene har full kontroll nå. Befolkningen har latt seg bedra.
    Velgere nekter å gi sin stemme ved valg til de partier som er i mot dette grønne skiftet og ødeleggelsen av den europeiske befolknings økonomi.
    Bare omkring 4 prosent av velgerne stemmer på noe annet enn globalist-partier og viser dermed gjennom sin stemmegivning ved valg -at de ønsker dette skiftet velkommen. De ønsker høyere strømpriser, de ønsker å ete insekter og snegler, for dersom ikke de ikke ønsket dette, så hadde de stemt annerledes.
    Velkommen til The Great Reset. Applaus for the braindead!!

    3
    12
  3. Kven skulle ikkje hata Putin idag?
    Han utfører ein angrepskrig pga sin stormannsgalskap.
    Mange lider pga han. Han er eit stygt menneske utan empati.

    «Oleksandra Matvijtsjuk er leder for Senteret for sivile rettigheter. Hun sier Putin er mer redd for frihet enn for Nato.

    – Denne krigen startet ikke i februar 2022, men i februar 2014 da Ukraina fikk en mulighet for en demokratisk omstilling etter Maidan-revolusjonen.

    – Putin startet denne krigen, ikke fordi han er redd for Nato, men fordi han er redd for ideen om frihet, sier Matvijtsjuk.»
    —————-

    10
    3
    • Du må så gjerne hate Putin Torstein. Men det blir bare voldsomt religiøst og politisk korrekt. Du er bare så hjernevasket av Pride media. Det blir bare vondt å se på.
      Et tenkende menneske fullstendig kontrollert av hva pride-pressen serverer deg. Du er et typisk eksempel på Ola Dunk.
      Klarer ikke å bruke hodet og er ute av stand til å forstå hvordan tingene fungerer.
      Dersom Putin virkelig ville ha krig, så hadde han startet den før Vesten rustet opp Ukraina og før USA og NATO fikk soldater på bakken i Ukraina. Nå ser vi hvordan de russiske soldatene jager Natosoldater ut av Donetsk.
      I motsetning til disse gale krigshissere i NATO er Putin en klok og oppadgående leder. Når denne krigen er over vil Ukraina ha sluttet å eksistere. Ukrainere er bare kanonføde for NATO og USA.
      Dette sa Putin i dag, og han har helt rett.
      USA og NATO er de som styrer denne krigen. Og USA vil tape.
      Europa taper allerede nå. Vi har økte priser, fler fattige og ungene fryser på skolen. Disse som hater Putin bør rette sitt hat til rett adresse. Vestens dypstatskjøge, gale Biden og gale Stoltenberg.
      Hvor lenge får disse to KRIGSFORBRYTERE gå løs?
      Når vil folket stille dem til ansvar for forbrytelsene de begår?
      Folk burde gjøre opprør mot regimene og dets ledere i Europa.
      De fører bare ulykke over oss.

      6
      13
    • Torstein. Putin er Guds tjener, han er og gjør det Jehova Gud har gitt ham å gjøre. Disse navn og media du stadig er så glad i ønsker å ødelegge Russland fordi de vil innføre Vestens umoral og styggedom til det russiske folk.
      Se bare å fordervet og ugudelige Vestens ledere og befolkning er blitt. Ved å hate Guds redskap viser du at du ønsker at vestens synd og pervesjon også skal spre seg til det rene Russland.
      Det eneste du egentlig gjør er å videreformidle løgnene og propagandaen var Putins fiender som ønsker å prevertere Russland. Putin kjemper en krig om Russland og Vesten kriger mot Russland gjennom å gjøre det ukrainske folk om til kanonføde for NATO og globalistenes djevelske planer.
      Be Herren lege ditt hjerte og åpne dine blinde øye,
      Disse propagandistene du lytter til er styrt og kontrollert av CIA og annen vestlig etteretning. Våkne Torstein.

      Gud fortsette å velsigne Vladimir Putin og hans tjeneste for Guds sak.

      5
      11
    • Geir
      Torstein er noe av det mest naive og hjernevaskede jeg har sett.
      Typisk sau. Et dyr som blindt følger hva homomedia forteller ham.

      Han forstår ikke tidens tegn og farer vill og fører vill.
      Han er så hjernevasket at det er meningsløst å føre en normal samtale med ham. Han er som ei plate med hakk i.
      Gjentar og gjentar de samme tåpeligheter i håp om at det skal bli sant.

      4
      9
  4. Putin en klok og oppadgående leder.
    ——————-
    Hehe.
    Putin er eit grusomt stygt menneske.
    Han er ansvarleg for oppførselen til soldatane. Brotsverka er mange.
    Hitler var feig og tok livet sitt før han vart stilt for domstolen. Heldigvis fekk dei verste nazi-tyskarane si fortjente straff.
    Putin trudde det skulle vera lett å innta Ukraina. Krigen skulle vera over innan veker.
    Eg er oppgitt over alle desse Putin-tilhengarane her på debattsidene. At Kjell og skulle ha slike meiningar var eit lite sjokk for meg.
    Å meina at ukrainarane skulle leggja ned våpena er idiotisk tenkt.
    Skulle tyrannen få gjenomføra sine perverse idear.

    8
    6
    • Noen mennesker ønsker fred. Nå skjønner jo ikke du som humanist den åndelige virkelighet vi kristne er en del av.
      Vi er et folk, et frigjort folk som hører Herren til.
      Vi er borgere av Guds rike og har vår heim i himmelen.
      Det er derfra vi venter vår Herre Jesu salige komme.
      Her på jorden er vi fremlinger og gjester og blåser i om vi er underlagt Putin eller de Sodoma-elskende styresmakter vi har i Vesten. Gud har sitt folk i alle land og nasjoner.
      Vi har åndelige brødre i Russland, i Belarus, og disse lever i frihet til å tilbe Gud og forkynne evangeliet.
      I Ukraina er det anerledes. Der bli kristne som er russisk-etniske og snakker russisk forfulgt av det sataniske regimet til Zelensky.
      Du må aldri glemme at du er på samme parti med de krefter som fremmer LGBTQ agendaen Torstein.
      Disse kreftene støtter du fordi du syntes de er kjekke folk.
      Du har allerede solidarisert deg med befolkningen i Sodoma.
      Du er en av dem. Det samme gjelder Birgir og Oslofjord.
      Dere trives i Sodoma og forstår ikke at dere er betatt av den lystige livsførsel der. Derfor forstår dere ikke den åndelige verden.
      Dere er i leiren mens Guds sanne folk har gått utenfor leiren og bærer Kristi vanære der.
      Du som er humanist er styrt av følelser og ikke av tro på Guds Ord. Det er derfor du freser mot Putin.

      2
      12
    • Amen RT. Det er tydelig at Langesæter går hatets vei og ønsker en fullskala atomkrig mellom nato og Russland.
      Må være langt bedre for befolkningen i Ukraina og legge ned våpnene fremfor å være kanonføde for NATO og Washington.
      Den voldsomme retorikken fra Torstein blir bare fordummende.
      Putin er ikke noe mer tyrann enn hva Støre og Erna er.

      2
      12
  5. Forstår at kristne som forgjeves har ventet på dommedag og opprykkelse siden Jesus hellig lovte at han ville komme tilbake før det var gått høyst 10-20 år, gir blaffen i fremtidige generasjoner. «Vi og vårt og jeg og meg» og hat mot «de andre» og «alt og alle som er annerledes» har vært de faktafornekternes, konspirasjonsteoretikernes, rasistenes og antiglobalistenes slagord siden tidenes morgen.

    😆😆😆

    9
    2

Det er stengt for kommentarer.