Zelensky avviser våpenhvile under den ortodokse julefeiring

Patriark Kirills ønske om en våpenhvile under julefeiringen falt for døve ører hos regimet i Kiev. President Putin beordret torsdag at de russiske væpnede styrker skal pause krigen under den ortodokse julefeiringen. Imidlertid har Zelensky avvist ideen om å la våpnene hvile noen dager -og akter å fortsette kamphandlingene.

3 tanker om “Zelensky avviser våpenhvile under den ortodokse julefeiring

  1. Putins forespørsel om 36t våpenhvile er nok ett taktisk trekk, Putin er nok ikke den lederen i Europa med den største tillit. Ukraina er ødelagt/knust. Det vil ta generasjoner å bygge opp igjen. Tilliten til Russland er borte muligens for alltid.

    5
    1
    • Ja, etter at putinistene er borte, får flere generasjoner av russere dessverre en enorm jobb med å gjenreise både selvtilliten og tilliten internasjonalt.

      Krigens og dens død, nød og lidelse i Russland, Ukraina og ellers i verden er meningsløs og fullstendig unødvendig. Slik er også tillitsbruddet. Det kunne med letthet vært unngått. Hovedskylden for katastrofen har utvilsomt Putin.

      Skrekkelig hvordan én mann med personlighetsforstyrrelse, vrangforestillinger og hensynsløst hat kan forårsake så mye ødeleggelse. Putins dogmatiske ideologi og sadistiske brutalitet kan bare sammenliknes med selvmordsbombernes og svovelpredikantenes giftige overtro.

    • Det var patriarken som først kom med det og det tok et døgn før Putin kom med sin respons.
      Hva du legger i termen taktisk her vet jeg ikke. Men det er lite russerne kan gjøre av forflytninger av soldater og utstyr som ikke blir oppdaget av amerikanske satelitter som igjen blir delt med ukrainere.
      Russlands tillit til Vesten/USA/NATO/EU er nærmest fullstendig brutt ned og det vil ta mange år før en slik tillit vil bli gjenoppbygd.
      Mange russere ønsker ikke den skadelige innflytelsen fra det liberale vesten. De ønsker ikke å bo i Sodoma eller få tredd den vestlige agenda ned over sine hoder. Etter Sovjetunionens fall har NATO kontinuerlig flyttet sine grenser stadig lengre øst og når det liberale Vesten først får makt, skaper de etisk forråtnelse med sin LGBTQ ideologi.
      Denne gjennomsyrer nå Vesten i en slik grad at det perverterer og ødelegger den oppvoksende slekt.
      Russland ønsker ikke dette og vil nok holde vestlige verdier på flere armlengs avstand.

Det er stengt for kommentarer.