Russland iverksetter granskning etter at nye videoer som viser ukrainske krigsforbrytelser blir delt av ukrainske nasjonalister på sosiale plattformer

Henretter krigsfanger med kaldt blod. Russland har begynt granskning etter at det har dukket opp på nettet en rekke videoer som viser hvordan ukrainske soldater med kaldt blod henretter russiske soldater som har overgitt seg. Etterforskere gransker nå videoene hvor ukrainske soldater med kaldt blod henretter tre russiske krigsfanger som har overgitt seg. Dette er klare brudd på krigens lover. I fjor før jul publiserte det ukrainske propaganda-apparatet en historie som ble delt hvor det ble hevdet at russiske soldater bortførte, torturerte og henrettet en ukrainsk pastor og hans sønn. Den vestlige kristelige presse slo dette opp stort.

Det som er brakt på det rene er at pastoren og hans sønn ble bortført og drept etter at de russiske styrkene formelt hadde trukket seg ut av Kherson. Andre kilder som Søkelys av sikkerhetshensyn ikke kan oppgi identiteten til sier at det er uklart om det var ukrainske eller russiske styrker som stod bak drapene på de to. De objektive fakta er at de to ble tatt og drept av ukjente menn. De to var russisk-språklige kristne og hadde familiære bånd til Russland. Gutten til venstre i videoen som Søkelys har fått tilsendt skal være en av dem som ble skutt  i desember. Begge parter i denne konflikten har begått krigsforbrytelser.

Søkelys har fått tilgang til videoen som viser hvordan ukranske nasjonalister henretter tre russiske krigsfanger som hadde overgitt seg. Russiske myndigheter etterforsker nå hendelsen og vil søke å finne de ansvarlige og stille dem til ansvar for krigsforbrytelser.

2 tanker om “Russland iverksetter granskning etter at nye videoer som viser ukrainske krigsforbrytelser blir delt av ukrainske nasjonalister på sosiale plattformer

  1. Grusom video og tragisk med den kristne russiske gutten som ble drept sammen med sin far. Gud vil holde dem som gjorde dette ansvarlig.
    Ukraina er ikke en nasjon av engler akkurat.
    De har mye på samvittigheten.
    Mordere.
    Når russerne har bekjempet NATO og befridd Kherson vil forhåpentligvis freden senke seg for disse stakkars mennesker som bor i Donbas området.
    Vi ser jo at Zelensky og hans medsammensvorne ikke vil ha fred.
    Så det vil nok neppe bli fred før russerne har befridd områdene fullstendig.

    2
    5
    • Det beste Arnt A hadde vært en fremforhandlet fredsløsning.
      Men dessverre er viljen til fred i NATO ikke til stede, ei heller hos Zelensky.

      1
      3

Det er stengt for kommentarer.