USA overfører «dommedagsfly» til Europa: Kan overleve selv i atomkrig

Boeing E-6B Mercury 164406 (6853746621)Dårlig tegn? Spesialflyet omtales også som «dommedagsfly» og er spesialdesignet for å kommunisere med atomubåter i krig og fred. Hvorfor USA nå sender ett av sine mest avanserte flyvåpen til Europa, er ikke kjent, men den svært spente situasjonen i kjølvannet av Russlands fullskala angrepskrig i Ukraina er trolig bakteppet for at USA nå tar nye strategiske grep. «Dommedagsflyet» er nå stasjonert på Island. Flyet brukes av den amerikanske marinen til å kontrollere atomstyrker i tilfelle en atomkrig. et finnes flere versjoner av E-6B Mercury, inkludert den originale E-6A og den nyere E-6B, melder ABC nyheter

«USA har allerede overført titusenvis av tropper til Øst-Europa på Natos østflanke. På den måten har USA sikret seg solid tilstedeværelse av egne tropper dersom krigen skulle eskalere, og eventuelt Nato blir trukket direkte inn i konflikten i åpen konfrontasjon med Russland,» skriver ABC News videre. «Onsdag skriver European Pravda at «dommedagsflyet» E-6B Mercury er på vei til det europeiske kontinentet hvor den største krigen siden 2. verdenskrig utkjempes med enorme sivile og militære tap på begge sider. Avisen siterer European Command of the Armed Forces of the USA (USEUCOM) som kilde. Saken er også omtalt av tyske medier.» skriver ABC nyheter videre. «USA er PISS-REDDE Nå! 😱🇺🇸😱 De Vet at de er Langt på Etterskudd i sin Våpen-tekniske Utvikling 🥵🥵 Kina og Russland er Milevis Foran dem!,» kommenterer Haakon E Riksfjord på Facebook.

Den kristne YouTuberen Luis Santiago kommenterer i sin siste video forflytingen av det amerikanske dommedagsflyet til Island

4 tanker om “USA overfører «dommedagsfly» til Europa: Kan overleve selv i atomkrig

    • Du må nesten spørre ABC nyheter om hvor mye de får av den russiske ambassaden.

      5
      3
  1. Så du mener altså at du dekker konflikten balansert?

    Ros skal du ha, for at du skriver om JKC sin konflikt på Hellerudtoppen.

    Jeg er oppvokst i Sarons Dal.

    Likevel…

    6
    3
  2. Nå er det vel ikke så rart at NATO og USA er nervøse for hva Putin kan finne på å foreta seg. At de bruker avanserte fly og utstyr for å prøve å få en slik oversikt tenker jeg er helt naturlig.

    Det morsomme i artikkelen er at Søkelys velger å ta med kommetaren til Riksfjord på Facebook. Å referere til en som må ROPE med store bokstaver og håpløs bruk av emojier blir bare rart:
    ««USA er PISS-REDDE Nå! 😱🇺🇸😱 De Vet at de er Langt på Etterskudd i sin Våpen-tekniske Utvikling 🥵🥵 Kina og Russland er Milevis Foran dem!,» kommenterer Haakon E Riksfjord på Facebook»

    Jeg har ikke peiling på hvor langt Russland er kommet i våpenteknisk utvikling – noe Haakon tydeligvis har – men dersom de er milevis foran Vesten og USA har de holdt det godt skjult til nå. Jeg opplever det som at det russiske militæret er avkledd. De hadde bygget opp et inntrykk av at de hadde en stor, effektiv og velorganisert hær. Det inntrykket har de effektivt klart å kvitte seg meg. Dersom de var så overlegne som de gav inntrykk av burde de klart å ta Ukraina – som faktisk har en av de største hærene i Europa – på noen uker, og lenge før andre land kunne komme til med våpenhjelp.
    Slik jeg oppfatter det er det farligste med de russiske styrkene nå at de har en fullstendig uberegnelig leder som er trengt opp i et hjørne, og tilgangen på store mengder soldater. Da trenger man all etterretningsinformasjon man kan få tak i. Også fra fly.

Det er stengt for kommentarer.