Tidligere megakirkepastor siktet for vold mot 59 år gammel kvinne

«Fall from grace?» James MacDonald har falt fra nåden og det skjedde raskt. Knappe fire år etter å ha blitt sparket fra stillingen som ledende pastor i megakirken Harvest Bible Chapel i  Rolling Meadows, er han nå anklaget og siktet for å ha gått fysisk til angrep på en 59 år gammel kvinne og påført henne skader som krevde sykehusbehandling. MacDonald grunnla selv Harvest Bible Chapel i 1989 og var ledende pastor frem til han ble sparket etter 30 år i tjenesten.

Den tidligere pastoren som ennå er aktiv som forkynner ble i forrige måned (mars) pågrepet for å ha angrepet og påført en 59 år gammel kvinne fysisk skade. Han ble løslatt mot kausjon og risikerer opptil sju års fengsel. Den siktede ekspastoren avviser anklagene og hans advokat, Michael Pancer sier til amerikanks presse at hans klient aldri med overlegg vil påføre et annet menneske skade. Det var den 22 mars at politiet i Coronado postet oppdatert informasjon om at en 62 år gammel mann var blitt pågrepet. Hendelsesforløpet blir bestridt at James MacDonald men politiet skal også ha funnet en stjålet skytevåpen i hans bil. Den tidligere pastoren ble etter pågripelsen løslatt mot en kausjon på 35 000 dollar. I 2019 ble James MacDonald sparket fra sin stilling som ledende pastor for Harvest Bible Chapel i Rolling Meadows for å ha kommet med utsagn som å plante barnepornografi på datamaskinen til en ledende figur i Christianity Today. Han ble også anklaget for å ha mobbet medarbeidere og åndelige overgrep. I tillegg til dårlig oppførsel rent finansielt. Den tidligere pastoren bestrider anklagene og vil kjempe for sin sak i retten. På tross av anklagene og siktelsen fortsetter James MacDonald i aktiv tjeneste som predikant.

Én tanke om “Tidligere megakirkepastor siktet for vold mot 59 år gammel kvinne

  1. Hva skal man skrive egentlig?

    Det kommer en ny en neste uke. Kongene på talerstolen…Noen dronninger også…
    Enda er det mye som skal falle.

    Håper de involverte vil få det godt igjen en dag. Han bak talerstolen er jeg redd for ikke vil få det godt igjen en dag, men håper det. Vi er ikke altfor vandt til at det kommer et ordentlig UNNSKYLD MEG. KAN DU TILGI? Det er ikke lett for noen. Men de sniker seg ofte unna.

    Man kan lure på HVA de har undervist da…

Det er stengt for kommentarer.