Tidligere CIA agent Larry Johnson: «Ukraina har krysset stopplinjen ved å angripe Kreml»

Det ukrainske terrorangrepet og forsøket på et attentat mot president Putin betyr at alle russiske røde linjer er krysset i denne konflikten. Ukraina begynner å bli mer og mer desperate og dette er neppe noe annet enn et forsøk på å hisse opp en kraftig russisk respons som vil tvinge USA og NATO inn i krigen. Tidligere CIA agent og analytiker for det amerikanske CIA er tydelig på at dette angrepet er en opptrapping av krigen. Nyheten om angrepet kom samtidig som Zelensky var i Helsinki for å sanke støtte, penger og våpen fra de nordiske land.

Det vil komme en seriøs russisk reaksjon på dette terrorangrepet mot Kreml og president Putins residens. Fra hele det politiske spekter i Russland lyder det nå et krav om reaksjon og onsdagens angrep mot Kreml blir i Russland sammenlignet med terrorangrepet mot Pentagon den 11 september 2001 eller et angrep på Det Hvite Hus. En intressant samtale mellom dommer Andrew Napolitano og den tidligere etterretnings analytikeren for CIA Larry Johnson. Vi står nok foran en alvorlig utvikling i denne pågående proxykrigen mellom NATO og Russland.

7 tanker om “Tidligere CIA agent Larry Johnson: «Ukraina har krysset stopplinjen ved å angripe Kreml»

  1. Nonsens, Russland står bak « terror» forsøket, gir Putin mulighet for knus Kiev og presidenten i Ukraina. Valdres profetien er nær oppfyllelse og atomkrig

    • Merkelig hvordan vesten nå presenterer den ene konspirasjonsteorien etter den andre.
      Dette bærer preg av vestlig etterretning i samarbeid med et desperat regime i Kiev.

      1
      5
    • Her er jeg enig med Kjell. Det er litt søkt og merkelig at vestlige medier presenterer saker om påståtte planer, Putins helse etc etc

      …men registrerer samtidig at Russland presenterer minst like mange og rare konspirasjonsteorier.

      Her er det på sin plass med kritisk tenking. Begge sider prøver å vinne informasjons-, eller desinformasjonskrigen. Søkelys hjelper til på den ene siden. Det er Kjell i sin fulle rett til å gjøre, men husk at informasjonen her på Søkelys også må tas med en klype salt.

      6
      2
    • Jeg publiserte en sak på basis av hva Kim Dotcom skrev.
      Jeg gjengav det han skrev. Det kan være en falsk flagg.
      I en situasjon med krig er sannheten vanskelig å finne.
      Det vi alle kan se er at de to respektive siders medier «groomer» sine lesere for krig og konflikt.
      I en tid med krig må nok alt tas med noen klyper salt.
      Det jeg personlig mener om krigen er at de burde sette seg ned med et forhandlingsbord.
      Bruke tid og krefter og finne en fredlig kompromissløsning.
      En slik løsning kunne ha vært at Russland leide Krim halvøyen videre og hadde suverenitet der pga sin marinebase.
      Dette mot en kompensasjon til Ukraina.
      Områdene i Donbass som er overveiende befolket av russere//russiskspråklige skulle fått ha en form for selvstyre.
      Beholde eget språk, egne tradisjoner og sin egen religion osv.
      Men det ble krig og alt som skjer forsteiner konflikten og groomer folk frem til å akseptere et blodbad.
      Ukraina skulle ha forblitt nøytralt slik Sveits og Sverige har vært uten å være en del av en militær allianse.
      Jeg forstår russernes frykt for at NATO kommer for nær Moskva og beslutningssentrene i Russland.
      Men nå bryr verken Putin eller NATO seg om slike meninger som jeg har…
      Slik er det bare.

    • PS. «Hellig overbevisning», overtro og «åpne sinn» der hele hjernen faller ut, er ikke kritisk tenkning. 😘

  2. Krig er på alle måter forferdelig. Desinformasjon, falske angrep og løgner er bare en liten del av krigføringen på begge sider.

    Uansett står dette klart: Putin startet terroren og angrepskrigen i 2014. Når bomber og granater knuser byer og dreper familie og venner, er det ikke merkelig ukrainerne blir desperate.

    Putins krigsmaskin har lenge spredt en usann fortelling om russisk overlegenhet, nazister og vestlig dekadanse. Blant annet. Ja, russiske trollfabrikker og propagandakompanier fortsetter å masseprodusere fake news. Deres tekster og bilder, smått og stort, har blitt videreformidlet av særlig konspiratoriske og alternative nettsteder i Vesten.

    Viktigere enn å skape falske narrativer er likevel å skape usikkerhet. Når vi ikke kan stole på det vi hører og ser, tviler vi på alt. Vi mister interessen og orker ikke engasjere oss. Vi kjemper ikke. Vi forsvarer oss ikke. Isteden krangler vi med hverandre og blir handlingslammet. Dette er Putins metode. Spre forvirring. Splitt og hersk.

    NRK og «mainstream media» (MSM) begår absolutt feil. Men de etablerte mediene, styrt av ansvarlige redaksjoner med profesjonelle journalister og høy yrkesetikk om etterrettelighet, har gjentatte ganger vist at de likevel er mer å stole på enn «alternative» medier.

    Mange maktkritiske, ofte nasjonalkonservative nettsteder er dessverre drevet av dårlig håndverk, av personlige interesser, føleri og politiske, religiøse og ikke minst kommersielle mål.

    MSM har ressurser til å jobbe grundigere med sakene. De søker etter bevis og belegg i rapporteringen av virkeligheten. De utviser mye bedre kildekritikk og ofte edruelig tilbakeholdenhet. Dessuten innrømmer de feil og retter opp.

    Slik er det også i virkeligheten: vi stoler på dem som tidligere har vist at de snakker sant, ikke på dem som sprer rykter eller lurer oss. Pålitelige venner og kloke folk snakker sant og oppklarer misforståelser. For slik fungerer samfunnet bedre. Jakten på fakta og kunnskap er til alles beste, ikke overtro og løgner som bare er til nytte for narsissistiske maktmenn.

    2
    1
  3. Det snører seg til nå i verden…
    Kun EN havn det er trygt i, uansett krig eller ei:

    «Under hans vinger kan du søke ly,
    han dekker deg med sine fjær.
    Hans trofasthet er skjold og vern»
    (Salme 91:4)

    Ikke bare han her og meg som var «lost». Det er mange rundt meg som er det…😢❤️🙏

    https://youtube.com/shorts/hviTGp1ec10?feature=share

    2
    0

Det er stengt for kommentarer.