Amerikansk kongressmann omtaler fengslingen av Torben Søndergaar som «forfølgelse».

Den amerikanske kongressmannen Clay Higgins omtaler fengslingen av den danske predikanten Torben Søndergaard for forfølgelse. «Dette er et flott svar på bønn! Siden jeg ble arrestert for et år siden, har mange andre og jeg bedt om at sannheten skal komme frem, løgnene skal avsløres, og at navnet mitt skal bli renvasket fra alle de falske beskyldningene. Dette er hva som skjer nå på høyeste nivå av den amerikanske regjeringen. Det gjør det klart for alle at jeg sitter i fengsel pga JESUS og forfølgelsen av min tro, ikke fordi jeg har gjort noe ulovlig,» skriver Torben Søndergaard på Facebook. Søndergaard har sittet fengslet i 13 måneder i Florida.

Last Reformation leder Torben Søndergaard fortsetter å dele oppdateringer fra Bakers Detention Center i Florida hvor han har sittet fengslet i mer enn ett år. Han ble opprinnelig låst inn i en celle i Bakers County Jail før han ble overført til anstalten han nå har bodd permanent i. Torben risiskerer å bli depotert ut av landet når som helst. «Han er utsatt for forfølgelse pga sin tro på Jesus og kristentroen,» hevder Torbens støttespillere. De får nå støtte av den amerikanske kongressmannen Clay Higgins som sier at han blir målrettet fordi han er kristen forkynner.

 

36 tanker om “Amerikansk kongressmann omtaler fengslingen av Torben Søndergaar som «forfølgelse».

  1. …og hvilken innsikt har den helt «ukjente» kongressmannen i dette?

    Eller er det bare et budskap han tenker passer følgerne sine?

    8
    3
    • Skal si du må hate Torben Søndergaard. Hva vondt har han gjort deg Roperid siden ditt hjerte er full av hat og forakt mot ham?
      Du skal alltid rakke ned på ham og de som støtter ham.

      3
      5
    • Det er NORMALT for ALLE kristne å reagere på Torben og lignende opplegg som ikke er i henhold til Guds Ord.
      HELT unødvendig av deg som en kristen å dikte opp et HAT i Roperid som IKKE eksisterer

      Det må snart bli slutt på merkelige sære ting snart😥
      Har du svart Birgir på det med dåpen?

      4
      2
    • Kanskje du ikke har sett det.
      Jeg hadde et spørsmål her:
      https://www.sokelys.com/torben-sondergaard-innser-at-slaget-er-tapt-ma-belage-seg-pa-a-bli-sendt-ut-av-usa/

      Hvis du reagerer på at noen ikke er så begeistret for alt ved Torben så er det ikke vondt ment mot deg altså -ihvertfall ikke fra meg….

      Vi bare sier som det er. Vær våken alltid. Far ikke vill.

      Jeg tenker at vi alle har kanskje vært der. At en spesiell taler/ forfatter/ evangelist var vi kanskje VÉL opptatt av en gang – og ikke i vår villeste fantasi kunne vi tenke oss at han underviste feil ut i fra Guds Ord… HELT til vi bråvåknet.

      Vær ikke for opptatt av mennesker. Sett Guds Ord først.

      Og blir man vél opptatt av én spesiell en, så er det allerede grunn nok til å trappe litt ned litt, og tenke seg nøye om og dobbelsjekke Ordet. FORDI ; da er ALLEREDE Gud kommet ned på 2.plass.

      3
      1
    • Hat? Saken engasjerer meg ikke spesielt mye en gang. Det som engasjerer meg er sannheten og at dere sprer masse løgner.

      Igjen:

      Torben har brutt vilkårene for visumet og derfor fått det trukket tilbake. Han har nektet å dra hjem (som han har stått fritt til å gjøre). Og har brukt alle tenkelige strategier for å anke, klage og utsette.

      Nå er disse mulighetene brukt opp og derfor sendes han hjem.

      Kort fortalt har han tjent penger i USA på et type visum som ikke tillatervat du arbeider i USA.

      Da blir visumet trukket tilbake og du må reise hjem frivillig eller ufrivillig.

      Alt dette er fryktelig vanlig. Jeg kjenner flere som har fått visumet sitt trukket tilbake av lignende grunner. Men de har returnert frivillig. (Og kan aldri mer dra til USA pga. mislighold av visum/esta)

      Hele situasjonen er skapt av Torben. Han har aldri vært mistenkt for, etterforsket for å, fengslet for eller tiltalt for menneskesmugling eller våpensmugling.

      Alt dette er løgn fra Torbens side og han kan ikke oppdrive et eneste dokument som støtter hans påstand.

      Han er heller ikke sittet internert fordi han straffes for noe. Han har hele tiden kunnet dra hjem når han vil. Han sitter internert fordi han befinner seg ulovlig i USA og nekter å dra hjem.

      Akkurat som vanlig praksis på Trandum i Norge.

      2
      1
    • Hannah
      Det er normalt at fariseere og ugudelige reagerer på Torben.
      De reagerte både på Jesus, profetene og apostlene.
      De var fulle av anklager og mistro mot dem som tok Guds kall på alvor. Det er uvanlig at kristne reagerer på dem som forkynner Ordet og tar troen alvorlig. Kristne ber for og støtter sine brødre og søstre. fordi de er lemmer på samme legme.
      Jesus sa i Lukas 11,23 Den som ikke er med mig, han er imot mig, og den som ikke samler med mig, han spreder.
      Torben og Last Reformation er blant dem som samler for Jesus. Hele virksomheten er preget av å gjøre alle folkeslag til disipler av Jesus. Når jeg leser mange av kommentarene på dette nettstedet, forstår jeg at fienden har fått sådd sitt såkorn blant mange kristne i Norge som i Danmark.
      Når jeg ser hva mange av dere sier, så skjønner jeg at vi er i de siste tider da lovløsheten tar overhånd og kjærligheten blir kald hos de fleste.

      2
      4
    • Frelst og fri:

      Fritar det han fra å følge visumreglene og å møte en helt normal reaksjon på å bryte dem slik alle andre i samme situasjon får?

      2
      1
    • Jeg ventet på dette , frelst og fri.
      Dessverre.
      Ingenting gikk inn.
      Du skriver jo ingenting om det jeg nevnte.Kun SAMME svar som alle Torbens «disipler» kommer med. Gud HAR gitt dere evner til å lese Bibelen, og tenke selv?

      Jepp du, vi lever helt tydelig i den siste tid🤗 forvrenging av Ordet florerer ( men det ser jo ikke du)

      HVORDAN talte disiplene på pinsefestens dag? Har du egentlig studert det selv og sett om Torben’s opplegg er i tråd med Guds EGET Ord?

      Bare svar du hva DU mener. Ingen av brødrene dine kan hjelpe deg så.
      HVORDAN talte disiplene?

      2
      1
    • Dere hatet Jesus og dere hater Torben som er en av hans tjenere også. Ikke noe nytt under solen.
      Det å bli hatet og foraktet av de religiøse er ikke noe nytt.
      De som er av Jesus elsker sine brødre.
      Det med dåpen. Etter at jeg kom til frelsen ble jeg døpt i vann av en i Last Reformation. Jeg ble døpt i Den Hellige Ånd da Torben ba for meg. «Han skal døpe dere med Den Hellige Ånd og ild.» Termen «han» sikter til Jesus Kristus. Det burde være unødvendig å presisere slik, men når man møter vanskelige mennesker er det vist nødvendig. Det er jo bare folk som er bundet av en mistroens ånd som er på det nivået.
      Men takk og lov. Det er mulig å bli løst fra slikt. Åpne seg opp for Den Hellige Ånd. Ta i mot Jesus som frelser og Herre og bli fri fra gammel religiøsitet.

      2
      2
    • Og atter en gang skjedde dette….😓

      Vi blir påstått å være hatere.
      Erre’ mulig…🙈 Det var en billig kjip løsning på et svar , frelst og fri.

      Og dømming uten sidestykke. At vi er ikke frelst. Men du er. Stakkars arme deg. Må si jeg er mildt sagt lei av det dømmende kristne holder på med.

      Og så telte det visst ikke allikevel nå lenger. Det om å teste det vi hører.«Prøv alt og hold fast på det gode». Neida, når vi gjør det så var vi plutselig blitt hatere🙈

      Hatere er vi nå….

      Betyr bibelens ord om alt det med å være på vakt, prøve alt, bli ikke forført -noen ting for deg?
      Tviler jeg på. Torben er nr 1 for deg. Dernest hans organisasjon -tror jeg.

      Jeg har ikke noe imot deg, du har imot meg. DU har problemet.

      Har du forstått at jeg er frelst? Jeg trenger ikke tittelere meg «frelste Hannah»😊 Jesus og Guds SANNE ord er nr 1 for meg.

      Vær på vakt er mitt beste råd.
      Bli ikke forført.
      Har du gjort Rom. 10:9-10 så har du din sak i orden med Gud. Intet strev kan gjøre deg noe bedre enn det i romerne.

      Og ha respekt for andre kristne enn klikken din. Når dere tror det er DERE som HAR det, så har dere det ikke.

      Jeg sa fra på en fin måte først og du tåler ikke meg som frelst og som sier noe du ikke likte. Jeg har ikke gjort deg noe vondt. Trist at det VRIMLER av slik oppførsel. Er du frelst så hadde du innfunnet deg med å sitte ved siden av meg til bords i himmelen. Men det har du ikke. Da har du et problem som haster å ordne opp i. For jeg har ingenting imot å sitte med ddg. Jeg ønsker deg alt godt og håper du passe r deg så du ikke bli ført vill.

    • Ærlig talt er jeg ganske likegyldig til Torben, men jeg er opptatt av sannheten. Om den passer, eller ikke.

      Og igjen. Mener du visumregler ikke bør gjelde for Torben? Hva med trafikkregler? Hvis han kjører i 200 km/t og blir bøtelagt og fengslet.

      Burdte ikke dette ramme Torben som alle andre? Blir han da forfulgt for sin tros skyld? Eller simpelthen straffet for råkjøring?

    • Da har jeg prøvd. Meningsløst å fortsette med dere. Tiden er da kommet til å riste støvet av føttene å komme seg videre.
      Matt 10,14 Og om nogen ikke tar imot eder og ikke hører på eders ord, da gå ut av det hus eller den by, og ryst støvet av eders føtter!
      Jeg skjønner. Dere er religiøse kranglefanter som elsker å krangle og klandre noen for noe,
      Jeg gjør da som Jesus. Ryster støvet av mine føtter og vandrer videre med Jesus. Det finnes da noen som elsker Jesus og tilhører det hellige folk.

      1
      2
    • Kjære min tid…
      Du er høy. Virkelig høy….
      Men dette skjer jo stadig her inne i kommentarfeltet. Så du har nok noen venner her du ikke har oppdaget.

      Og Torben kommer til å måtte jenke seg. Det vil du se.

      Og frelst og fri ; HVORDAN talte disiplene? Dadadadada skakashakada?

      4
      1
    • Kikki:

      Forklar meg hvordan han er fengslet for sin tros skyld?

      Han er internert (ikke fengslet) for å bryte vilkårene ved å arbeide uten et arbeidsvisum og dermed befinne seg ulovlig i USA.

      Det samme skjer med alle andre som arbeider mot inntekt i USA på et turistvisum.

      I tillegg har han kunnet reise hjem når han selv vil. Eneste grunn til at han har sittet internert er at han har nektet å forlate USA hvor han befinner seg ulovlig siden han har arbeidet og tjent penger i USA på et turistvisum.

      Saken hans har også vært oppe for retten og han har tapt.

      Aldri på noe tidspunkt har hans tro hatt noe med denne saken å gjøre.

      Ikke et eneste papir i denne saken omtaler eller tematiserer hans tro på noen som helst måte.

  2. En annen dansk statsborger som fikk sitte i fengsel for sin trosutøvelse, var Dennis Christensen (2017-2022).

  3. He’s been in jail for almost 400 days. Torben Søndergaard, an innocent Christian man, a preacher of the gospel and the Acts 2:38 message of salvation. We may not have agreed on everything, but I don’t believe this brother has done anything wrong. He came here from Denmark after they tried to make his ministry look bad there. No matter what anyone thinks, this man and his family needs our prayers. Pray that justice would be served, and God’s will be done.

    Bj Riley.
    Chairman of International Missions for Apostolic World Christian Fellowship

    2
    2
    • Men han har altså hele tiden kunnet dra derifra nøyaktig når han vil. Han har misligholdt visumet ved å tjene penger i USA på et visum som ikke tillater det.

      Da skjer det samme med alle andre som det skjedde med Torben du må forlate USA.

      Nekter du å forlate USA blir du internert inntil du har brukt opp alle anker og klagemuligheter hvorpå du blir tvangsdeportert.

      Dette skjer med alle og er nøyaktig slik det skjer i Norge også.

      Han har aldri blitt arrestert, siktet eller etterforsket for menneskesmugling eller våpensmugling. Dette er utelukkende løgner fra Torbens fantasi og han kan ikke vise til et eneste dokument som støtter påstandene hans.

      Han har også hatt sin sak oppe for retten og tapt. Ikke et eneste ord om noe annet enn mislighold av visum var oppe i retten fra aktoratets side.

      Og igjen, han har hele tiden kunnet dratt derifra, sålenge han hadde forlatt USA hvor han er en ulovlig innvandrer.

    • Det er også verdt å merke seg at r Apostolic World Christian Fellowship som denne BJ Riley tilhører er en «oneness pentecostal» sekt som kristne til alle tider har regnet som ikke-kristne og hvis tilhengere ikke er frelst.

      Dette har alle kristne ment til alle tider, og stadfestet f. Eks ved kirkemøtet i Nikea.

      Torben ser også ut til å tilhøre denne retningen, selv om han virker å være noe mer “ullen” I’m nøyaktig hvor han stå år i dette spørsmålet.

      Sannsynligvis for å ikke bli avvist av alle kristne som tror på den treenige Gud. (Som disse ikke gjør.)

      2
      1
    • Har googlet litt og t.o.m. vært innom et møte på siden deres.
      Ja, hva skal man si…Trodde verden var kommet videre…
      Man kan synge om Jesus, skrike om Jesus, sitte en bråte med «viktige» pastorer med flotte titler på en plattform…

      Er EAL,
      European Apostolic Leaders Oslo, Norge samme greia?

      1
      1
    • Det viser seg da at selv menigheter som ikke tror på treenighetslæren hever seg over dere religiøse fariseere og viser solidaritet med en som er fengslet for sin tros skyld.
      Jeg er glad jeg ikke er i deres sko på dommens dag.
      For maken til religiøse hatere skal man lete lenge etter.
      Jeg blir helt overgitt over slike som Hannah, Roperid og Birgir.
      Jeg ber om at deres sjel skal bli frelst før det er for sent.
      Selv om et menneske ennå lever og puster og sint bruker tastaturet for å slenge om seg med svikefull tale, kan nådetiden være over. Nådetiden et menneske er gitt kan være slutt mange år før grava. Når man er Guds fiende og stadig er ute etter å ta Guds tjenere, kan et menneske raskt ble forherdet mot Åndens kall.

      1
      1
    • Amen Kikki. Amen
      Du får sagt det..
      Vi har sett hvordan Gud har begynt å skille ugresset fra hveten.
      Vi frelste står sammen i bønn for Torben og alt Guds folk. Det er åndens enhet som knytter sammen og ikke døde dogmer som de «retttroende» og kjetterjegere dyrker.
      Fariseere og religiøse er fulle av fordommer, mørke, personlig likegyldighet og en kritisk ånd.
      Det er blitt så lett å se. Når folk lukker øyne og ører og har stengt hjertet for Jesus, ja, da blir de fulle av kritikk, nag og klander.
      Disse er utgått fra oss, men de er ikke av oss og det åpenbares nå under trengselstiden.

    • Så du mener treenigheten er en «død dogme»?

      Det går foresten to veier, de som fornekter treenigheten mener jo at hvis du er døpt i «faderen, sønnen og den hellige ånds navn» så går du til helvete.

      Bare de som er er døpt i «Jesu navn» går til himmelen mener denne BJ Riley. Samme hvis du ikke er døpt.

    • Tullete kommentar.
      Alle som følger med skjønner hva som skjer.
      Hundretusener av ulovlige innvandrerer strømmer inn over grensene til USA uten at noen bryr seg.
      Torben derimot. Hvit, kristen, predikant og dansk.
      Danmark er en av USAs vasaler og et demokrati.
      Vil være politisk umulig for USA og gi asyl til Torben på basis av relasjonen mellom USA og Danmark.
      Men det er troen som fikk Torben til å flykte til USA,
      Troen på at USA var et fritt demokrati som vernet om kristendommen. USA er ikke et demokrati. USA verner ikke om kristendommen -så her trodde Torben feil.
      Han rømte fra opplevd forfølgelse i Danmark. Det er bare å se på Lennie hvor sterkt hatet er i Danmark mot ham.
      Det er hans tro på Gud som har ført til fengsel i USA. Hundretusener av andre med hundre prosent uklar fortid strømmer inn i landet fra Sør-Amerika. Men Torben fengsles.

    • Han er ikke utvist på basis av asylsaken. Han er utvist fordi han har misbrukt turistvisumet ved å jobbe for inntekt i USA.

      Asylsøknaden er regnet å være åpenbar grunnløs, men er ifølge Torben ikke ferdig behandlet.

      Utvisningen har altså ingenting med asylsaken å gjøre.

      Forøvrig arresterte ICE 143,000 og deporterte 72,000 mennesker ifjor. Torben er bare en av disse.

      Selv kjenner jeg flere som har blitt internert for mislighold av visum i USA, men de har bare vært der mellom 1-2 døgn fordi de har returnert frivillig.

      Dette kunne også Torben gjort. Faktisk er jo strafferammen han risikerer i Danmark kortere enn tida han har sittet «frivillig» internert i USA og danske fengsler koseligere enn amerikanske transittmottak slik de han har sittet i.

      Men på denne måten kan han leke martyr og forfulgt samtidig som han håver inn penger.

  4. Så du mener treenigheten er en «død dogme»?

    Det går foresten to veier, de som fornekter treenigheten mener jo at de som tror på treenigheten går til helvete.

    • Disse apostoliske kristne forsamlingene avviser treenighetslæren, men det er neppe noen som forkynner at dem som er døpt i treenighetens navn går fortapt. Det er heller selve treenighetsdogmet som dømmer ikketroende til helvete. Oneness pinsevenner er uenige med treenighetslærere men man skal lete lenge før man finner noen Oneness folk som forkynner at folk som ikke er døpt i Jesu navn alene går evig fortapt. Det er vel primært selve treenighetsdogmet som dømmer dem som ikke tror på det til evig fortapelse og helvete. Det er ikke mange kristne som ennå holder fast på ekstremdogmet til avlatskirken. De fleste har et langt mer avslappende syn på Guddommen. Selv treenighetstroende evangeliske kristne går ikke så langt som du gjør i å dømme folk som ikkekristne. Du er åpenbart ivrig for noe. Bare synd at du ikke ivrer for det gode.

    • Jeg sier ikke det, jeg sier bare at dette har vært den kristne kirkes holdning siden minst år 300. Inkludert pinsebevegelsen holdning både i Norge og USA.

      Og jo, de største oneness retningene som tror på frelse ved tro (noen av dem som Nardus tror frelse og fortapelse er helt uavhengig av tro og forutbestemt før du ble født. Såkalt dobbel predestinadjon.) mener den som er døpt i den treenige guds navn går fortapt.

      De mener også at tungetale og helligjørelse er en forutsetning for frelse.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Oneness_Pentecostalism

      Dette er jo deres teologi, ikke noe jeg finner på. Så hvorfor du benekter dette skjønner jeg ikke helt.

    • Det går an å si mye rart om Nardus. Men de lærer ikke at du går fortapt hvis du er døpt i titlene til Gud.
      Men de anerkjenner ikke dåpen i de tre titler som en rett kristen dåp. Det er riktig. Men å koble det opp mot fortapelse dersom du ikke er døpt er ikke dekkende for forkynnelsen i Nardus.
      Jeg var i Nardus i fem år og jeg kan ikke si at det du hevder om Nardus er sant.
      Det ble forkynt forutbestemmelse og Gud vet hvem av våre brødre i andre sammenhenger som er utvalgt av Gud.

    • Jeg omtalte ikke her Nardus, tvertimot så brukte jeg dem som et eksempel på noe annet. Nemlig de som tror på dobbel predestinasjon.

      Altså at du er forutbestemt til å bli frelst eller fortapes og at dette er helt utenfor din kontroll.

      Da vil jo heller ikke dåp spille inn.

Det er stengt for kommentarer.