Evangelist Gjermund Kvamme kaller Zelensky en «ynkelig nazistisk-puppet»

«Zelensky og Natos sanne ansikt avsløres mer og mer! Flere og flere i Canada skjønner nå at Zelensky er en ynkelig Nazistisk puppet. De roper kom deg ut av landet vårt!
I parlamentet hadde han med en eldre mann som ble hyllet som krigshelt for sine handlinger under andre verdenskrig. Han var medlem i SS som sto bak groteske forbrytelser mot Jøder og patriotiske Ukrainere og han kriget med Hitlers tredje rike mot Russiske tropper under andre verdenskrig,» skriver evangelist Gjermund Kvamme på Facebook. Det faktum at det kanadiske parlamentet, inklusiv president Zelensky og Canadas statsminister Justin Trudeu reiste seg, applauderte og hyllet den 98 år gamle Yaroslav Hunka som kjempet for Nazi-Tyskaland og kjempet i Waffen-Grenadier-Division der SS (galizische Nr. 1) mot Sovjet under andre verdenskrig er blitt litt av en skandale.

For Ukrainas president Zelensky ble USA og Canada-besøket litt av en nedtur. Først fikk han ikke tale til en samlet kongress og i Canada var han så heldig at han fikk applaudere og gi heder til en ukrainsk krigsveteran som kjempet for nazismen og Adolf Hitler. Zelensky fikk også høre at støtte til Ukraina ikke er med i det nye 45 dagers statsbudsjettet som ble vedtatt av Kongressen. Det hele ble litt av en skandale for det kanadiske parlamentet, men fra Zelensky og regimet i Kiev har det ikke kommet noen beklagelser eller utsagn. Zelensky som selv er av jødisk opphav kan umulig ha følt seg bekvem med seansen i det kanadiske parlamentet. I uavhengige ukrainske medier har saken blitt nevnt uten av Zelensky`s rolle er blitt betont. Zelensky har i ettertid sittet stille i båten i håp om at skandalen skal gå i glemselens hav. Nyheten om det kanadiske parlamentet gav stående hyllest til en ukrainsk-nazistisk frontkjemper kom samtidig med at det ble klart at Norge innfører nye sanksjoner mot Russland. Denne gang er det vanlige russere som besøker Norge som skal rammes. De får ikke lenger lov til å kjøre russisk-registrerte biler i Norge.

Evangelist Gjermund Kvamme er her svært skarp og kaller president Zelensky en «ynkelig Nazistisk puppet».

4 tanker om “Evangelist Gjermund Kvamme kaller Zelensky en «ynkelig nazistisk-puppet»

  1. Dette er jo helt østenfor sol og vestenfor måne. Kort sagt: Konspitøv!

    6
    7
  2. Putins propaganda spiller nettopp på «narrativet» (et av Kvammes yndlingsord) om Stor-Russlands selvoppofrende kamp mot nazismen under Den store fedrelandskrigen. Sovjetunionen ofret mye over 20 millioner mennesker fra 1941 til seieren over Hitler-Tyskland i 1945. Men diktatoreren Putin forteller dessverre en selvforherligende falsk historie. For eksempel utelates Russlands hemmelige militære samarbeid med nazistene i 1939. Av samme grunn har «nazister» tradisjonelt blitt omtalt som «fascister» for ikke å minne landets eget undertrykte folk på den åpenbare likheten mellom nasjonal-sosialistene og egne overgrep og arbeidsleire i den totalitære kommuniststaten og siden i Putins kleptokrati.

    Uansett står nynazisme, antidemokratisk ultranasjonalisme og voldelig «patriotisme» kanskje aller sterkest i Russland og det tidligere Øst-Europa. Frustrerte og feilinformerte fattigfolk støtter ungdommens hatkriminalitet mot liberalisme, mangfold og annerledeshet. Sammen med konservativ kristentro og «tradisjonelle verdier» dessverre. I så henseende er beklageligvis Russland og Ukraina like brutale.

    Russiske nynazister har i årevis organisert seg i ulike pro-russiske rasistgrupper og demonstrert aktiv. Kjente nynazister har også talt under soldatbegravelser i Russland, og flere i Wagner-Gruppen har åpent innrømmet sine nazistiske forbilder (navnet er forresten hentet fra Hitlers yndlibgskomponust). Ja, selv Israel har blitt politisk og moralsk forgiftet av antidemokratisk voldsdyrkelse fra russisk tradisjon gjennom jøder som har innvandret fra det tidligere Sovjetunionen. Trist nok.

    PS. Psykologiske undersøkelser viser at vi blir ekstra kreative i vår jakt på forklaringer og mening i stressede situasjoner. For eksempel oppdager forsøkspersoner flere «skjulte mønstre» i et ark med tilfeldige prikker rett før en farlig handling son et fallskjermhopp. Dette tilbøyeligheten forklarer hvorfor de verste konspirasjonsteoretikerne svært ofte har bakgrunn i personlig krise og nederlag; et meningsløst tap eller en urettferdig situasjon har inspirert til fantasifulle teorier som forklarer verdens all meningsløse nød og lidelse. Det samme gjelder Jehovas Vitners unyanserte virkelighetsoppfatning og iskalde pseudovitenskap. Desperate folk på fortvilt søken dikter opp enkle svar og universalløsninger med tydelige helter og skurker. Derfor var det også en oppblomstring av spekulative dommedagsprofetier og endetidsscenarioer i de krevende årene før og under andre verdenskrig.

    8
    1
  3. PS. Jeg minner også alle Putin-elskere om århundrene med pogromer og antisemittisme i storrussisk tradisjon.

    Putin vet han vekker sterke følelser når han bruker et signalord som «nazisme» i landets statskontrollerte mediekanaler. Folket er preget på ordet, og folket snerrer lydig på førerens kommando.

    Men beskyldninger om korrupsjon og vanstyre, såvel som anklager om ekstremisme, terror, ultranasjonalisme og nådeløs militarisme, kan dessverre også rettes mot Kreml. Trist, bare trist. Som sagt.

    Kvamme er vel like vidsynt, innsiktsfull og nyansert som en betongvegg?

    😘

    8
    3
  4. Globalistene er bare skjulte nazister – samme ånd – den ble oppvekt da de hedret Arafat i FN på 70 tallet – som var opplært av sin mentor el-Husseini, som var personlig venn av Hitler – og fikk hjelp av en vakseekte tysk nazist for å trene Arafat. For det ble han kronet som med fredspris.

    Tiden er nå inne for at det gode blir kalt ondt – og det onde godt. Og Gud har sak med nasjonene.

Det er stengt for kommentarer.