– Norge håner minnet av sovjetiske soldater som døde ved frigjøringen av Norge.

Malvind Børresen: Russland reagerer på ekkel tone fra Norge. «Og ja, jeg er så enig. Norge har glemt at vårt østre naboland ofret sine soldater for vår frigjøring. Norge kommer i dag via våre politikere med unødvendige og uforståelige sårende kommentarer til et russisk folk som sto på vår side i krigen mot nazistene.
Norge ødelegger på den måten systematisk det gode forhold våre to land, Russland og Norge, – møysommelig, fredelig og bevisst over lang tid – hadde arbeidet frem.
Det er lett å forstå at russerne er såret. De har aldri vært vår fiende, men tvert imot vår venn som kom til unnsetning i felles krig for befrielse av Norge. Nå forulempes de grovt med falske beskyldninger og med sammenligninger som ikke kan forsvares,» skriver Malvind Børresen på Facebook onsdag.

«Og JA, det er USA, EU og NATO som har gjort dette slik, med journalister og politikere som lakejer. De VIL at våre politikere i Norge skal omtale Russland slik og ikke være venner med de. Men våre norske politikere burde klare å stå opp for Norge, og være ærlige omkring vårt gode historiske forhold til Russland. Russlands utenrikspolitiske talsperson er skuffet over det de i øst opplever som stygge og hånende kommentarer fra utenriksminister Anniken Huitfeldt der russerne sammenlignes med nazister:  «Sammenligningen med nazismen er vanhelligelse og forvrenging. Har Norge glemt at Sovjetiske soldater døde for frigjøringen av Norge», spør hun?
«Har Norge glemt våre bånd og vår felles historie?»

«MOSKVA, 4. oktober – RIA Novosti. De antirussiske uttalelsene fra Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt er blasfemiske, de har blitt et opprør mot Oslos og Moskvas felles historie, sier representant og talsperson for Russlands utenriksdepartement Maria Zakharova.
Tidligere har Huitfeldt sammenlignet vestlige lands støtte til Kyiv-regimet i konfrontasjonen med Russland med kampen mot nazistene Tyskland under andre verdenskrig. «Parallellen som trekkes mellom å støtte Kiev-regimet i konfrontasjonen med Russland og kampen mot Nazi-Tyskland er ikke bare blasfemisk.
Dette er en vanhelligelse av felles historie, som tråkker på minnet til sovjetiske soldater som døde under frigjøringen av Norge, sier Zakharova i en kommentar publisert på diplomatiets nettsider.
La oss minne våre norske naboer om at uten SOVJETUNIONEN ville Europa i sin nåværende form, inkludert Norge med sine «demokratiske» og «liberale» verdier opphøyet til det absolutte og pålagt andre land, rett og slett ikke eksistert i dag,» understreket hun.»
Kilder: Russiske talsperson for utenriksdepartementet, Maria Zakharova på departementets side. RIA Novosti.

14 tanker om “– Norge håner minnet av sovjetiske soldater som døde ved frigjøringen av Norge.

  1. Huitfeldt får bare beskjed om å følge ordre.
    Det er ingenting av egne tanker som blåser mellom de ørene. Beklager få forhånd om det virker som mobbing, krenking, kvinnediskriminerende eller lignende, men en som flyr taliban med privatfly på skattebetalernes regning indikerer med store bokstaver at lyset er på men ingen er hjemme.
    Og hun er valgt av folket….

  2. Vel – Gud lokker Norge i sin egen felle – det er på den måten synden virker – man har mistet kontrollen, og lar sin egen urettferdige ondskap virke.

    Når har vi hatt de mest ugudelige regjeringene – den ene verre enn den andre, og vi så under nedstengningen at nordmenn kunne virkelig være ekle mot hverandre, og på den måten lagde man ofte splittelse i mange familier – fordi folk hadde en hang til å tro løgnene som ble messet av vår nye kirke – media og politikerne.

    Men nå virker det som om vi mer forstår grunnen for krigen mot Norge – som Lebesbymannen, Minos med flere som har sett – det går helt naturlig for seg, ved måten våre politikere snakker og praktiserer sin politikk.

    Og vi må ikke glemme at flere land i Europa har gitt bort sine våpen til Ukraina – ett perfekt måte å ikke ha noe forsvar selv – og Russland har egentlig ikke tapt noe. Og dette kan få en fryktelig effekt for flere land i Europa. Det ser ikke ut som krig kan unngås – for Gud har sak med Norge – og flere land i Europa.

    Trist .- men vi som er troende må også forstå at vi selv er ansvarlig for at dette har blitt sånn. En profeti kan unngås – om det skjer en ydmykelse i Kristi Kropp – men vi husker jo hvor narr mange kristne ledere gjorde av 22 juli profetien – de og mange av oss – gikk til krig mot budbæreren – og så mot den Gud vi hevdet vi tjente.

    Jeg sporer liten ydmykelse i Kristi Kropp – blant lederne i flere lokale menigheter – blant kristen media – man kan si at man fikk en god sjanse til å stå opp for sannheten under nedstengningen – og kalt vaksinene for falsk og farlige – isteden forsvarte kristne dette – som har drept mange, og lemlestet enda flere – og mange har fått flere skavanker. Og media er stille om det – og ofte er kristne også stille om dette. Men også mange kristne har blitt påvirket av denne giften.

    Så om vi ikke besto testen i 2020 til 2022 – og det sto dårlig til med oss å dømme krigen i Ukraina rett – så har vi mistet vårt livsviktige kompass – og har gått oss vill. En dyp ydmykelse – er hva Herren krever – om Han ikke får det frivillig – så vil Han sette oss i en situasjon – hvor vi må gjøre det, eller forlate nåden.

    Man leker ikke kristen – enten er man kristen – ellers få får man la være. En kristen følger Ordet – ikke følelsene – og følger Herrens bud – og frykter Herren.

    8
    1
    • Løgn.
      Gjerningskristendom.

      Ovenfor skrives det
      «Herren KREVER. Hvis ikke så….😡(!)»

      …får jeg bank eller(?)

      Ovenfor skrives: «En dyp ydmykelse – er hva Herren krever – om Han ikke får det frivillig – så vil Han sette oss i en situasjon – hvor vi må gjøre det, eller forlate nåden»

      Nei du!
      Vi sier Ja TAKK , kjære Jesus❤️ Da ER vi HANS barn. Og Guds fred som overgår ALL forstand skal være med oss alle dager😊 Dette er REELT.
      ALL forstand. Han svikter ALDRI❤️✝️ Om jeg vandrer i dødskyggenes dal…

      Det samme gjelder glede. Det overgår ALL forstand.
      Dvs. at NÅR man opplever det, så tenker man «Dette skulle ikke normalt kunnet være mulig!»

      Slik er Jesus👍❤️
      Jesus som døde på Korset for oss.
      OG sto opp igjen.
      OG lever.

      SMILE😉

      1
      6
    • Broder Tore treffer her spikeren på hodet. Ingen tvil om at dette er en god analyse over tilstanden og den åndelige temperatur i Norge.
      Gud har badet Norge i nåde. Vi var en gang et lys for nasjonene som pekte på Guds vei og kristne verdier ble fremholdt som et gode for landet. Men så gikk landet feil. Noe -en ny ånd slapp inn i nasjonen og formet staten og kristenheten, med noe nytt. Noe som ikke var av Herren. Og vi låste oss fast på en ny kurs.
      Deretter har vi stadig steget lengre og lengre bort fra Guds nåde.
      Gud krever omvendelse ellers blir det vredes dom.
      Guds vesen er slik. Han er tålmodig og langmodig -men på et punkt sier Han at «nok er nok».
      Det er da han overlater nasjoner og folk til sinn som ikke duger.
      Guds handlinger med historien forteller oss alt om hvordan Gud er. Guds vesen og vilje finner du i historien om vannflommen, ødeleggelsen av Sodoma og Gomorra. Jødefolkets bortførelse til Babylon. Guds vesen finner vi også i Golgata kors, da Guds vrede ble utøst over sin egen sønn.
      Men flertallet har forkastet Sønnens offer. De har vendt Gud ryggen og høster nå konsekvensene av sitt valg.
      Ja, Herren krever. Han krever lydighet av sine barn. Han krever at mennesker fornekter seg selv og tar opp korset og følger Jesus.
      Han har gitt oss sitt ord som veikart og kompass. Mange har korruptert veikartet og fått kompasset ødelagt av innflytelse fra denne verden, fra et billig nåde evangelium som presenteres i alt for mange forsamlinger.
      Vi har fått en lovløs kristendom. En kristendom som anklager Guds sanne tjenere for å forkynne «gjerningekristendom».
      Vi viste det ville bli slik. Mange i kristenheten har tatt seg et knippe falske lærere med forkynnelse som klør i øret og er falsk trøst.
      En slik kristendom sier «Herre, Herre, Jesus, Jesus» og er billig nåde fordi den slår av på sannheten.
      Jeg skjønner når jeg leser Hannahs ord -da ser vi konsekvensen av den moderne heresi. Da forstår vi hvilken påvirkning billig nåde evangeliet har hatt på deler av kristenfolket i Norge.
      Gud er omgjort til en medgjørlig julenisse. En kraftløs sutteklut for mennesker som er ute av stand til å forstå tidens tegn og ute av stand til å gjenkjenne hva Ånden sier til menighetene i denne siste tid.

      6
      1
  3. Både Tore og RT har salt og kraft i sine innlegg, det er godt å lese i motsetning til alt annet av følerier og teorier som presenteres her.

    5
    1
  4. Se der turdte stivnakkene å komme frem igjen siden de håper at banen var klar nå -fordi den andre Hanne ( med etternavn Østby) ikke var her lenger.
    Jeg ler😀 Jeg ser mye snakk om salt. Har vært det i tusenvis av år, fra de høye herrer. Hoppla🦄

    Fremdeles ikke fått svar fra fri(?) pinsevenn som gjemmer seg enda litt til🙈 Her er hva jeg skrev sist:
    ———————————————————
    Stivnakkene turdte ikke si imot min navne-søster Hanne her nå. Det var nok Østby-navnet som skremte dem😀 De gjemmer seg og er feige da. Om Hanne-Berit skulle forsvinne så kommer trollene frem😊 Men håper hun blir. (Hva sa jeg! Jeg ler!)

    I himmelen blir alle Hannah’er og Hanne’er like mye respektert. Samt Tominer og Nora’er. De gretne gubbene her inne har blitt satt på plass av Jesus -og har endelig tatt i bruk den delen av hjernen som elsker mennesker og viser dem respekt.

    OG; GUDS Ord for meg her på jord teller mer enn menneskers ord 😊 Guds Ord er alt.

    «Det som er lavt i verden, og det som er foraktet, det utvalgte Gud seg, det som ingenting er, for å gjøre det til intet som er noe – for at intet kjød skal rose seg for Gud» (1.Kor.1)

    Jeg har spurdt fri(?)pinsevenn hvorfor han kommer til himmelen. (Han lekte nettopp Gud og sa at det ikke er plass til meg der) Han klarer ikke svare. Selv et søndagsskolebarn vet hvorfor. Han prøver å prate det bort med en sang han mener er mer hellig enn Romerne 10:9-10. Jesus vet jeg ikke om han kjenner… men Gud nevner han.

    Hvorfor kommer DU til himmelen fri(?)pinsevenn? ⬅️⬅️⬅️

    Det er et helt legitimt spørsmål når du har dømt meg til helvete. For DER mente du jeg havner om Jesus kom i natt.
    ———————————————————-

    Mye flotte mannfolk her inne👍 Skapt i Guds bilde og som elsker Jesus av HELE sitt hjerte😊Og ELSKER mennesker. Sprer glede og løfter opp.

    1
    2
    • Jeg klarer ikke se at Fri Pinsevenn har skrevet noe i denne tråden. Hvorfor skriver du og fordømmer en person som kanskje ikke har sett eller lest denne artikkelen?
      Er det en slags religiøs mobbing du driver på med eller sjikane?
      Er det nag i deg som du ikke kan legge bak deg? Må bare spørre.
      Er du også en slags såret avhopper som aldri klarer å legge bak deg at du har forlatt en eller annen menighet?
      Mange «avhoppere» eller frafalne fra menigheter utvikler et slags offer-syndrom de stadig må fortelle andre om.
      Stakkars meg, jeg føler meg dårlig behandlet av Livets Ord osv osv. Det å være et såret offer blir nesten som din personlige guddom du stadig må bekjenne og proklamere.
      Det blir nesten som TDS. Trump derangement syndrome som preger alt de sier og gjør. Legg det bak. Vandre videre.
      Det er ingen kritiske og klandrere i himmelen.
      Slikt tilhører kjødet, det falne mennesket og er jordisk.
      Legg det bak og slutt å klandre folk som ikke er her.

      6
      1
    • Amen Kikki. Amen.
      Er litt merkelig å se Hannah her i en merkelig utfoldelse om en annen Hannah eller Hanne med et etternavn som jeg ikke kjenner.
      Fant nå en artikkel hvor Hanne Østby kommenterte. Kunne ikke se at hun utfordret eller kranglet med Fri Pinsevenn. Jeg fant ikke noen kommentar eller argument der fra Fri Pinsevenn i det hele tatt.
      Han har kanskje ikke sett innlegget og kommentarene fra Hanne Østby i det hele tatt. Den Hanne skrev bare hva hun tror om bortrykkelse og var da ikke ekkel mot noen. Så Hannah må ha en annen agenda eller en form for nag eller bitterhet i seg når hun angriper Fri Pinsevenn i en tråder han kanskje ikke har sett eller lest fra.

      3
      1
    • Prøvde å finne noe salt og kraft i Hannah sitt innlegg, men fant ingen ting. Det eneste jeg fant var furting, krenkelse, og anklager.

      3
      1
    • Ingen har dømt deg til helvete. Du opererer utelukkende i kjødet og prøver å forkle det med bibelvers.
      Mennesker blir frelst ved tro på Kristus alene men gjerninger og gode handlinger er en konsekvens eller frukt av frelsen.
      Uteblir slikt som lydighet, etterfølgelse av Kristus, vilje til å være Gud til behag er det et tegn på at troen kun er et munnhell.
      En tro uten gjerninger er en død tro.
      Klander, kritikk, bitterhet, nag har ingen plass i himmelen.
      Dette er ting som tilhører det gamle mennesket. Slikt må legges av fordi det er av kjødet og menneskets onde natur.
      En kristen er kalt til å døde kjødets gjerninger.
      Gal 5,19-21 Men kjødets gjerninger er åpenbare, såsom: utukt, urenhet, skamløshet, 20 avgudsdyrkelse, trolldom, fiendskap, kiv, avind, vrede, stridigheter, tvedrakt, partier, 21 misunnelse, mord, drikk, svir og annet slikt; om dette sier jeg eder forut, likesom jeg og forut har sagt, at de som gjør sådant, skal ikke arve Guds rike.
      mmelen enten hun blir bortrykket før eller etter trengselstiden.

      2
      2
  5. Se der ja😁 Der ser jeg 4 av trollene nå. Akkurat som jeg sa. Jeg ler😀 Nå mangler vi bare fri(?) pinsevenn og 2-3 til. SÅ flott å få de rette navnene pent på rekke og rad da😊

    Ps, hvis en av kommentarene der for en gangs skyld skulle handle om Jesus, være oppbyggende eller interessante på annen måte, så er jeg takknemlig for tips 😊
    Viktig å sile ut, lese kun det som er mening i, og holde seg til dem med det rette hjerte for mennesker og Jesus.

    Ha en fantastisk helg alle sammen🦄😊

    • Ikke vondt ment å kalle dere troll😉 Var ment å skrives slik da: «troll»

      (De er jo søte da🫠…disse «trollene»…)

Det er stengt for kommentarer.