Oppdaterte dødstall fra krigen mot Israel: Minst 200 døde i Israel og mange skadd

Krigen som ble utløst lørdag morgen da Hamas gjennomførte sitt største angrep noensinne har krevd minst 200 menneskeliv i Israel. Israel er nå i krig og har mobilisert hele sin forsvarsstyrke for å forsvare landet og befolkningen mot palestinske angrep. Israel har formelt erklært krig og befinner seg i krigstilstand og gjennomfører omfattende angrep mot Gaza og palestinske terrorister. Fra regjeringsledere i store deler av verden blir Hamas møtt med omfattende fordømmelse. USA gir Israel sin fulle støtte og i europeiske hovedsteder uttrykker politikere at Israel har rett til å forsvare seg selv. I følge oppdaterte tall fra Israel skal minst 200 mennesker være drept og over ett tusen mennesker er skadd i løpet av denne blodige sabatten i den hellige stad.

Det meldes i kveld at Tel Aviv er under kraftige palestinske rakettangrep. 7 oktober 2023 tegner til å bli en blodrød dag i den jødiske staten. Mange har blitt drept og skadd og statsminister Netanyahu er tydelig på at Israel nå er i krig. Det er ikke så ofte lengre at man hører en formell krigserklæring da de aller fleste velger å gi sine militære operasjoner navn av «spesiell militær-aksjon» eller en «anti-terror operasjon». Netanyahu må nå vise hva han er laget av og at han er rett mann til å lede den jødiske staten. Krigens vind blåser nå over Midtøsten slik den gjør over Ukraina og Syria.

 

2 tanker om “Oppdaterte dødstall fra krigen mot Israel: Minst 200 døde i Israel og mange skadd

  1. Russland har hatt ingeniører i Iran i svært mange år . Iran har hatt interkontinentale missil også i mange år . De prøver å laga atombomber ( anrike uran ) i bunkere langt nede i fjell – enkelte mener at de allerede har slike våpen . Om Iran skulle prøve å sende missil mot Israel : Så vil de først sende narre-missil uten atomladning – slik at Israel bruker opp sine bakke til luft raketter . Så sender de missil med atomladning . MEN : Israel har utviklet et antirakett-system som registrerer om innkommende missil har A-stridshode .
    Skulle Iran prøve seg på å sende missil mot Israel – med eller uten atomstridshode – så er helvete løs . Da vil Israel uten tvil svare med å sende missil med atomstridshode mot Iran . Israel har fem moderne ubåter levert av Tyskland for noen år siden . Om Israel blir slått ut av A-våpen : Så vil disse ubåtene nok sørge for at Iran blir omgjort til en glødende radioaktiv askehaug .

    • I kveld kommer det frem at den russiske utenriksministeren Lavrov har hatt tre møter der folk fra Hamas har vært til stede . Således er der Iran og Russland som har vært med å planlegge denne operasjonen og levert raketter til Hamas . Videre har Hamas i dag brukt droner for å slå ut israelske stridsvogner : Slik kunnskap og våpen har både Iran og Russland .
      Kommentatorer mener at Russland har engasjert seg i denne krigen for å få verdens fokus bort fra Ukraina-krigen . GOG-krigen mot Israel – som kommer senere – skal jo ledes fra Russland : Så da er det ikke unaturlig at de engasjerer seg allerede nå .

Det er stengt for kommentarer.