Veien til byen er åpen: Russere fanger den viktigste ukrainske festningen i Avdiivka – Store termobariske, brannfarlige og luftangrep

Krigen som er i ferd med å gå i glemmeboka: Russland gjør store fremskritt og knuser ukrainsk motstand. Den russiske hæren registrerer betydelig suksess i retning Avdeevka (Avdeevka eller Avdiivka) da den erobret den viktigste festningen til de ukrainske styrkene i regionen. Ukrainerne mistet et ledende høyt terreng med forsvarsverk i flere lag nær Avdeevsky-koksverket bare noen få meter fra den nordlige utkanten av byen.

Geir Hågen Karlsen hevder på NRK at ting går dårlig for Russland.

Russiske militære styrker er nå på offensiven og det pågår harde kamper langs flere frontlinjer. Medias oppmerksomhet om krigen i Ukraina har blitt mindre og mindre, og etter at Israel og Gaza igjen ble sentrum for verdens oppmerksomhet har det blitt betraktelig stillere om Ukraina. Fra Avdiivka raporteres det om harde kamper som de russiske styrkene vinner. Tallet på dramatiske angrep fra ukrainske styrker mot Krim eller mål i selve Russland har sunket dramatisk. Noe som tyder på at det er v¨åpentørke i Kiev. Hele NATOs Ukraina-prosjekt har langt på vei kollapset. Vesten sliter med å holde oppe våpenstøtten til landet -noe som betyr at Putin og Russland kan se lysere på konflikten. Russland er i ferd med å vinne. WarNews 24.7 er det vestlige medier som rapporterer mest fra krigen. NRK hadde klokken 17 fredag et innslag hvor deres militær ekspert¨, Geir Hågen Karlsen, oberstløytnant i Hæren, og politiker for Fremskrittspartiet, hevder på sin side at ting går veldig dårlig for Russland.

Les hele saken fra WarNews 247 her