Israelsk bakkeinvasjon drøyer -venter kanskje på mer ildkraft fra USA

Mange hadde trodd at den israelske bakkeinvasjonen skulle ha startet i natt etter at fristen for å evakuere gikk ut lørdag kveld. Imidlertid har intet skjedd og dette kan henge sammen med at flere amerikanske krigsskip er på vei mot Middelhavet for å «booste» amerikansk ildkraft i regionen. En fullskala israelsk invasjon på Gazastripen med angrep fra luft, bakke og sjø vil trigge en kraftig respons fra Hizbollah i Libanon og potensielt fra Iran. Både Hizbollah ledelsen og presteregimet i Iran har på forhånd slått fast at et slikt angrep vil medføre at også de griper inn.

Den israelske bakkeinvasjonen på Gazastripen drøyer men vi hører stadig nyheter om krigshandlinger. Søndag morgen meldes det at det har vært nye angrep fra Hizbollah mot det nordlige Israel og en person skal være drept. Det israelske forsvaret skal nå ha avstengt grenseområdet mot Libanon for alle sivile. Samtidig fortsetter krigsforberedelsene i Israel. Det meldes nå at Israel har begynt å evakuere sivile fra Sderot i forkant av invasjonen. IDF ønsker åpenbart å ha sivilbefolkningen på trygg avstand fra det som vil bli en blodig front. Noe annet som kan forsinke invasjonen noe er værforhold. Det skal liksom være «dårlig vær» i området. Dette kan ha forstyrret den militære operasjonen noe. Den mest sannsynlige forklaringen er at man venter på at den andre amerikanske flåtegruppen med hangarskipet USS Dwight D. Eisenhower i spissen skal ankomme området. Denne flåtegruppen vil forsterke amerikansk slagkraft i regionen. I tillegg ønsker Washington å signalisere til Teheran og Hizbollah at dersom de blander seg inn i krigen er amerikanerne sterkt til stede i regionen. Målet er åpenbart å skremme Iran og Hizbollah til å avstå fra å blande seg inn. Nate Polson i Canadian Prepper fælger også denne situasjonen tett.

7 tanker om “Israelsk bakkeinvasjon drøyer -venter kanskje på mer ildkraft fra USA

  1. GOG-krigen vert det siste angrepet på nasjonen Israel. Me kan diskutera kven GOG er. Nokon meiner det vert Russland med sjefen (Putin) i spissen. Andre meiner det vert Vesten med USA i front.
    GOG vert knust fordi Herren Gud grip inn. Han vernar om nasjonen Israel.

    “ På Israels fjell skal du falle, du og alle dine fylkinger og folkene som er med deg. Jeg gir deg til føde for alle slags rovfugl og for dyrene på marken. 5 Ute i åpen mark skal du falle. For jeg har talt, sier Herren Gud.
    6 Jeg sender ild mot Magog og mot dem som bor trygt på øyene. De skal få sanne at jeg er Herren. 7 Jeg vil gjøre mitt hellige navn kjent i Israel, mitt folk. Jeg vil ikke la det vanæres mer. Da skal folkeslagene sanne at jeg er Herren, den hellige i Israel. 8 Se, det kommer, det skal skje, sier Herren Gud. Dette er den dagen jeg har talt om.
    9 Da skal de som bor i Israels byer, gå ut, gjøre opp ild og tenne på rustningene og brenne opp små og store skjold, buer og piler, stokker og spyd. Med det skal DE HOLDE ILDEN VED LIKE I SJU ÅR. 10 De trenger ikke å hente ved fra marken og ikke å hogge i skogene; for de nører ilden med rustningene. De skal røve fra dem som ranet dem, og plyndre dem som plyndret dem, lyder ordet fra Herren Gud.
    11 Den dagen lar jeg Gog få et gravsted i Israel, i Abarim-dalen øst for Dødehavet. Det skal stenge veien for dem som drar forbi. Der skal de gravlegge Gog og hele hans flokk, og dalen skal kalles «Gog-flokkens dal». 12 I sju måneder skal israelittene holde på med å gravlegge dem, for å rense landet. 13 Alle menneskene i landet skal være med på dette, og det skal bli til ære for dem den dagen jeg viser min guddomsmakt, lyder ordet fra Herren Gud… Jeg vil vise min guddomsmakt blant folkeslagene. Alle folk skal se den straffedommen jeg fullbyrder, kjenne min hånd som jeg har lagt på dem. 22 Da skal israelittene sanne at jeg er Herren deres Gud, fra den dagen og i all fremtid. Og folkene skal forstå at det var på grunn av sin synd og skyld israelittene ble bortført.” Esekiel 38

    Me har teksten i Sakarja 14 som fortel om den same hendinga:

    “Jeg vil samle alle folkeslag til krig mot Jerusalem. Byen skal bli tatt, husene bli plyndret og kvinnene voldtatt. Halve byen må gå i landflyktighet, men resten av folket skal ikke utryddes fra byen.
    Herren selv skal dra ut og stride mot disse folkene som på stridens dag, den dagen han gikk til kamp. 4 Den dagen skal han stå med føttene på Oljeberget, som ligger rett øst for Jerusalem. Og Oljeberget skal dele seg i to fra øst til vest, så det danner seg en bred dal. Den ene halvparten av fjellet trekker seg mot nord og den andre mot sør. Dalen ved mitt fjell skal fylles, for dalen mellom fjellene skal nå like til Asal. Og dere skal flykte som dere flyktet for jordskjelvet i de dager Ussia var konge i Juda. Da skal Herren min Gud komme, og alle hellige være med ham.
    Den dagen skal det skje at lyset forsvinner, og de herlige himmellysene slokner. 7 Så skal det bli en eneste dag – Herren kjenner den – og ikke dag som veksler med natt; ved kveldstid skal det være lyst. Den dagen skal det skje at det renner levende vann ut fra Jerusalem, den ene halvpart til havet i øst, den andre halvpart til havet i vest. Slik skal det være både sommer og vinter.
    Da skal Herren være konge over hele jorden. Den dagen skal Herren være én og hans navn det eneste.”

    Som teksten fortel vil Gud gripa inn. Oljeberget vil dela seg i to og verta til ei stor slette. Denne dagen vil sola og vera mørklagt. Fyrst om kvelden kjem sola tilbake. Då vil levande vatn renna ut frå tempelhøgda.
    ——————
    Eg med fleire har alltid prøvd å sameina desse tekstane i GT med NT og td Joh.Åp.
    Etter mange år må eg berre innrømma at det ikkje går an.
    I den kristne tankegangen skal Jesus koma med himmelens skyer og “opprykkelsen” skal skje. Paulus skriv spesielt om dette.
    Det er umogeleg å få til å stemma med tekstane i Sakarja og Esekiel. Der held livet fram her på kloden. Gud straffar desse sjølvgode nasjonane og viser si guddomsmakt. Då vil nasjonane måtte innrømma at det finst berre EIN GUD.
    Kva skjer så?
    “Alle som blir igjen av alle de folkeslag som drar imot Jerusalem, skal år etter år dra opp for å bøye seg og tilbe Kongen, Herren, Allhærs Gud, og for å feire løvhyttefesten. 17 Men om noen av jordens ætter ikke drar opp til Jerusalem for å tilbe Kongen, Herren, Allhærs Gud, skal det ikke falle regn over dem.” Sakarja 14

    Teksten fortel at dei som overlever Guds straff må læra seg å tilbe den EINE sanne Gud. Lauvhyttefesten skal feirast kvart år.
    Gud vil hindra regn om dei ikkje lyder.

    Tempelhøgda er Guds heilage fjell. Der skal det rå fred.

    “Ulven og lammet skal beite sammen,
    løven skal ete halm som oksen,
    men slangen skal ha støv til mat.
    Det finnes ikke ondskap eller ødeleggelse
    på hele mitt hellige fjell, sier Herren.”

    Gud skal skapa om jorda gradvis, slik tekstane i GT viser.

    “Se, jeg skaper en ny himmel og en ny jord.
    Ingen skal minnes de første ting,
    ingen skal tenke på dem.

    18 Gled og fryd dere til evig tid
    over det som jeg skaper!
    For se, jeg skaper Jerusalem om til fryd
    og folket der til glede.”

    Sabbaten har og ein viktig funksjon.

    “Og det skal skje:
    Fra nymånedag til nymånedag,
    fra sabbat til sabbat,
    skal alle mennesker komme
    og tilbe for mitt ansikt,
    sier Herren.” Esaias 66

    I den kristne tankegangen har me eit helvete å unngå. Det skremmer vitet av mange folk. Det er jo både urimeleg og stygt.
    Slik er ikkje i jødisk tankegang. Der er det sjølvsagt ei straff, men den står i stil til det personen har gjort.

    Det spørst om me ikkje har latt oss lura. GT er heilt klar på at det berre er EIN GUD. Han har ikkje nokon annan Gud med seg. Jødane hadde lenge tilbedd den ekte Gud, men hadde og med seg Baal som dei tilba som likeverdig med Herren Gud.
    «1 Elia trådte fram for hele folket og sa: «Hvor lenge vil dere halte til begge sider? Er Herren Gud, så følg ham; og er Baal Gud, så følg ham!» Men folket svarte ham ikke et ord.

    Kven kan denne Baal vera som har sett seg ved sida av Herren Gud?

    • Langesæter
      La meg prøve å svare på det siste spørsmålet først:
      Baal har ikke satt seg ved siden av Gud.
      Det var jødene selv som tok seg avguder (bl.a. Baal) –
      på lik linje med «stokk og stein» (for å si det slik).
      Døde avguder kan ikke ta noen avgjørelser.

      Du sier; «GOG-krigen vert det siste angrepet på nasjonen Israel».
      Jeg er enig, hvis du i så fall mener at Gog-krigen og Harmageddon-
      krigen er den samme.
      Det kan være det, men jeg tror litt mer på at det er to kriger.

      Ellers forstår jeg ikke hvordan du ikke får ‘opprykkelsen’ til
      å stemme med tekstene i Sakarja og Esekiel.
      For det første er det ingen som med sikkerhet vet når
      opprykkelsen skjer.
      Det virker som du tror at «ALLE skal med» i opprykkelsen.
      I så fall, så stemmer ikke det. Opprykkelsen er for de sanne
      troende – de som er «født på ny».
      (Det er mange «religiøse» som tror de er kristne).

      Om opprykkelsen (bortrykkelsen) skjer før/ eller i starten/
      eller inne i trengselen – må de som blir frelst etter
      opprykkelsen (eller de fleste av disse) – de vil måtte lide
      martyrdøden for sin frelse i Jesus Kristus.
      Disse kan være de «lunkne troende» som kjente godt til
      forkynnelsen, men som ikke tok noe standpunkt tidligere.

  2. Kan hende venter Israel på at Hamas også skal dra over Wadi Gaza og således bli kvitt dem uten særlig kamp . Det å slå ut israelske stridsvogner er meget vanskelig : Disse vognene har et genialt antirakett-system som avfyres i løpet av millisekunder for å nøytralisere innkommende panserbrytende rakett .
    Norske media fokuserer ikke på at Egypt nekter å åpne grenseovergangen inn til deres muslimske land . Der står det mange og venter på å slippe ut av Gaza . På den andre siden står endeløs rekke av store lastebiler med nødhjelp som skal inn i Gaza . I Kairo sitter to kjente leger ( den ene med utmerkelsen : kommandør av St. Olavs Orden ) og en mannlig sykepleier . De får heller ikke tillatelse å dra inn i Gaza – av egypterne .

  3. R.AA.
    I GT sine tekstar er det ingen opprykkelse.
    Oljeberget revnar og Herren set sine føter på jorda. Ingen flyg til værs slik Paulus påstår.
    «Og dere skal flykte som dere flyktet for jordskjelvet i de dager Ussia var konge i Juda. Da skal Herren min Gud komme, og alle hellige være med ham.»

    «Men når den tid kommer, når Gog går mot Israels land, da vil harmen stige opp i meg, lyder ordet fra Herren Gud. 19 I min brennende iver og glødende harme sier jeg: Den dagen skal det komme et KRAFTIG JORDSKJELV over Israels land. Og da skal alle skjelve for meg: fiskene i havet, fuglene under himmelen og dyrene på marken, alt kryp som det kryr av på bakken, og hvert menneske som bor på jorden. Fjellene skal styrte sammen, bergveggene skal rase ned og alle murene jevnes med jorden.»
    Det er mange ting som ikkje stemmer med GT i NT. Jorda skal ikkje brenna opp eller omsmeltast. Nei, livet held fram.
    Nasjonane skal reisa opp til Tempelhøgda og læra Guds lov, står det. Esaias 2:
    » I de siste dager skal det skje
    at Herrens tempelberg skal stå
    grunnfestet høyt over alle fjell
    og løfte seg opp over høydene.
    Dit skal alle folkeslag strømme.
    3 Mange folk drar av sted og sier:
    «Kom, la oss gå opp til Herrens fjell,
    til Jakobs Guds hus,
    så han kan lære oss sine veier,
    og vi kan ferdes på hans stier!»
    For HERRENS LOV skal gå ut fra Sion,
    Herrens ord fra Jerusalem.
    4 Han skal SKIFTE RETT mellom folkeslag,
    felle dom for mange folk.
    De skal smi sine sverd om til plogskjær
    og spydene til vingårdskniver.
    Folk skal ikke mer løfte sverd mot folk
    og IKKE LENGER LÆRE Å FØRE KRIG.
    5 Kom, Jakobs ætt,
    la oss vandre i Herrens lys!»

    Det er mange vakre tekstar.

    «På begge elvebreddene skal det vokse alle slags frukttrær. Løvet på dem skal ikke visne, og frukten skal ikke ta slutt. Hver måned skal de bære ny frukt; for vannet de får, strømmer ut fra helligdommen. Trærnes frukt skal tjene til føde og bladene til legedom.

    Landets grenser
    Så sier Herren Gud: Dette er de grensene dere skal ha når dere deler landet mellom Israels tolv stammer. Josef skal ha to deler. 14 Dere skal ta det i eie, og den ene skal få like mye som den andre. Jeg lovte jo med løftet hånd å gi det til deres fedre. Og landet får dere til odel og eie.» Esekiel 47

    Her er det snakk det bokstavlege Jerusalem . I starten låg Edens hage her, og den vert gjenoppretta på ein måte. Vatnet kjem opp or grunnen og går ut frå tempelet og renn nedover Jordandalen.

    «Så førte han meg ut gjennom nordporten, og der ute fulgte han meg rundt til den ytre porten som vender mot øst. Og se, der sildret vannet ned fra sørsiden.
    3 Nå gikk mannen østover. Han hadde en målesnor i hånden og målte tusen alen. Så lot han meg gå gjennom vannet, og det nådde meg til anklene. 4 Han målte tusen alen til og lot meg gå gjennom vannet der; det nådde meg til knærne. Enda en gang målte han tusen alen og lot meg gå gjennom vannet igjen; da nådde det meg til hoftene. 5 Så målte han tusen alen en gang til. Da var det en elv som jeg ikke kunne vade over. For vannet hadde steget og blitt til en elv som ingen kom over uten å svømme.
    6 Han sa til meg: «Menneske, har du sett det?» Så førte han meg til elvebredden og lot meg sitte der. 7 Da jeg snudde meg, så jeg en mengde trær på begge sider av elven. 8 Han sa til meg: «Dette vannet renner til bygdene i øst og ned i Jordan-dalen.»

    • Langesæter, du skriver:
      «… Ingen flyg til værs slik Paulus påstår».

      Jeg håper ikke du med dette mener at man ikke trenger å ta
      hensyn til Paulus sine ord – og at Paulus’ ord ikke nødvendigvis
      er Guds Ord.

      Du skriver videre.
      «… Da skal Herren min Gud komme, og alle hellige være med ham.”

      Jeg støtter meg til de mange bibel-tolkere som mener at det her
      er den hellige brudeskaren som følger Jesus ned til Oljeberget.
      Åp 19:14

      (Da har opprykkelsen skjedd tidligere, og Jesus og brudeskaren
      kommer nå fra bryllupsfesten i himmelen).

  4. De jødiske soldatene har vært flere dager i oppmarsjområdet ved grensen til Gaza . Slikt sliter mye på soldatene ; De kvier seg for det som skal hende . Dårlig søvn samt hyppig vannlating er vanlige reaksjoner . N¨år de virkelige kamphandlingene starter forsvinner disse plagene – vanligvis .
    Videre er det normalt at et slikt angrep starter i grålysningen om morgenen . Hamas har ventet på en invasjon i flere dager – slikt sliter også på dem . Når den svære israelske hæren kommer inn i Gaza ; Så vil de med sine 300.000 soldater knuse Hamas . Det er vanlig å ha en tredjedel tilbake som reserve : Som senere kan settes inn der det er behov for mer kampkraft . Norge kan stille med kring 5000 hær-soldater om det blir krig her – se hva Israel nå har mobilisert !

    • Ture Andersen
      Det begynner virkelig å bli alvor nå, etter Irans tydelige beskjed:
      ‘Landet (Iran) kan ikke lenger forbli en observatør –
      hvis Gaza-krigen utvides’ – (altså at Israel går inn i Gaza).

Det er stengt for kommentarer.