USA stoppet resolusjon i FN som påla våpenhvile i Gaza -Russland og Storbritannia avsto fra å stemme

USA la onsdag ned veto i FNs sikkerhetsråd mot en resolusjon som ville pålegge en våpenhvile slik at forsyninger og nødhjelp kunne sendes inn til Gaza. Tolv land stemte for resolusjonen, mens Storbritannia og Russland avsto fra å stemme. Det mest oppsiktsvekkende med avstemningen er at Russland avsto fra å stemme for resolusjonen. Dette må tolkes som et signal om at Russland ikke ønsker å forverre forholdet til Israel og søker å ha et «mellomsynspunkt» i konflikten. Også Storbritannia avsto fra å stemme som også er et signal om britene ikke ønsker å skape knuter på tråden med Israel.

Israel har nå full amerikansk oppbakking for å iverksette sin invasjon på Gazastripen og mange tror at Israel har holdt tilbake i påvente av Bidens besøk i Israel som nå er avsluttet. En resolusjon i FNs sikkerhetsråd ville ha vært bindende for Israel, men USAs veto torpederer sikkerhetstrådets forsøk på å få på plass en våpenhvile. Det mest oppsiktsvekkende med dagens møte i FNs sikkerhetsråd er at Russland avsto fra å stemme.

Én tanke om “USA stoppet resolusjon i FN som påla våpenhvile i Gaza -Russland og Storbritannia avsto fra å stemme

  1. Det er ikke oppsiktsvekkende at Russland avsto fra å stemme. Russene støtter Hamas og er således ikke interessert i noen fred. Desto mer konflikt i Midtøsten desto mindre interesse er det for krigen i Ukraina . Det er det russerne håper på

Det er stengt for kommentarer.