Hvorfor venter israelerne med å gå inn i Gaza ?

«Tusenvis av amerikanske soldater lander nå i Israel . På bildet ser du soldater fra USA som nettopp har landet med en Hercules maskin på en grus-plass i Israel . Videre har USA ført inn tunge kjøretøy med rakettsystem ( Patriot ) for å skyte ned innkommende missil mot israelsk jord. Det ser ut for meg at Israel venter med å gå inn i Gaza fordi landet venter på soldater og materiell fra USA . 500 US-soldater har nådd helt frem til Gaza-grensen . Det var slett ikke tomme ord president Biden kom med : Han lovet full støtte til Israel . Det land som angriper Israel : Angriper også amerikanske soldater – altså USA . Slikt vil få enorme konsekvenser,» skriver Ture Andersen på egen blogg. Ture har bakgrunn fra det norske forsvaret.

Siste døgn har israelske kommandosoldater vært inne i Gaza og likvidert en fremtredende Hamas – kommandør Moussa Nasser . Han hadde plassert seg i et avsidesliggende hus med en vaktstyrke . Men jødene nedkjempet vaktene og likviderte denne viktige Hamas-mannen . Om jeg har oppfattet det riktig : Så hadde denne mannen på seg et smykke som sendte informasjon til israelerne . Vi vet at lignende har hendt for mange år siden : En kommandør i Hamas ble likvidert fordi jødene hadde plassert en sprengladning i mobiltelefonen hans .

USA er et NATO-land . Da kan man spørre : Om / når USA kommer i krig inne i Israel ; hva da med de andre land som er tilknyttet denne alliansen ? Kommer disse land også i krig på israelsk side ?

Kommer det til stor-krig i Midt-Østen : Så vil det gå hardt utover de land som angriper Israel . Libanon er allerede på konkursens rand . Angriper Hizbollah jødene med full styrke ( de har et enormt antall raketter som kan nå hele Israel ) så blir Beirut knust . Mindre kamphandlinger pågår allerede på denne grensen . Om Iran sender missil mot Israel : Så blir dette landet krydret med missil fra USA og Israel.

Skrevet av Ture Andersen. Opprinnelig publisert her https://turestril.blogspot.com/2023/10/hvorfor-venter-israelerne-med-ga-inn-i.html

10 tanker om “Hvorfor venter israelerne med å gå inn i Gaza ?

  1. Jeg ser nå i kveld at 10.000 amerikanske soldater har landet i Saudi-Arabia . Iran og Saudi er bitre fiender . Denne manøveren kan tyde på at USA / Israel forventer full krig mot Iran .

  2. Heile mitt vaksne liv har bibelen og forståinga av den vore veldig viktig.
    Jesus har alltid vore ein del av Skrifta og ein har prøvd å foreina GT og NT.
    Alt skal jo vera Guds ord, så då kan det ikkje vera nokon uoverstemmelse mellom Tanakh og Nye Testamentet.
    Ein har ofte sett ting som ikkje går overeins, men har kjempa vidare.
    Diverre kjem ein til eit punkt då ein må ta eit val. Mitt er kome no.
    Tanakh eller GT er utgangspunktet for alt. Den fortel om skapelsen for 6000 år sidan, syndefloda og ikkje minst Guds utveljing av Abtahams ætt.
    I GT er det snakk om ein viktig ting for Israel eller jødane, Det er å lyda Guds bod og leva etter Hans reglar. Det er anten velsigning eller forbanning.
    Gud har berre ein måte å tilgje på.
    Det er at syndaren vender seg bort frå styggedomen han utfører og lyder Guds ord. ’Esekiel 18 seier det slik:
    “Men en sønn skal ikke bære farens skyld, og en far skal ikke bære sønnens skyld. Den som gjør rett, skal få igjen for sin rettferd, og den som gjør ondt, skal rammes av sin ondskap.
    Når en synder vender om fra alle sine synder, når han holder alle mine forskrifter og gjør det som er rett og rettferdig, da skal han ikke dø, men leve. Alle hans overtredelser skal være glemt. Han skal leve fordi han har gjort rett. Det er vel ikke min vilje at den ugudelige skal dø? sier Herren Gud. Nei, jeg vil at han skal vende om fra sin ferd og leve.
    Men når en rettferdig vender seg bort fra sin rette ferd og gjør urett, all slags styggedom som de ugudelige gjør, skulle han da få leve? Alle de rettferdige gjerninger han har gjort, skal være glemt. Han skal dø fordi han viste seg troløs og syndet.”

    Gud er rettferdig og dømer oss ut frå våre gjerningar.
    Det mange reagerer mest på med Jesus si lære er hans ord om helvete. Det er berre grusomt og perverst å ha slike tankar.
    Heldigvis har ikkje Tanakh slike ord eller lære.
    Dommen vert rettferdig.
    I GT får med læra at det berre er EIN Skapar. Han har ikkje to personar ved sida si.
    Nei, han styrer heilt åleine. Esaias er veldig tydeleg på dette,
    I 2 Mosebok 20 står dei 10 boda.
    “Du skal ikkje laga deg noko bilde eller etterlikning… av Gud”
    Dette er ein veldig viktig opplysning.
    Paulus skriv at Jesus er Guds lignelse eller bilde. Det må vera løgn.
    Gjennom Paulus vert med konfrontert med den eine løgna etter den andre.
    Kven er Skaparen? Det er Herren Gud. Han var ÅLEINE då han skapte. I Johannes evang. vert Jesus beskrive som Skaparen. Paulus gjentek det. Alt er skapt av Jesus. Det er sjølvsagt ei stor løgn, noko Tanakh viser oss gong på gong.
    I Galatarane 5 greier Paulus å framstilla omskjeringspakta Gud inngjekk med Israel som “å skamskjera seg”. Omskjeringspakta gjeld mellom Herren Gud og Israel så lenge kloden står.
    Kven er i grunnen Jesus då?
    Det er eit veldig viktig spørsmål.
    I Åp 22,16 fortel han sjølv det.
    “Jeg, Jesus, har sendt min engel for å vitne for dere om dette i menighetene. Jeg er Davids rotskudd og ætt, den klare MORGENSTJERNE.»
    “I Jesus have sent mine angel to testify unto you these things in the churches. I am the root and the offspring of David, and the bright and morning star.”

    Han er “the bright morningstar”. I fleire oversetjingar står det “LUCIFER”

    Det er han som heile tida har prøvd å gjera seg lik Gud. Tilsynelatande har han greidd det, i dei kristne sin tankegang.

    “How art thou fallen from heaven, O Lucifer, son of the MORNING (STAR) how art thou cut down to the ground, which didst weaken the nations!

    For thou hast said in thine heart, I will ascend into heaven, I will exalt my throne above the stars of God: I will sit also upon the mount of the congregation, in the sides of the north”

    Herren Gud er suveren. Det finst ingen treenighet. Det er ei løgn,
    Som jødane lærer. Det finst berre EIN GUD.
    Tekstane i GT om endetida passar på ingen måte med Paulus sine ord. Tusenvis av kristne sit i stolen og ventar på at dei skal bli rykt opp i lufta. Slike beskriv td ikkje Sakarja og Joel det.
    Nei, alle må leva gjennom desse forferdelege tinga som kjem over jordkloden.
    Me er vitne til inngangen for Israel sin siste store kamp med verdssamfunnet. FN-sjefen uttalte at verdssamfunnet må ta affære,
    Då vert “okkupasjonen” til Israel den store saka, Israel må lyda.
    Diverre for FN så er USA enno ei hindring for verdssamfunnets inngripen.
    Men Tanakh fortel at dagen kjem så verdsamfunnet med sine hærstyrkar veltar inn over Israels land.
    Då veks harmen hos Herren Gud og Han vil redda folket sitt.
    Etter at Guds fiendar er slått vil nasjonane måtte innretta seg etter Guds krav.
    Tempelet skal stå på Tempelhøgda og folkeslaga skal reisa til Jerusalem for å læra.
    Erstatningsteologien som me spesielt har gjennom Paulus sine skrifter er heilt forkasteleg og har rundlurt mange.

    • Det er veldig trist å se at disse russofobe pro-ukrainske talsmenn faktisk velger å forkaste apostelen Paulus og Jesu Kristi lære.
      Ganske enkelt skremmende. Langesæter er mildt sagt i en farlig vranglære. Han forkaster Kristus Jesus som Guds sønn. Han forkaster alvoret i NTs forkynnelse.
      Han forkaster Paulus og forteller oss alle at han er stolt av sitt frafall.
      Ikke rart han støtter NATO og Ukraina i deres angrepskrig mot Russland. Vi forstår nå hvordan forførende ånder har tatt tak i mennesker her i Vesten. Vil si det sterkt. Torstein. Du kan umulig ha møtt Jesus.
      Vi merker oss at du er religiøs -men en Jesu Kristi etterfølger er du ikke.
      Jeg håper Guds barn her inne ser giften i det Torstein lærer!

      4
      3
    • Alt Jesus lærte var basert på GT. Han kom aldri med noen ny lære mens han var på jorden. Det vi kaller for «helvete» er oversatt fra ordet Gehenna (Heb. ge-hinnom, eller Hinnoms dal). Den lå utenfor Jerusalem, og vi kan lese om denne dalen i Jeremia 7:29-34; 19:1-15; 31:40 og Jesaja 66: 1-24. Gehenna er brukt som symbol på evig tilintetgjørelse. Jesu tilhørere forsto selvsagt symbolikken, mens f.eks Paulus som talte til hedninger andre steder i Romerriket, ikke kunne bruke et slikt uttrykk.

    • Mest av alt er dette bare trist Torstein, men hvis det hjelper, så ta med deg denne tidligere Hizbollah krigerens historie. Den gir et innblikk i hva sann kristen tro er, en virkelighetens fortelling om kraften i tilgivelse.
      Det ligger også en eldre video på YT.
      https://www.youtube.com/watch?v=upTofuSIcVM

  3. Fri Pinsevenn.

    Det kjem til ein punkt då ein må seia ifrå.
    Tanakh stolar eg fullt på. Det er Guds ord.
    NT er kome til gjennom ein lang prosess. Diverre er løgnene mange.
    Paulusforstod eg for mange år sidan var dønn falsk. Han forvrenger dei enkle skriftstedene i GT. Mange har sett det.
    Verre var det å forstå kven Jesus er.
    I GT har me forteljinga om Elias og Baal-profetane.
    Herren Gud var sint fordi israelittane ikkje berre held seg til HAN. I tillegg måtte dei tilbe Baal som ein tilleggsgud.
    Diverre er det situasjonen no og.
    Herren Gud har ingen annan gud på sida av seg. Herren Gud har skapt alt sjølv . Tanakh er heilt tydeleg på dette.
    Herren Gud er og Frelsaren slik han seier.
    «Før meg er ingen gud blitt til,
    og etter meg skal ingen komme.
    11 Jeg, ja jeg ALENE, er Herren,
    foruten meg er det ingen frelser» Esaias 43,11

    «Jeg er Herren, det er mitt navn.
    Jeg gir ikke min ære til andre
    og ikke min pris til gudebilder.»

    Jesus prøver å bli lik Gud. Det er det Johannes evg 1 lærer og Paulus skriv.
    Det stemmer diverre ikkje med Tanakh.
    Det er litt vondt å innsjå det, men samtidig befriande.
    Treenighetslæra kan ein kasta på søppelhaugen.
    Lucifer er lysets engel. Han vert kalla Morgonroden.
    Han prøvde å verta lik Gud.
    Ingen er lik Gud.

  4. Westgut.
    __________
    » for ved ham skapte han verden.» Heb 1
    Slik står det i Heb 1.
    Ergo så står det at Jesus er Skaparen av himmel og jord.
    Paulus skriv det same i Kol 1
    «Han er den usynlige Guds bilde, den førstefødte før alt det skapte. For i ham er alt blitt skapt, i himmelen og på jorden, det synlige og det usynlige, troner og herskere, makter og åndskrefter – alt er skapt ved ham og til ham.» (Kol 1, 15-16)
    —–
    Dette er fullstendig i strid med tekstane i GT.
    Herren Gud var åleine. Han hadde ingen med seg.
    «Så sier Herren Gud,
    som skapte himmelen og spente den ut
    og bredte ut jorden med alt som gror der,
    han som gir livspust til menneskene på jorden,…
    Jeg er Herren, det er mitt navn.
    Jeg gir ikke min ære til andre
    og ikke min pris til gudebilder…..
    Før meg er ingen gud blitt til,
    og etter meg skal ingen komme.
    11 Jeg, ja jeg alene, er Herren,
    foruten meg er det ingen frelser…..
    Det var jeg som formet jorden
    og skapte mennesker der.
    Jeg spente ut himmelen med mine hender
    og gav påbud til hele dens hær..»…

    Det står overalt.
    Herren Gud åleine skal tilbedast. Alt anna er gudebilder. Du skal ikkje gjera deg noko etterlikning eller bilde av Gud.
    Paulus presterer å skriva at Jesus er Guds bilde eller etterlikning.

    Når erstatningsteologien til Paulus vert avslørt, fell brikkene på plass.

  5. Ture, jeg venter og håpet i grunnen at du reviderte også denne artikkelen. Innholdet kommer fra samme kilde som den falske videoen du refererte til for noen dager siden.
    Og videoen som bildet er hentet fra ser ikke ut som den er hentet fra den pågående konflikten, men heller en promovideo.

Det er stengt for kommentarer.