US-marinesoldater går i land på Gaza -avpublisert

Denne saken er fjernet

13 tanker om “US-marinesoldater går i land på Gaza -avpublisert

  1. USA står ved Israels side. Utan deira støtte ville det sett vanskeleg ut.
    I det siste har me sett reportasjar frå Israel om det som skjedde under terrorangrepet. Hamas har totalt avslørt seg. Israel kan gløyma å forhandla med desse folka. Netanyahu kalla dei dyr. Det er heilt på sin plass.

    • Youtube : Johnson Bermat , LNN NEWS , lagt ut for ca 9 timer siden , tar 8 : 14 .

    • Studer bildet på 7:20, syns ikke dette ligner ikke på Gaza ! Se på bakgrunnen. Har ikke funnet andre medier som rapporterer det samme. Kan det være at du er litt tidlig ute?

    • I så fall er det ikke jeg som er tidlig ute : Men de som har laget videoen . Jeg har aldri vært i dette området ; således kan jeg ikke uttale meg om topografien der .

  2. legg gjerne ut direkte link til kilder, særlig når det gjelder youtube, det er ganske lett, bare å kopiere den url-adressen øverst, klipp og lim.

    • Takk Gransker. Kanskje dette får Ture til å være litt mere kildekritisk? Det har florert med falske videoer og bilder de to siste ukene.

    • Ja, vi trenger den påminnelsen alle. Men feil kan skje for alle.
      Der er nå så mye informasjon og desinformasjon på nettet – spesielt om konfliktfylte saker – at vi skal vokte oss for å videreformidle uten å være rimelig sikre på at kilden er troverdig.
      Og når man kun finner en eneste kilde, kilden er relativt ny og ikke inneholder noe om hvem som står bak bør absolutt alle varselklokkene ringe.
      (https://www.youtube.com/@jhonsonbermat/about). Og det gjelder ikke bare i denne saken.

    • Gransker og Birgir :
      Ja , jeg har blitt lurt i denne saken og vil være langt mer forsiktig i fremtiden . Ellers vil jeg sitere en bergenser som jeg samarbeidet med for mange år siden : – Man kan ikke være sikker på noe i denne verden før eg har fått tak i de pengene som eg har krav på og drukket de opp !

    • Ture. Det er vanskelig med nyhetsrapportering i en krigssituasjon. Noen av partene i krig kan være interessert i lage nyheter for å villede fienden. Skape et inntrykk av at en hendelse er i ferd med å skje -som viser seg å være falsk for å villede.
      Et oppslag gjengitt av media kan få fienden til å tro at man gjør en ting, mens man i stedet gjør noe helt annet.
      Det er vanskelig fordi intet nødvendigvis er absolutt av den informasjon som fremsettes.
      Jesus sa jo at det skal være kriger og rykter om krig. Et krigsrykte behøver ikke nødvendigvis materialsere seg.
      Vi har eksempler: NRK og kobbelet av norsk presse slo stort opp at Israel hadde bombet et kristent sykehus og drept minst 500 på Gazastripen. Israel fikk skylden og anklagene om krigsforbryelser kom. Men, så viser det seg at dette var løgn. Raketten ble avfyrt fra Gaza og tallene på døde er langt lavere enn det som ble hevdet.

    • Ikke verst svar til å være Ture👍
      Veldig flott synes jeg.
      Slik møter han ikke meg🤣
      Men aldri for sent å lære😊

Det er stengt for kommentarer.