Det israelske forsvaret er rede for invasjon av Gaza, men frykter at Netanyahu-regjeringen aldri gir ordren

Times Of Israel: «Hæren ønsker å gjennomføre invasjonen av Gaza selv på bekostning av store tap, frykter at de politisk styrende aldri vil gi ordren til tross for høy beredskap. En israelsk invasjon på Gazastripen for å utslette Hamas var den første israelske reaksjonen på terrorangrepet mot landet den 8 oktober. Nå har det gått mer enn to uker siden hendelsen rystet Israel -og det israelske forsvaret er klare til kamp dersom politikerne gir sin ordre. Imidlertid. Ting drøyer og for de israelske soldatene er det tungt og psykisk slitsomt å være i høy beredskap over lengre tid. Mange av disse er reservister som har fått fri fra jobben -og er borte fra familien -og vil dersom det drøyer lenge, miste noe av motivasjonen.

Imidlertid ser vi ennå bombing av både militær og sivil infrastruktur i Gaza og de sivile dødstallene stiger hver eneste dag. Paralellt med dette øker protestene og de internasjonale reaksjonene på Israels bombing og daglige videoer og bilder av ødeleggelse og barn som gråter på Gazastripen påvirker opinionen i den vestlige verden. I den muslimske verden er reaksjonene på Israels bombing som forventet sterke, men også i Europa, Australia, USA og i Asia ser vi nå at demonstrasjonene mot Israel blir stadig flere. Siden den umiddelbare sympatien som Israel fikk de første dagene etter terrorangrepet er begynt å avta, -haster det for det israelske forsvaret med å sette i gang operasjonen for å ødelegge Hamas. Israel har ikke svært god tid -dersom de fremdeles ønsker å ha en viss internasjonal sympati for sin sak. For hver eneste dag som går med sivile ofre på Gazastripen, vil Israel miste støtte og sympati i den vestlige verden.

Hva det israelske forsvaret selv ser ut til å frykte kan man lese i oppslaget fra Times Of Israel her:

https://www.timesofisrael.com/idf-believes-its-ready-for-gaza-ground-offensive-and-that-it-should-happen-soon/

9 tanker om “Det israelske forsvaret er rede for invasjon av Gaza, men frykter at Netanyahu-regjeringen aldri gir ordren

  1. Den politiske ledelsen i Israel må kanskje til slutt gi etter for de militære, men har for lengst skjønt at globaleliten ønsker denne krigen slik at religionene utrydder hverandre. Isåfall står bare Russland & co tilbake å nøytralisere. Grei skuring for en ny verdensorden.

    5
    5
  2. Det koster enormt for Israel å ha så mange reservister mobilisert . I tillegg kommer den tapte produksjonen i landet – slikt går ut over økonomien .
    Ja , det sliter også på soldatene å ligge så mange dager i oppmarsjområdet når intet skjer .

  3. (Beklager igjen, utenom saken. Noen som kan hjelpe meg her? Om så, takker på forhånd😊
    Hvor og hva leste jeg at zelensky sa noe sånt som at «jeg vet ikke hva alle disse ukrainske flykningenrer spredd rundt i Europa nå er i stand til å finne på» Dette reagerte jeg på.
    Det kommer 1000 ukrainere i uka nå, svært mye menn. HVILKE FOLK er det som styrer dette landet, nå får det holde)

    • Mest sannsynlig er dette utsagnet sensurert, for det passet ikke inn i den historien de elsker å fortelle. Du vet jo selv hvilke partier Norges befolkning stemte på, og da får vi det styresettet det norske folk fortjener. For når Gud vil dømme en nasjon, så gir han dem onde politikere. Dessuten er det bedre med Ukrainere enn med en kjempe haug med muslimer.

    • Jeg ser Steigan.no ikke har fjernet oppslaget om at Zelensky truer Europa med at ukrainske flyktninger kan utføre terror dersom Europa ikke fortsetter å støtte Ukraina.
      Det var flere medier som gjengav det, men jeg antar at Google skjuler det i søkemotorene.
      https://steigan.no/2023/09/zelensky-truer-med-terror-i-europa-hvis-ukraina-taper/

      Når det gjelder unge menn som søker asyl i Norge, så kan noen av dem være personer som har stukket fra Ukraina for å unngå å bli sendt til fronten.

      1
      1
    • Der var det ja, takker så mye for link.

      Bedre enn muslimer ja…
      Men disse ord fra zelensky er litt spesielt. Og har egentlig ventet det skulle kommet mer rart fra ham…

    • Det er viktig å huske på at selv om man støtter Ukrainernes kamp mot en invaderende nabo og selv om man vil hjelpe ukrainske flyktninger, så er det viktig å huske på at Ukraina ikke var et velfungerende demokrati før krigen heller. Og flyktningene derfra er en broket forsamling på lik linje med de fra Syria, Irak o.l. Og når så mange forskjellige folk flykter vil der alltid være noen som føler seg marginalisert, dårlig behandlet eller rett og slett forulempet. Ingen vet hva som kan skje med en det klikker for. Se bare på masseskytingen i Maine i dag, drapene på fotballsupportere i Belgia for noen dager siden etc.
      Jeg tolker derimot utsagnet på en litt mildere måte enn Steigan. Ja, det er en advarsel fra Zelensky – en alvorlig en -, men jeg oppfatter det ikke som en trussel fra ham. Dvs at han truer med å få de ukrainske flyktningene til å drive terror.

      Men jeg tror også at ukrainske flyktninger som føler seg forulempet, kan utføre terror. Jeg tror det samme kan skje med russere som blir urettferdig behandlet, eller irakere som føler at flyktninglivet ikke er til å holde ut, syrere som ikke får mulighet til å begynne et verdig liv, eller båtflyktninger som stues i overfylte leire uten mulighet for å leve et normalt liv.
      Det er alltid skummelt når noen blir presset opp i et hjørne og ikke ser noe utvei. Da kan alt mulig skje.
      Det er slik jeg oppfattet «trusselen» fra Zelensky. Men det gjør meg ikke mindre bekymret av den grunn.

  4. Nå har noen klart å presse Netanyahu til å utsette invasjonen. Han viser seg som en meget svak leder. Han lar Hamas sitte igjen med seieren, og Israel med skammen. Jeg håper det er feil nyheter.

Det er stengt for kommentarer.