Norge skilte lag med USA og stemte for en resolusjon i FN som tar til orde for våpenhvile

Norge var blant de land som stemte for en FN resolusjon som krever våpenhvile på Gazastripen. Resolusjonen sa ingenting om Hamas som har utløst denne krigen. Blant de land som stemte mot resolusjonen finner vi USA, Østerrike, Kroatia, Tsjekkia, Fiji, Guatemala, Ungarn, Israel, Marshalløyene, Mikronesia, Nauru, Papua New Gineau, Paraguay og Tonga. De som avsto fra å stemme var blant annet Australia, Canada, Finland, Tyskland, Hellas, India, Irak, Italia, Japan, Nederland, Polen, Sør-Korea, Sverige, Tunisia, Ukraina og Storbritannia. Utspillet og resolusjonen fra FN kommer samtidig som Israel er i ferd med å iverksette en invasjon på Gazastripen for å knuse Hamas.

Etter at Norge har skjerpet tonen og kommet med sterk kritikk av Israel er det ikke så overaskende at Norge stemte sammen med muslimene og andre av Israels tradisjonelle fiender i FN. Norge under Jonas Gahr Støre har ikke demonstrert at de er venner av Israel og det satt langt inn for vår statsminister og tidligere utenriksminister å omtale Hamas som en terrororganisasjon. Her er resultatet fra avstemmingen i FN

2 tanker om “Norge skilte lag med USA og stemte for en resolusjon i FN som tar til orde for våpenhvile

  1. Dette er ikke overraskende da Støre & Co i mange år har finansiert terrorister. Dette selv om Birgir Hermansen benekter.
    Enhver oppegående person og statlig leder ville ikke stanset før terrorfaren var knust en gang for alle, når Hamas gjennomførte en så brutal massakre mot sivile.

    Hamas holder palestinerene som menneskelige skjold for å beskytte sine lagre og våpen.
    Propagandaen fra Hamas flommer i gatene og vi har sett spesielt en kriseskuespiller fra Hamas, som en dag jubler og feirer når Hamas skyter raketter; så gråter og hyler når Israel bomber; så er han bombeoffer og blir behandlet på sykehus av flere leger; for så neste dag være faren til et såret barn mens han selv ikke har et merke på seg…

    2
    1
    • Norge har nok finansiert Hamas regimet. Neppe formelt og på papiret, men Norge har gitt penger til FN og til en rekke organisasjoner som opererer i Gaza og på Vestbredden.
      Man skal være rimelig naiv dersom man tror at ikke Hamas har fått slått kloa i noen av midlene fra Norge.

Det er stengt for kommentarer.