Hvor lenge vil du stå med Israel? Vil bli vanskelig å være «Israel-venn» fremover

Den omfattende anti-israelske propagandaen om krigen i Gaza som nå kjøres nærmest 24/7 på NRK, TV2 og i de aller fleste riksdekkende avisene vil virke på opinionen. Daglig fores befolkningen med bilder, film og ord som viser ødeleggelsene på Gazastripen. Vi ser bilder og film fra sykehus som viser overfylte akuttmottak og vi får presentert skyhøye dødstall. Flere tusen barn skal i følge Hamas og helsemyndighetene ha blitt drept i den israelske bombingen, og norske Palestina-aktivister som Mads Gilbert, Jan Egeland i flyktningehjelpen får fritt og uhemmet spytte ut sin forakt og fordømmelse av de israelske angrepene. Også det formelle Norge med statsminister Støre og utenriksminister Barth Eide fyrer nå opp under det voksende Israel-hatet i Norge.

«Israel har gått for langt, Israel bryter krigens lover;» er budskapet som norske myndigheter formidler ut til verden og til oss her hjemme. Og budskapet ser ut til å virke på mange. Tekst, bilde og levende film hamres inn i folks bevissthet og på sosiale plattformer diskuteres det og fordømmes. «Israel er verre enn Russland, Israelske myndigheter er verre enn Putler,» leser vi hos enkelte. Israel begår alvorlige krigsforbrytelser, Israel begår folkemord på Palestinerne og Israel kan ikke lenger bruke Holocaust for å legitimere sine forbrytelser mot krigens lover, skrives det hissig. Både i muslimske land og i Europa ser vi stadig demonstrasjoner og protester mot Israels krigshandlinger i Gaza. Selv kirken deltar og biskoper står sammen med Palestina-aktivistene for å kritisere å fordømme Israel. Og alt vi blir presentert av media gjør noe med folk. Vi så makten som lå i «en stemme, et budskap» som ble brukt som hjernevask-teknikk under Corona-pandemien. Også regimet til Joe Biden begynner nå å bli kritiske til den israelske krigføringen. Søndag blir vi presentert med nyheten om at Jack Sullivan som er Biden talsmann nå retter kritikk mot Israel. Budskapet er at Israel må legge bånd på seg og vi aner et begynnede svik i det Hvite Hus. Frem til nå har USA stått helt og fullt på Israels side, men lyd og bilder fra Gaza gjør også inntrykk. Det kan selvfølgelig være formell retorikk og tilsynelatende kritikk  fra Washington vi hører. Det gjenstår å se. En ting er sikkert. Det vil koste å være venn av Israel fremover. Støtter du Israel vil du være en som støtter krigsforbrytelser og folkemord av sivile. Det er i hvert fall det man skal få høre. Vi ser allerede kimen til det på Facebook og Twitter.

Haakon E Riksfjord promoterer «Jeg støtter Israel» på sin Facebookprofil.

9 tanker om “Hvor lenge vil du stå med Israel? Vil bli vanskelig å være «Israel-venn» fremover

  1. Som kristne og bibeltro så er det vår rett å forsvare Israel. Vi må sette oss litt inn i historien og tørre å stå på de fakta som vi har. Og å tørre å påpeke de grusomheter som islam påfører både Israel og de «vantro». Om de som heier på denne syke ideologien får lov å hyle, så må vi som støtter Israel også få lov.
    Vi lever jo tross alt i 2023 og mangfoldet ønskes overalt. (Ironivarsel)

    12
    1
  2. Israels trengsel eller Jakobs trengsel er spesielt nemnd i Jeremias 30,7
    Den vert framstilt som ein fødsel. Mannfolka held seg for magen. Alt ser mørkt ut.
    Herren Gud vil redda Jakob til slutt. Før det skjer vert jødane testa skikkeleg.
    Då Farao sine hærstyrkar nærma seg låg havet der og stengte for Israel. Ingen rømningsvegar. Historien kjenner me.
    Jeremias 30 er veldig tydeleg om ein les det slik det står.
    Til slutt skal Israel få leva i fred og sleppa angrep frå nabostatane.
    Me er ved klimaks. Tempelet kjem snart på plass. Paktens ark vil bli teken fram frå sin skjuleplass. Framtida er lys. Når kvinna har født gløymer ho kva smerter ho hadde i glede over barnet ho har fått.

    2
    1
  3. Det er ett faktum, at grufulle ting skjer i alle kriger som har vært og foregår, begge parter utfører/gjør feil i kampenshete, også Israel. Men uten tvil er den verste parten i denne krigen, Hamas. De har som mål og drepe alle jøder og utslette staten Israel, men vil aldri lykkes. Når vi ber for Israel ikke glem alle de forførte som Hamas har hjernevasket gjennom flere år

    • Det er sant Westgut
      Jeg er ikke glad for krig, verken i Israel, Gaza eller Ukraina. Det er for mye lidelse og død.
      Som kristne lever vi med stadig med paradokser.
      Vi forstår at Guds Ord sier at krig er en del av endetiden og profetordet, men vi liker ikke krig fordi den påfører både stridende og ikkestridende lidelser og død.
      Men som kristen står jeg med Israel og har alltid gjort det. Er takknemlig til Gud for alt Han har gitt oss gjennom Abrahams ætt.
      Gud har av en eller annen grunn valgt ut hebreerne, det jødiske folk og hvem skulle jeg være som utfordret Gud her?
      Gud er Gud, jeg er et menneske. Gud er skaperen, jeg tilhører skaperverket.
      Jeg er ikke i den posisjon at jeg kan stille spørsmål ved det Gud har gjort og bestemt.
      Når Han sier at jeg skal velsigne Israel og gjennom profetene sier «trøst, trøst mitt folk.
      Jes 40,1-2 Trøst, trøst mitt folk, sier eders Gud. 2 Tal vennlig til Jerusalem og rop til det at dets strid er endt, at dets skyld er betalt, at det av Herrens hånd har fått dobbelt for alle sine synder.
      Jeg vil ta Guds Ord alvorlig og jeg syntes det er tragisk at norske myndigheter har tatt et valg med synet på Israel som gjør at Norge er i strid med Gud. Jeg tror ikke den nåværende regjering er til det gode for Norge. Norge fortsetter å forherde seg for dom.

      9
      1
  4. «Det kan hende at det står fram hos deg en profet eller en som har syner i drømme, og lover deg et tegn eller under. Hvis det tegn eller under han forutsier, virkelig skjer, og han samtidig sier: «Kom, la oss holde oss til andre guder, som dere ikke kjenner, og dyrke dem,» da skal du ikke høre på det som en slik profet eller drømmeseer sier. For da er det Herren deres Gud som vil sette dere på prøve og se om dere elsker Herren deres Gud av hele deres hjerte og hele deres sjel. Herren deres Gud skal dere følge, og ham skal dere frykte. Hans bud skal dere holde, og hans ord skal dere lyde; ham skal dere tjene og holde fast ved. 5 Mos 13
    —————————
    Desse orda er veldig avslørande. I GT var det ingen som brakte treenigheten på bane. Det var berre ein Herren GUD.

    Israel hadde fått beskjed om at det KUN var Herren Gud dei skulle tilbe. Dei måtte ikkje på nokon måte dyrka andre gudar. Det er og innleiinga til dei 10 boda.
    «du skal ikkje gjera deg noko bilde eller etterlikning» av Herren Gud.

    «han som, da han var i Guds skikkelse, ikke aktet det for et rov å være Gud lik,..»
    fil 2,6
    Israel vart frista til å tilbe Baal. Difor måtte Gud visa kven han var.

    «Da trådte Elias frem for alt folket og sa: Hvor lenge vil I halte til begge sider? Dersom Herren er Gud, så følg ham, og dersom Ba’al er det, så følg ham! Men folket svarte ham ikke et ord. » 1 Kongebok 18

    Herren GUD svarar. Baal høyrer ingenting.

    «påkalte Ba’als navn fra morgen til middag og ropte: Ba’al, svar oss! Men det hørtes ingen røst, og det var ikke nogen som svarte; og de hinket omkring det alter de hadde gjort. 27 Men da det var blitt middag, spottet Elias dem og sa: Rop høiere! Han er jo Gud; han er vel falt i tanker, eller han er gått avsides eller er ute på reise; kanskje han sover – så vil han vel våkne»

    https://www.youtube.com/watch?v=8fZ1Pedz19g

    Dei kristne trur at jødane må venda om før Messias kan koma.
    Ikkje noko plass står dette i endetidstekstane. Utallige jødar har nekta å bøya seg for kravet om å tilbe fleire gudar.

    https://www.youtube.com/watch?v=weXCr2nR7t0&t=752s

    • Hei
      Husk Jesus Messias er bilde av den usynlige Gud, den ser Jesus ser
      Gud. Uten Ham er vi fortapt

  5. Å være en israel venn er for som kristen helt naturlig , så for meg er det ikke et problem å stå frem som israel venn og sionist i det offentlige.

  6. Håper jeg våger å stå tydelig til jeg drar fra jord.
    Som Aravna skriver ovenfor. Det flotte MANGFOLDET.
    Saken bør jo være LETT for lille meg da…eller?
    Sissel Vold, Mads Gilbert, Wasim Zahid… Og Hannah 🙂
    TOLERANSE for alle 🙂
    Alle heier på MANGFOLD 🙂 Eller?

  7. Om jødedom / kristendom er sanne religioner : Så er de øvrige IKKE-sanne ; herunder den verste av de alle – islam . Muhammed var ute for å myrde jøder og han greidde ta livet av hele 600 på en gang .
    De som slutter seg til islam : Får en ond ånd implantert . Se på alle krigene som har pågått de siste tiårene : Det er muslimer på minst en side i de fleste konflikter – gjerne på begge sider .

Det er stengt for kommentarer.