Kjent karismatisk forkynner, Mike Bikle anklaget for seksuelle overgrep

Den kjente karismatiske forkynneren, Mike Bikle i International House of Prayer blir nå anklaget for seksuelle overgrep. Dermed har den kjente pastoren muligens tatt en «Torkild Terkelsen» som også er anklaget for seksuelle overgrep. Historiene om de to frikirkelige lederne har skapt sjokk i deres respektive forsamlinger. Det siver stadig ut historier om åndelige ledere som anklages for å ha begått overgrep. Enhver sak er en tragedie, først og fremst for ofrene, dernest for menighetene og for kristendommens omdømme. Det kan også være en tragedie for dem som har begått overgrepene. I sin siste «Line Of Fire» drøfter Dr Michael Brown nyheten om Bickle

8 tanker om “Kjent karismatisk forkynner, Mike Bikle anklaget for seksuelle overgrep

  1. «Det kan også være en tragedie for dem som har begått overgrepene»

    Ja det bør det virkelig være. De hører hjemme i fengsel til de har lært å skamme seg, angrer inderlig og aldri mer tør å prøve seg. De tok selv det syke valget og bør forberede seg på å starte opp livet et helt nytt sted etter soning. Av respekt for de liv de har ødelagt. Ja, Gud kan helbrede, og gjøre mirakler -slik at ofrene lever fint med å kanskje risikere å møte overgriper i samme menighet eller by. Men hvis ikke, så er det ikke store offeret for overgriper å finne seg en annen menighet. Det er ikke han som er offeret.
    De som holder på med slik jævelskap kan være sikre på at i fengselet blir de ikke populære blant de andre fangene.

    4
    2
    • Det er en tragedie for dem som har begått overgrep fordi det ødelegger deres omdømme. Rammer deres ektefelle, barn som må leve med vissheten om at den de var glad i og så opp til, var en skitten overgriper som har brakt skam over seg selv, sin famile, sitt minne og dersom vedkommende er kristen har han også brakt skam over Guds navn.
      Har vedkommende begått straffbare forhold må han eller hun eller «hen» selvfølgelig stilles til ansvar for en menneskelig domstol og ta sin straff. Det er nødvendig for at ofret skal få oppreisning.

      2
      3
    • Selvsagt er det trist og tragisk.

      Religiøse ledere er ofte maktsyke mennesker med forskrudd selvbilde og menneskefiendtlig moral fra oldtidens ørkenfantasier.

      Som med alle andre problemer, må menneskene ordne opp.

      Jehova/Allah stopper verken overgrep eller hjelper etterpå. Hen gjør null niks nada. Selv om de overtroiske bruker all sin hellige overbevisning og all sin menneskelige kreativitet til å tro noe annet.

      En ateist kan redde livet på en som drukner. Og en salamander kan gro ut lemmer. Guder og engler kan i beste fall lindre en vond lilletå i bibelbeltet.

      4
      1
    • Ja, vet det rammer overgripers familie. Blir aldri det samme igjen i familien. Flytte fra stedet hele familien? Bort fra venner, jobb og skole, eller kanskje bli? Eller kun noen av dem? Vanskelige valg for alle stakkars familier som rammes av slikt. Har hørt/lest om både de som ble -og de som dro. Det begynner etter hvert å bli mange slike historier. Viktig at de blir anmeldt.
      Viktig for familien å tenke at man MÅ bare gå videre. Kjempe og få seg et rikt liv videre. Tross alt.
      Gud kan gjøre mirakler. Men tid trengs uansett.

      2
      2
    • Aril:
      Det er ikke bare religiøse ledere som er maktsyke. Det er de areligiøse som har drept flest mennesker gjennom tidene om man ser hvem som starter kriger gjennom historien.
      Om du leser gjennom Bibelen så ser du at grunnen til at Gud utrydder så er det fordi mennesket er blitt så voldelige og onde at det ikke er noen vei tilbake.
      Og det du kommer med om at kun mennesket kan rydde opp i problemer er direkte feil og en latterliggjøring av de som Gud har satt fri.
      At du ikke er interessert i at slikt skjer er en ting, men å benekte det er en skam for de som har fått et nytt liv etter utfrielse fra ting som er så ekstreme at det hverken egner seg på trykk eller at hvermannsen klare å forstå omfanget og hvor stygt det er.
      Problemet som oppstår blant ikke-troende er at de ikke har forståelsen om to essensielle ting når det kommer til Gud.
      Han har gitt deg fri vilje og han trenger seg ikke på.
      At du ikke ønsker å ha noe med Gud å gjøre er er frivillig valg, dog Gud ønsker deg frelst uansett historie. Og om du ikke roper på han så dukker han ikke alltid opp. Du må velge å rope ut til han. Og da vil han svare. Det har han gitt løfte om.
      Når historiene om hvordan Gud utfrir mennesker fortelles av ofre så utføres det gjerne på et detaljnivå som mennesker ikke klarer å komme i nærheten av. Og mennesket blir forvandlet.
      Jeg håper av hele mitt hjerte Aril at du velger Jesus du også. For en av grunnene til at det skjer så mye i verden er fordi Herren haler ut tiden for at så mange som mulig skal få muligheten til å omvende seg til han. Og det er en kjærlighetserklæring du ikke finne andre steder.
      Måtte Herren velsigne deg rikelig og åpne hjertet ditt min venn.

  2. Så er det også vanskelig å stå på utsiden og dømme og mene uten å kjenne hele historien. Misforstå meg ikke, jeg mener det samme som dere om overgrep. Men i en tid der det i verden har gått sport i #metoo for en del kvinner å tilegne seg makt og rikdom ved enten å sprike eller beskylde. Det er jo intet nytt under solen, men når man ser så mange menn som er uskyldig dømt i slike saker så skal vi som bibeltroende ha våre beviser før vi beskylder eller anklager. Jeg synnes det er bra å sette søkelyset (igjen 🙂) på dette. Så får vi bruke litt tid på å undersøke om det er hold i tiltalen.
    Men igjen…..om det er tilfelle så er det en sak Herren må ordne opp i mellom offer og overgriper om de lar han.
    Det er mange slike saker for tiden dessverre og som det sies: det hjelper ikke oss kristne så mye på vår vei for å spre evangeliet. Snarere tvert imot.

    1
    4
    • Uskyldig dømte er noen ja. Og det er en tragedie. Samtidig er det 1000-vis som IKKE er dømt. Kvinner og menn som ikke orker anmelde. Ødelagte liv. De er MANGE.
      Det er ikke FÅ som SKULLE ha sittet inne. Det er en tragedie.

      2
      3

Det er stengt for kommentarer.