Muslimsk ultimatum til Joe Biden: Våpenhvile i Gaza ellers mister du støtte fra USAs muslimer

Muslimsk råd i USA setter Biden under press for å tvinge frem en våpenhvile i Gaza. «USAs nasjonale muslimske demokratiske råd har stilt et ultimatum til president Joe Biden, og krever en våpenhvile på Gazastripen, skriver Reuters. «Det nasjonale muslimske demokratiske rådet <…> ba Biden om å bruke sin innflytelse med Israel for å sikre en våpenhvile før klokken 17.00 ET,» heter det i publikasjonen. Ifølge nyhetsbyrået vil rådet søke å mobilisere millioner av muslimske velgere til å holde tilbake donasjoner og stemmer for Biden i presidentvalget i 2024 hvis han ikke tar umiddelbare skritt for å sikre en våpenhvile.

Joe Bidens støtte til Israel møter nå kraftig motbør fra USA mange millioner islamske tilhengere. «Din administrasjons ubetingede støtte, inkludert finansiering og våpen, har spilt en betydelig rolle i å opprettholde volden som har resultert i sivile tap og undergravd velgernes tillit», heter det i en uttalelse fra rådet. Tirsdag sa USAs utenriksminister Antony Blinken at USA står sammen med Israel om behovet for å fortsette å kjempe til den palestinske Hamas-bevegelsen slutter å utgjøre en trussel. Dagen før sa den israelske brigadegeneralen Daniel Hagari at IDF fortsetter å utvide sin bakkeoperasjon på Gazastripen og introduserer ytterligere styrker der. I dag rapporterte pressetjenesten til den jødiske statens væpnede styrker at Israels forsvarsstyrker er engasjert i harde kamper med Hamas dypt inne i enklaven.

2 tanker om “Muslimsk ultimatum til Joe Biden: Våpenhvile i Gaza ellers mister du støtte fra USAs muslimer

  1. Herren Gud er sjølvsagt Israels garanti for seier til slutt.
    USA har vore Israels støttespelar i alle år. Det gjeld og under Biden. Me får håpa han ikkje let seg trua av muslimane.
    Me veit at Jakons trengsel eller Israels trengsel kjem.
    Klagesongane fortel kva som vil koma over landet.
    Israel vert framstilt som eit trulaust folk mot Gud. Dei har støtta seg mest til nasjonane her på kloden. Dei vil svikta Israel.

    2
    2

Det er stengt for kommentarer.