Pinsebevegelsen splittet over synet på om homofile kan være medlemmer

Norske pinsemenigheter er delt i synet på hvorvidt praktiserende homofile kan være medlemmer av de lokale forsamlingene. Blant annet blant pinsemenigheter i Oslo ser vi denne splittelsen. Mens pinsebevegelsens tradisjonelle høyborg som har vært Oslo Filadelfia, -Nå Filadelfiakirken Oslo -aksepterer praktiserende sodomitter i sine medlemsrekker, har JesusChurch og pastor Stephan Christiansen falt ned på et helt annet standpunkt.  «– Å hevde at to av samme kjønn kan utgjøre et kristent akseptabelt parforhold er derfor blasfemi mot den levende Gud. Det er å omforme Gud i sitt eget bilde,» sier Stephan Christiansen som grunnla organisasjonen «Jesus Revolution» som fikk mye kritikk fra enkelte religiøse.

FiladelfiaSpørsmålet om hvorvidt praktiserende homofile som dermed etter Bibelens ord lever i synd, kan være fullverdige medlemmer i norske pinsemenigheter splitter norske pinsemenigheter. I nettmagasinet Jesus People levner ikke Stephan Christiansen, pastor i pinsemenigheten Jesus Church i Oslo, noen tvil: Homofilt samlevende lever i det Guds ord definerer som synd og er derfor ikke aktuelle som medlemmer i kirken han leder i Oslo. Dette har også vært det tradisjonelle synet i pinsebevegelsens menigheter og er nok ennå det synspunktet som fastholdes av flertallet av menighetene. I pinsebevegelsens tradisjonelle «hovedmenighet», Filadelfiakirken i Oslo, er Guds ord ikke like klokkeklart. «I Norges største pinsemenighet, Filadelfiakirken i Oslo, kan alle som bekjenner seg til den apostoliske trosbekjennelsen bli medlemmer av pinsemenigheten. Å leve som samboer i et heterofilt eller i homofilt forhold får ingen konsekvenser for medlemskap. – Alle som bekjenner den kristne tro som uttrykt i trosbekjennelse kan bli medlemmer i Filadelfiakirken,» gjengir avisen Norge i dag.

Forgiftet, falske og forførte

– Kristne ledere, menigheter, predikanter og teologer som forlater Guds ord om ekteskapet og skaperordningen har blitt forgiftet av denne verdens ånd, de er blitt falske profeter som forfører Guds folk. Saltet mister sin kraft og duger ikke lenger til noe, skriver Stephan Christiansen. -Å hevde at to av samme kjønn kan utgjøre et kristent akseptabelt parforhold er derfor blasfemi mot den levende Gud. Det er å omforme Gud i sitt eget bilde. Det finnes selvsagt bare to kjønn. Om millioner av mennesker påstår noe annet, er løgn fortsatt løgn, og sannhet fortsatt sannhet, fortsetter pinsepastoren.

Kristne ledere som hevder at samkjønnede par kan være medlemmer eller ledere i en kristen kirke, villeder og forfører Guds menighet og skal stå til ansvar for sin lære innfor den levende Gud på dommens dag. Kirkesamfunn og menigheter som åpner opp for diskusjoner og debatter om hvorvidt samkjønnede par kan være medlemmer, går imot Guds ordninger og gjør opprør mot Gud og hans hellige Ord. Disse menighetene vil splittes og rives i stykker, og dette skaper stor glede blant helvetes demoner,» slår Stephan Christiansen fast og fortsetter: » Teologer og bibellærere som hevder at man kan leve i en homofil eller lesbisk livsstil, samtidig som man er en kristen og medlem av en kirke, er selv blitt en del av frafallet i verden. De er blinde som veileder blinde, og begge faller i grøften. Teologer og pastorer som påstår seg å være bibeltro, konservative og åndsfylte, og som propaganderer for en ugudelig livsstil, sprer en destruktiv lære som aktivt må motarbeides. Det å møte vranglære med stillhet, er å stilltiende akseptere den i toleransens navn,» skriver Stephan som er tydelig basun blant pastorer i Pinsebevegelsen. Dessverre er ikke alle menighetsledere i pinsebevegelsen like tydelig.

https://jesuspeople.com/no/nyheter/stephan-christiansen-troserklaering-om-ekteskapets-hellighet/

Utydelige frikirker

Utspillet kommer i en tid hvor flere av de tradisjonelle frikirkelige kirkesamfunnene debatterer homofilt samliv. I sommer vedtok Metodistkirken Norge at det er opp til den enkelte prest og diakon med vigselsrett om han/hun vil velge å vie homofile par eller ikke. Baptistsamfunnet og Misjonskirken Norge vedtok nylig det motsatte, til tross for intern strid. Flere menigheter i Baptistsamfunnet har uttalt at de ikke akter å etterkomme vedtaket. I Misjonskirken Norge er det ennå uklart hvordan Oslo Misjonskirke Betlehem, som har vært en pådriver for en liberalisering, vil forholde seg til Misjonskirken Norges konservative vedtak. Den lutherske Frikirken er i prosess. Lederskapet har nylig anbefalt å ikke likestille likekjønnet samliv og saken skal avgjøres på sommerens synodemøte. Det hersker stor uenighet om temaet innad i Frikirken og mange frykter at flere menigheter vil velge å melde seg ut dersom ledelsens anbefaling blir vedtatt til sommeren.

 

5 tanker om “Pinsebevegelsen splittet over synet på om homofile kan være medlemmer

  1. Skriften sier noe uhyre enkelt , klart og presist : – Menn som ligger med menn skal ikke arve Guds rike !

    9
    1
  2. Hvem er disse i pinsebevegelsen som bifaller homofili i sine menigheter?

    • Filadelfiakirken i Oslo er jo omtalt.
      Har også inntrykk av at Filadelfiakirken i Drammen beveger seg i den retning.
      Det er lite sannsynlig at menighetene her på Sørlandet er åpne for dette.
      Det er gjerne mer liberalt på Østlandet enn Sørlandet og Vestlandet.

      1
      1
    • Takk for svar. Det er nok ikke lett å stå mot dette presset. Stephan skal ha kred for å tale klart om dette.

  3. Det er lov å se noen konturer av tiden vi lever i av dette og den nye konverteringsloven. Regjeringen nekter dermed en del av befolkningen mulighet til å komme til himmelen. Må Herren gi oss det rette verktøyet for å hjelpe de som trenger det i en tid som denne.

Det er stengt for kommentarer.