Nedtelling til full krig mellom Israel og Hizbollah

Tiden for å finne en diplomatisk løsning på situasjonen med Hizbollah begynner nå å løpe ut. Den israelske forsvarsministeren Yoav Gallant kommenterte fredag spenningen og trefningene som har vært i det nordlige Israel mellom Israel og Hizbollah med en advarsel om at tiden for å finne diplomatiske løsninger på spenningen med Hizbollah er i ferd med å renne ut.

FYoav Galant (Yoav Gallant) in Tel Aviv, Israel on March 9, 2023 - 230309-D-PM193-1827 01 (cropped)orsvarsminister Yoav Gallant sier tiden renner ut for diplomatiske anstrengelser for å få slutt på spenningene mellom Israel og Hizbollah, noe som indikerer at Israel snart ikke vil ha noe annet valg enn å starte en større militæroffensiv mot terrorgruppen i Libanon. «Vi foretrekker veien til et avtalt diplomatisk oppgjør, men vi nærmer oss punktet der timeglasset vil snu,» sa Gallant under en situasjonsvurdering ved IDFs nordkommandobase. Israel krever at Hizbollah trekker seg tilbake fra det sørlige Libanon og at området sør for Litani-elven blir fri for Hizbollah. Dette vil begrense den trussel Hizbollah utgjør mot det nordlige Israel. Hizbollah på sin side vil ikke trekke seg tilbake -og dermed gjenstår egentlig bare den militære løsningen på situasjonen. Det har daglig vært militære trefninger mellom Hizbollah og Israel i nordområdene og dette kan ikke fortsette sier Israel. Hizbollah som ledes av Hassan Nasrallah sier at de vil fortsette sympatiangrepene mot Israel så lenge Israel okkuperer palestinsk område.

Barth Eide: Kritiserer Israel for ikke å lytte

Den norske utenriksministeren er svært bekymret over utviklingen i Midtøsten. Espen Barth Eide er svært kritisk til at Israel ikke lytter til budskapet fra en samlet verden om å nedeskalere krigen og søke våpenhvile med Hamas. Merkelig nok har vår utenriksminister ikke samme budskap når det gjelder å finne kompromiss og våpenhvile når det gjelder krigen i Ukraina. Denne dobbelthet ser ut til å prege hele det politiske Norge som stadig snakker om at våpen til Ukraina er veien til fred der, mens veien til fred i Midtøsten er at Israel inngår våpenhvile og dermed lar terrortrusselen fra palestinske terrorister vedvare. Norge som var en pådriver for den nå døde Osloavtalen mener i likhet med mange muslimske land at Israel må gi fra seg store deler av det lovede land, inklusiv deler av Jerusalem for å gi palestinerne deres land.

7 tanker om “Nedtelling til full krig mellom Israel og Hizbollah

  1. Espen Barth Eide er svært kritisk til at Israel ikke lytter til budskapet fra en samlet verden
    ..—-.
    Han manglar forståing for kva Israel kjempar mot.
    Dei har snart teke kontroll over heile Gazastripa og Hamas vert knust. Det ligg mange gode reportasje.videor på nettet som dokumenterer dag for dag.
    Det er utruleg å tenkja på at Hamas har brukt enorme summar på å laga tunnelar og installera dei med diverse utstyr. Dette er gjort KUN for å drepa jødar.
    Norge har sponsa regimet med enorme pengesummar som sjølvsagt skjult har vorte brukt til krigsforberedelsar.
    Israel må reinsa Gaza for denne trusselen mot sine eigne borgarar.

    Om Israel vert tvinga til igjen å kjempa mot Hizbollah vert sjølvsagt Iran drege inn. Det nærmar seg valet i USA og skulle Donald Trump vinna og vera denne personen Tanakh skriv om, så kan me venta oss kraftige saker.
    Atombomba er ikkje utelukka om Trump får makta.
    Daniel 8 seier:
    «Han skal gjøre uhyggelig skade og lykkes i alt han gjør. Han skal utslette de mektige og folket av de hellige. 25 Fordi han er kløktig, skal han lykkes med sitt svik. Han skal være stor i egne tanker, og MED LETT HJERTE SKAL HAN UTSLETTE MANGE. Han skal reise seg mot fyrstenes fyrste og bli knust, men ikke av menneskehånd.»

    Det står han skal utslette folkeslag eller nasjonar.
    Iran står Herren Gud imot.
    Dommen deira kan bli grusom.

    • Det er viktig å forstå at det er minst 2 utgaver av Jesus Kristus i omløp. Den vanligste er utgaven som er tilpasset og adaptert til gammel hedenisme og ritualer; sånn som jula som opprinnelig er en fest for solverv. Jesus ble trolig født i september. Så har vi den virkelige Jesus/ Jeshua som fulgte og levde etter de jødiske tradisjonene. På privaten bruker jeg konsekvent navnet Jeshua for at jeg tror det er nærmere det opprinnelige navnet. Vi har altså den virkelige Jeshua som var her på jorda for ca 2000 år siden. Han var da Elohim(Gud) manifestert i kjøtt. For meg er det ikke vanskelig å forstå at Elohim kan fremstå i hvilken form som han ønsker, han er jo Elohim, tro i alle fall gjerningene sa Jeshua. I åndeverden er det mange dimensjonen, og Jahve Elohim er øverste myndighet i alle. I lavere dimensjoner kan ikke Jahve fremstå som i den høyeste, da brenner den dimensjonen opp, samme hadde hendt på jorda viss Jahve kom hit ned slik som Han er der Han bor i den høyeste himmel. Tro på Jeshua, det er frelse i det navnet.

  2. Vår Herre vil aldri godta at Israel blir delt i to stater og at Jerusalem skal deles i to deler . Det står i Skriften hvor stort landet Israel skal være . Således er det naturlig at jødene nå får full kontroll over sitt landområdet og overtar : Gaza , Judea og Samaria samt Libanon . Vi har en allmektig Gud som kan styre denne prosessen . Men det blir nok mye blodsutgytelse på begge sider før målet er nådd .

  3. Og målet blir ikke nådd før Jesus setter sine føtter på Oljeberget og kommer og ordner opp. Vi kommer med Ham.
    JESUS blir DEN som ordner opp. Ikke noe mennesker , for jødene som er igjen da på slutten av de 7 årene vil måtte flykte. Gud har kontroll. Hamas’ ånd er samme ånd som var på Noahs tid -og SÅ mange andre ganger før.

  4. «– Spesielt for barn har de siste 12 ukene vært traumatiske: Ingen mat. Ikke noe vann. Ingen skole. Ingenting annet enn de skremmende lydene av krig, dag ut og dag inn, skriver FNs nødhjelpssjef Martin Griffiths i en uttalelse fredag.»
    ———————————
    Kor dumme trur Martin Griffiths at folk er?
    Israel er i krig og prøver å ta ut Hamas. Dei gjer framsteg dag for dag.
    Dei prøver i det lengste å unngå for mange sivile tap. Diverre brukar Hamas alle slags sivile bygningar til å skyta ut raketttar frå og skjula seg i.
    Å framstilla det som om desse ungane ikkje har fått mat på 12 veker vert for dumt. Då hadde dei vore døde alle saman..
    ————————-
    » Vi fortsetter å kreve en umiddelbar slutt på krigen, ikke bare for befolkningen i Gaza og deres truede naboer, men for fremtidige generasjoner som aldri vil glemme disse 90 dagene med helvete, fortsetter han.!

    Kvifor får han ikkje gislane frigjort?
    Kven starta det heile med brutale drap?
    Det kjem kun opp i ein bisetning.

  5. «Den tidligere amerikanske admiralen og Nato-toppen James Stavridis mener Joe Bidens administrasjon må være «mer aggressiv» i møte med Houthi-militsen. Han sier militære operasjoner på land kan bli nødvendig.

    – Jeg tror Det hvite hus kommer til å bli nødt til å reagere mer aggressivt mot houthiene på land. Det betyr å gå etter en iransk stedfortreder, noe som kommer til å øke spenningen, sier Stavridis i en MSNBC-sending, ifølge Newsweek.»

    USA og dei allierte vert nøydd til fjerna houthinene. Om dei skal halda fram med
    desse kriminelle handlingane vil smart ikkje nokon skip kunne frakta varer til både Israel og andre land.
    Houtinene må ikkje lykkast med sitt Israels-hat.

Det er stengt for kommentarer.