Januar 2024: Massiv eggmangel i Norge

Foto fra april i fjor. Hadde ikke med meg mobilen når jeg var på Kiwi i dag.

«Eggmangel over hele landet: Skylder på krona og sykdom,» heter det i  nettavisen fredag. «Da Nettvisen var innom butikker torsdag ettermiddag var det helt tomt for egg hos både Kiwi og Rema 1000 i Hegdehaugsveien i Oslo. Også på Rema 1000 på Kjelsås var det helt tomt, og på Coop Prix like ved var det heller ikke et eneste egg å oppdrive,» skriver Nettavisen. Også i Lillesand vil du slite dersom du ønsker å lage deg speilegg, kokt egg til frokost eller ønsker å lage deg eggedosis. Ikke et eneste egg var å finne på Kiwi i Lillesand lørdag. De tomme hyllene skrek høyt om mangel. Men her var det ikke bare egg som var mangelvare. Kjøttdeig var det nærmest tomt for, så kjøttkakene må vente. Her i Sør kan nok noe av skylden gis til snøkaoset som hindret utkjøring av varer. Blant annet resulterte det i tomme brødhyller i butikkene torsdag, skrev Fædrelandsvennen.

«Norge opplever en mangel på egg, noe som truer produksjonen av tradisjonelle julebakst som fattigmann og berlinerkranser. Dette kommer etter at det i fjor var et overskudd av egg, og bønder ble betalt for å stanse hønseproduksjonen. Nå er eldre høner satt i arbeid for å verpe noen uker ekstra for å skaffe nok egg,» kunne vi lese hos Google dersom du søker på setningen «eggmangel i Norge». Dette var skrevet før jul og nå i begynnelsen av januar er det ikke egg å oppdrive i mange forretninger. Det var eggmangel også en gang i april 2023 da Søkelys publiserte denne saken. Men ellers kan ikke jeg huske å ha sett eggmangel tidligere i min levetid. Hva med deg?

3 tanker om “Januar 2024: Massiv eggmangel i Norge

  1. Jeg leste for et par dager siden at mangel på egg skyldes eksport av denne matvaren . Grunnet den svært lave kronekursen er det mye å tjene på slik eksport – leste jeg .

  2. Heldigvis er det rikeleg med mat i alle butikkar. Det er det viktigaste.
    Prisane ser og ut til å stabilisera seg litt.
    Det er hard konkurranse og kundane er meir bevisst på pris no enn tidlegare.
    Rema fekk på pukkelen etter at madarinene lenge har kosta 19.90.Så vart dei heva til 42,90. Så gir Rema dei 30 prosent rabatt. Folk er ikkje lettlurte.

Det er stengt for kommentarer.