Partiet Rødt vil at politiet skal etterforske nordmenn som kjemper i krigen for Israel

Skjermfoto fra NRK

Omtrent halvparten av nordmenn ønsker at Norge skal innføre økonomiske eller diplomatiske sanksjoner mot Israel pga krigen i Gaza. Den norske regjering sier foreløpig nei til slike initiativ, men er ellers svært kritiske til den israelske krigføringen mot Hamas. Partiet «Rødt» og forsåvidt også Venstre er ennå mer kritiske til Israel og Rødt tar til orde for å straffeforfølge nordmenn som kjemper sammen med IDF i konflikten på Gazastripen. Utspillet fra Rødt kom etter at IDF viste en video om en norsk kvinne i tjueåra som kjemper sammen med IDF på Gazastripen. Rødt vil at norsk politi skal etterforske norske borgere som deltar i krigen på israelsk side.

Kunngjøringen fra Rødt kommer i kjølvannet av en video publisert av den israelske hæren (IDF) på sosiale medier, som viser en norsk kvinne som kjemper for Israel, skriver NRK. Videoen som er publisert av IDF i begynnelsen på desember i fjor, viser soldater fra ulike land, som på ulike morsmål viser sin støtte til den israelske hæren og deres krig mot Hamas. Den norske kvinnen i 20-årene, har på seg israelsk uniform og bærer et gevær, og knytter neven mens hun uttaler «Sammen vinner vi, sammen er vi sterkere.»  Utenrikspolitisk talsperson i Rødt, Stine Westrum, vil at norske myndigheter skal etterforske nordmenn som deltar i strid på vegne av Israel. Jeg tenker at når Israels krigsforbrytelser er så godt dokumentert, vet de godt hva de er med på, sier Westrum til NRK. I de siste to dagene har Israel vært gjenstand for en rettsprosess i den internasjonale straffedomstolen hvor Israel er anklaget for folkemord på palestinere. Israel selv avviser alle anklager om folkemord og sier at det er Hamas som begår folkemord. For Rødt, dels også partiet Venstre er terroraksjonen mot Israel den 7 oktober tilnærmet en ikkesak. For dem og mange andre nordmenn er det Israel som er den store stygge ulven og ikke Hamas. Hamas er for dem frihetskjempere som kan sammenlignes med «gutta på skauen» og den norske motstandsbevegelsen under andre verdenskrig.

7 tanker om “Partiet Rødt vil at politiet skal etterforske nordmenn som kjemper i krigen for Israel

  1. Her har partiet Rødt helt rett. Norge bør boikotte Israel, straffe norske som bidrar til folkemordet. Det som har skjedd i Gaza de siste månedene får Putin til å fremstå som en søndagskolegutt i forhold. Israel bomber ubønnhørlig sykehus, boliger med barn i og selv kristne kirker. Dette støtter deler av det norske kristenfolket.
    Helt utrolig hvor onde nordmenn kan bli i Guds navn.
    Det vi ser fra kristenfolkets støtte til Israel får meg til å virkelig vemmes.
    Dersom mennesker blir så kyniske av å komme til tro på Jesus, er det virkelig god grunn til å finne en annen religion.

    4
    23
    • Israel driver ikke med folkemord , dette er noe forkvakla tull , en helt hinsides terror aksjon ble utført mot Israel, dette ble gjort av radikaliserte terrorister, som har ett mål nemlig drepe og utrydde jøder intet mindre og for dem som kan bare litt historie , så har vi sett det før , det skjedde i nazi Tyskland , der var Hitler nødt til å bli stoppet for en vær pris , noe som medførte teppebombing av mange tyske byer og selvfølgelig den tyske sivil befolkningen ledd , men var det ett folke mord ? Nei så avgjort ikke !

      Israel må ta full kontroll over Gaza , så må de utslett alle terroristene og eliminere Hamas , de av såkalte «Palestinere» som er ett oppdiktet og konstruert folkeslag ( såkalte palestinere er arabere ) de må innrette seg etter Israels lov og styre .

      Jeg synes Israel opptrer humant og tilbakeholden , gitt de omstendighetene , de er blitt tvunget opp i og jeg vil på ingen måtte dømme dem, faktisk om jeg var i deres sko , hadde jeg gått hundre ganger hardere til verks og vært langt mer brutal, for å fått stoppet terroren .

      Til Fritt Palestina , om jeg vemmes over noen , så er det deg , som er så uforsonlig at du velger å se igjennom med att Hamas og andre islamistiske grupper , har det samme mål som Hitler hadde med jødene , din eneste unnskyldning må være at du er hjerne vasket og ført fullstendig vill av media.

      14
      1
    • Israel er omringet av fiende hærer på alle kanter , alle med utalt mål om å utslett Israel og kaste det jødiske folk på sjøen , jeg tror Israel vil bli tvunget til å bruke atom våpen mot sine fiender i nær fremtid , etter det vil de få fred på alle kanter og først da kommer Russland med sine allierte mot Israel .

      10
      1
    • Fritt Palestina:
      Seriøst? Dette er kanskje det største sprøytet jeg har hørt.
      Å sympatisere og favorisere hamas som bedriver slakting av sivile, kvinner barn og eldre…. den ensidige omfavnelsen av terror fra den ekstreme venstresiden er helt bunnløs.
      Så får du bruke litt tid på historie og lese deg opp på fakta om palestina og dets opphav. Og begynne det nye året med å nyansere verdensbildet litt.
      Dere er en skam for ofrene på begge sider av konflikten.
      Å heie på patetiske skjeggbarn som ynkelig gjemmer seg blandt syke og barn????
      Jeg regner med at dere boikotter de «norske» nav’erne som bruker skattepenger på familieferie i et så farlig område med fare for nåde eget og families liv. For dere tar ikke alle i et land som terrorister eller?
      Våkn opp og vis omtanke for begge sider i denne kampen, for den er ikke så svart/hvitt som msm maler sitt ensformige bilde.

      5
      1
  2. Israel kjemper for sin eksistens. Hele verden hater jødene nå i endenstid.Lukas 21.17
    Også innen kristenheten og blant de religiøse i Norge. Apostatkirken DNK) er det hatfylle ytringer, ikke minst fra hedninger/palestina tilhengere. Valdresprofetien stemmer godt med tide vi nå har,viss den stemmer, går det mot 3.verdenskrig og slutter med atomkrig. Det viktige nå er å være rede

    9
    2
  3. Israel tek eit oppgjer med Hamas. Dei treng litt meir tid så er Hamas fullstendig knust.
    Iran, Hisbollah, Hamas, Houthi osv er same driten alt saman. Dei har som mål å fjerna Israel frå Guds Land.
    Dette er kampen og temaet i heile Tanakh.
    https://www.youtube.com/watch?v=22xn0tQO2CU
    Hamas har brukt enorme ressursar i å laga tunnelar over heile Gaza.
    Einaste fomålet med alle desse tunnelane er å prøva å ta knekken på Israel.
    Bart Eide og Støre greier ikkje å sjå at Hamas og ISIS oppfører seg på same måten. Tanakh fortel kva skjebne desse folka vil få.

    2
    2
    • Norske myndigheter har sendt milliarder av kroner til Hamas, de som styrer i Norge nå , er noe av det verste som har vært siden 1905

      7
      1

Det er stengt for kommentarer.