Journalist Gonzalo Lira ble pågrepet av regimet i Kiev -Nå er han død -kan ha blitt torturert til døde

Den chilensk-amerikanske uavhengige journalisten Gonzalo Lira har dødd i et ukrainsk fengsel, sa familien hans fredag. Lira, 55 på det tidspunktet han døde, bodde i Kharkov og blogget som ‘CoachRedPill’, men byttet til YouTube-kommentarer etter at konflikten med Russland eskalerte i februar 2022. Han ble arrestert av Ukrainas sikkerhetstjeneste (SBU) i mai i fjor og anklaget for å «diskreditere» den ukrainske ledelsen og militæret. Lira`s familie anklager blant annet Washington for å ikke ha gjort noe for å få fri den uavhengige journalisten og bloggeren.

Holder Zelensky og en senil president Biden ansvarlig for dødsfallet og torturen Gonzalo Lira ble utsatt for.

Gonzalo Lira skal ha blitt utsatt for svært dårlig behandling av den ukrainske sikkerhetstjenesten og mange antar at han er blitt utsatt for tortur av ukrainske myndigheter. Lira var kjent som en uavhengig skribent som ikke var redd for å dele sannheten om Ukraina og Kiev regimets bånd til ytterliggående nazistiske organisasjoner som opererer i landet. «Jeg kan ikke akseptere måten sønnen min har dødd på. Han ble torturert, utpresset, isolert og plaget i 8 måneder og 11 dager, og den amerikanske ambassaden gjorde ingenting for å hjelpe sønnen min. Ansvaret for denne tragedien er diktatoren Zelensky med samtykke fra en senil amerikansk president, Joe Biden,” skrev hans far Gonzalo Lira Sr. i et notat publisert av The Grayzone. Main stream medier i Vesten har knapt omtalt Kiev-regimets fengsling og tortur av den amerikansk-chilenske journalisten og bloggeren. En i vestlige medier som har omtalt Gonzalo Lira er Tucker Carlson.

2 tanker om “Journalist Gonzalo Lira ble pågrepet av regimet i Kiev -Nå er han død -kan ha blitt torturert til døde

  1. Nazist-regjeringen til Zelensky fornekter seg ikke. Her ser vi Vesten er på nazistenes side og støtter nazisme. Det er viktig å avsløre ondskapen til det ukrainske regimet. Takk Kjell for at du holder oss informert.

    11
    4
    • Hvordan er det mulig å gi tommel ned til denne kommentaren? Er det Jonas G.Støre og E.B.Eide?

      2
      3

Det er stengt for kommentarer.