Bønneleder i Ungdom i oppdrag vil at kristenfolket skal velsigne Hamas

Hanne Eliassen er bønneleder i den kontroversielle organisasjonen Ungdom i Oppdrag. Under en bønneseanse på Grimerud ble det gjennomført ei god bønnestund hvor man ba og velsignet den palestinske terrorgruppen Hamas. I følge Eliassen er det Jesu egne ord om å velsigne deres fiender og be for dem som forfølger dere, som er inspirasjonsgrunn da 260 individer var samlet for å velsigne Hamas. Det religiøse stuntet har skapt debatt i avisa Dagens facebookside hvor venner av Israel går i rette med den omstridte bønnelederen. Eliassen arbeider til daglig på Borgen, en Ungdom i Oppdrag-base i Troms. Hun er også styremedlem i Nasjonalt Bønneråd og mangeårig misjonær på Grønland.

Det er avisen Dagen som i denne artikkelen omtaler det kontroversielle bønnestuntet hvor de troende velsignet Hamas. Enkelte kritikere mener at dette er et misbruk av Guds ord og at man ikke kan velsigne en terrororganisasjon som opererer som klare motstandere av Guds folk som er jødene. Blant dem som reagerer er Olav Nilsen som skriver dette: «Dette er noe av det dummeste jeg noen gang har lest! Det er ikke Hanne Eliassen som har fått et barn eller en slektning drept eller kidnappet eller voldtatt, ei heller noen av oss som sitter trygt og godt her i Norge! Det er Israelerne! Og vi kan og bør ikke pålegge dem hva de skal mene og gjøre! Det eneste vi kan gjøre er å stå bak dem i våre tanker, bønner og gjerninger! Men vi kan ikke velsigne deres eller andres fiender, drapsmenn og voldsmenn! Det vil jeg faktisk kalle et åndelig overgrep!» May-Britt F Tjomsås skriver dette; «Merkverdig og naivt utsagn – men det er jo heller ikke første gang det sies merkelige ting på Grimerud. Kan hun «vende det andre kinnet til» på vegne av jødene? Hvordan vil en slik oppfordring se ut for norske jøder? Vil det trekker dem til Messias? Det kan jeg vanskelig forestille meg. Sammenligningen med Corrie ten Boom blir også søkt. Å sitte i fredelige Norge og «velsigne» terrorister blir å «velsigne ondskap» som har traumatisert et helt folk. Vi har en rettferdig Gud som straffer ugudelighet og avgudsdyrkelse og vil holde dom over alle som stjal Hans land. Mens vi venter på oppgjørets dag kan vi stå opp for sannheten om Midtøsten-konflikten i et land som kjøper løgnen, og be om at både jøder, nordmenn og arabere skal komme til sannhets erkjennelse. Å be om visdom kan også være betimelig.»

Hele debatten og lesernes reaksjoner kan se på Dagens Facebookside.

 

 

 

14 tanker om “Bønneleder i Ungdom i oppdrag vil at kristenfolket skal velsigne Hamas

  1. Endelig noen som tar skriftens ord på alvor.
    Som Jesus selv sa: Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør vel imot dem som hater dere, og be for dem som forfølger dere, for at dere kan være barn av deres Far i himmelen. For han lar sin sol gå opp over onde og gode, og lar det regne over rettferdige og urettferdige.
    Matteus 5:44-45
    Altfor mange duller seg med budskapet som bare klør dem i øret.

    • I vår menighet har vi bønnemøter hvor vi velsigner president Putin og de russiske soldatene. Vi ber også for Zelensky og Ukraina.
      Vi ber om at Zelensky må ydmyke seg under Guds hånd og inngå fredsavtale med Russland. Vi velsigner Russland som er landet som står opp for de bibelske verdiene vi i Vesten har forkastet når det gjelder ekteskap og samlivsformer. Her i Vesten er kristenheten blitt woke, de lytter bare til det som klør i øret.
      Men vi kan ikke be for Hamas som organisasjon. Vi kan selvfølgelig be for hver terrorist at de finner frelse og omvendelse. Men vi kan ikke velsigne Hamas. Å velsigne Hamas er å velsigne deres terror mot jødene og andre som blir rammet av deres ondskap. Men igjen, det er mulig for en kristen å be om at Hamaskrigere skal bli frelst og omvende seg.

      4
      1
    • RT Hva tenker du om de «bibelske verdiene som Russland har» når kvinner kan ta abort til fødselen og ingen begrensning på skilsmisse og gjengifte. I tillegg er alle former for surrogati lovlig.

  2. Tenk å be for Hamas og velsigna desse sadistiske folka.
    Herren Gud gjorde kort prosess med dei i Tanakh. Me synest kanskje det var vel hardt, men desse som kun var ute etter å utrydda Israel fanst det ingen nåde for.
    Jesus Kristus er ein avgud. Det finst berre ein Gud- Herren Gud.
    Det er berre vas å snu det andre kinnet til eller ikkje ta til våpen.
    Israel i dag veit det. Dei kjem ikkje til å stå å sjå på at fienden drep mødrene og ungane. Jesu evangeium er totalt fjernt frå det Herren Gud lærer i Tanakh.
    Det høyrest kanskje velmeinande og fint ut, men har ikkje noko med fornuft og realitetar å gjera.
    Dei verste forfygjarane av jødane finn me i kristendomen. Hitler brukte Martin Luthers hatefulle ytringar som forsvar for det folkemordet han utførte.
    Korsfararane drap jødar i hopetal med sitat frå Paulus som alibi.
    Under inkvisasjonen fekk me sjå den kristne idelogien i praksis.
    Så når desse forvirra folk i «Ungdom i oppdrag» ber for Hamas har dei fullstendig feila.

    • Du HAR vel fått med deg bildene fra 7.okt? VG må bare publisere, de driter seg ut når de kun viser dette og ikke de VIRKELIG grusomme bildene.

    • Fritt palestina har fått med seg alt, men med en hjernekapasitet lik en gullfisk kan en ikke rekne med fornuftige innlegg fra den kanten. Men underholdene kan det være når det er så lite som svirrer mellom ørene, vedkommende gjør seg selv til en stor vits.
      Skaff deg et liv fritt palestina, se om du finner noe som kan hjelpe på hukommelsen din. Her kanskje: https://www.hjerneskolen.no/til-oppgavene/arbeidsoppgaver/hjernetrimmen/

    • Thorstein:
      Det er mange som dreper og har drept i Jesu navn. Det kan ikke rettferdiggjøres av den grunn. Jesus har aldri bedt oss drepe. Og selv om han ba oss vende det andre kinnet til så s han aldri at vi som kristne skulle finne oss i all mulig søppel. Det er de som har basert livet på den ene uttalelsen som har hjernevasket utallig kristne til å bøye seg for alt mulig som er servert stikk i strid med Guds lover.
      På lik linje med alle andre som dreper i religions eller ateismens navn.
      At du nevner fornuft og realiteter i denne sammenheng er underlig for denne verden ser ikke fornuft og realiteter i Guds ord og kommer aldri til å gjøre det. Å tro at Hitler hadde rett i å bruke Luther for å utrydde jødene forteller at historien ikke er lest om emnet. Hitler var ekstremt opptatt av det okkulte, på lik linje med Himmler og resten av orkesteret hans. Deres tette bånd til Vril og Thule og påkallelse av den ariske rase, som alle tror er den nordiske ætt.
      På tide å utvide horisontene historisk og se hva som er pådriveren og tankesettet til disse du mener utfører handlinger i Jesu navn.

    • Fritt Palestina:
      Men videoer av at hamas dreper og brenner gravide og spedbarn er selvfølgelig greit…..
      Det er motbydelig å lese dobbeltmoralen….

  3. VG, Dagbladet, NRK, kort sagt, norske MSM, er hatefull i det meste som gjelder Israel. Sosialistiske Coop skal slutte å importere/selge poteter fra Israel.
    den norske regjeringen er full av hat og er Hamas venner og har pøst milliarder inn i terrorist organisasjonen gjennom flere år

  4. Angående den «erfarne bønnelederen fra Ungdom i Oppdrag» (Ordet «erfaren» angående slikt skurrer hos meg, samme hvor mange år eller tiår de har bedt) En ungdom kan ha «kommet like langt» som henne og også forstått mer enn henne og alle andre «bønneledere» og «bønnekjemper». Jeg er kanskje ikke så glad i bruken av disse ordene… (Selv om jeg tenker at det kanskje bare er journalisten som valgte å skrive det slik)

    Bare Gud vet hvem som ber inderlig og utholdende. Kun ett sukk holder også noen ganger.

    Uten at jeg mener henne, så beviser ikke folks inderlighet i bønn i hvor høyt du skriker, hvor høyt du løfter hender eller om du bøyer kne på en scene foran mange folk…HELLER ikke om man taler i tunger -nei.

    Det er så utrolig mange ledere i så utrolig mange forskjellige kristne foreninger, råd, utvalg, lag, bevegelser, konferanser og grupper. Sikkert vél og bra med noe av det, men jeg tror ikke alt trengs. Store menigheter er heller ikke noe man trenger.

    Er glad Vebjørn Selbekk tar opp den saken.

    • Mye sant der. Man kjenner ånden på fruktene….
      Og det er bibelsk å be for våre fiender og de som forfølger oss…..
      Det er det som bryter med denne verdens tanker om tann-for-tann.
      Men det er mulig å be Gud om å straffe eller dømme i forkant. Les salme 35 feks.
      Fant ikke noe godt norsk ord på imprecatory, men det er å påkalle Herrens vrede over pågående ondskap.
      Det er ikke der fokuset skal være, men man kommer utfor mange situasjoner som man ikke ser annen utvei, og Herren ser til hjertet. Og det er mange bønner ment for forskjellige formål. Tror vi kristne kanskje er litt forsiktige når det kommer til bønn og at vi ikke er spesifikke nok på det viner om….

    • Det tror jeg også.

      Salme 35 forteller MYE ja. Leste der nå👍 Tenkte på slike vers da Nick tidligere skrev:
      «Har begynt å be om at handlingenene til vår regjering går utover dem selv før det går utover resten av landet.
      Det er en farlig vei Norge blir styrt på»

Det er stengt for kommentarer.