Israelsk MGP låt for politisk for MGP -vil neppe bli framført i Stockholm

Den israelske sangen som var tiltenkt å bli sunget under årets Melodi Grand Prix i Stockholm blir nå nektet fremført av European Broadcasting Association (EBU). I følge EBU er låten for politisk. «En senior i European Broadcasting Association (EBU) har gjort det klart i dag i en samtale med en israelsk tjenestemann at hvis det ikke er noen endring i ordene i sangen «October Rain», vil den endelig diskvalifiseres og at avgjørelsen nå er i Hender av Kan (TV selskap). Hvis selskapet bestemmer seg for ikke å endre ordene eller bytte sangen – vil Israel ikke delta på Eurovision.

Mange har tatt til orde for at Israel bør nektes å delta i sangkonkurransen og viser til Israels brutale fremferd mot sivilbefolkningen i Gaza. Etter at Israel startet sin fullskala invasjon av Gaza har vi sett økende fiendtlighet mot Israel i Europa. Israel har valgt sangen «October Rain» fremfødt av Eden Golan som sitt bidrag til sang-konkonkurransen. EBU mener at låten er for politisk og at den gir legitimitet til det mange mener er en brutal krigføring mot palestinerne i Gaza. Endel røster i Ukraina mener at den israelske låten må boikottes fordi den lukter «russisk» siden Eden Golan fra hun var seks år gammel bodde i Moskva og hennes foreldre opprinnelig er fra Sovjet-unionen. I tillegg har artisten representert Russland i Junior MGP i 2015.

I går ble det kunngjort at European Broadcasting Association vurderer å diskvalifisere sangen som er produsert av Avi Ohayon, Keren Peles og Stav Beger og valgt å representere Israel på Eurovision Song -konkurransen i Sverige av Eden Golans forestilling, og hevdet at sangen inneholder politiske ord, og at Israel ikke har til hensikt å bytte sangen eller endre ordene.
Nå, som nevnt, viser det ifølge seniormerknadene i European Broadcasting Association at EBU -avgjørelsen er endelig. Tidligere i dag har tjenestemenn i den israelske musikkbransjen sagt i samtale med Walla (avisen) at sjansene for at Israel skal delta i Sverige er lav i år. Sterke pro-palestinske krefter samt støttespillere av Ukraina kan dermed ha lykkes med å presse Israel ut av sangkonkurransen.

3 tanker om “Israelsk MGP låt for politisk for MGP -vil neppe bli framført i Stockholm

  1. Noen ukrainere vet å få sagt det🙈

    «Endel røster i Ukraina mener at den israelske låten må boikottes fordi den lukter “russisk” siden Eden Golan fra hun var seks år gammel bodde i Moskva og hennes foreldre opprinnelig er fra Sovjet-unionen. I tillegg har artisten representert Russland i Junior MGP i 2015»

    Stakkars ynkelige som uttaler slikt. Da trenger man litt hjelp til justering😆 De har sikkert lært det av zelensky🙈

  2. Hvorfor bryr Søkelys seg om Eurovision??? Eurovision Song Contest er søppel musikk! LGBT show, Mange artister som bruker satantiske koder,fjorårets show var full av transer! Israel er jo et Pride land! LGBT Miljøet er stort i Israel!

    • Sant det.
      Men litt interessant med sak fra Søkelys så lenge det handler om Israel👍

      Det er jo ubeskrivelig morsomt hva Norge og flere andre land kan klare å gjøre denne useriøse melodi konkurransen til. Og hva som kan bli sagt (!) om Israel og Russland😵‍💫

      Det eneste som teller for meg er at Israel vinner.😁 Selvfølgelig finnes det noen få bra sanger. Men få av oss gidder se på grand prix.

      Det er mye å trekke på smilebåndet av.
      Tenk, ALT det de norske artistene har klart å få lirt ut av seg!

      SOM de driter seg ut🙈 HVOR er engasjementet deres og demonstrasjonene mot alle andre krigere i verden?

      Skuffende med Gåte. Hørte på dem for 15 år siden. Kvalitet. Trist at de ble med i denne søppel-konkurransen. Ble litt mindre interessante nå… De ble litt som alle de andre nå 😐 (selv om de musikalsk/kvalitet hører til en helt annen klasse enn de fleste andre som er med der)

Det er stengt for kommentarer.