Ukraina kan utplassere F-16 utenfor egne grenser for å angripe dypt inne i Russland – NATO

Kiev vil kunne bruke jagerflyene utenfor sine egne grenser for å angripe mål dypt inne i Russland, sier NATO sjef Jens Stoltenberg -Mens Vesten pusher på for våpenhvile i Gaza og ønsker å pålegge Israel restriksjoner er budskapet når det gjelder krigen i Ukraina helt motsatt. «Ukraina vil stå fritt til å bruke F-16 jagerfly det vil motta fra NATO mot militære mål «inne i Russland», eller utenfor Kievs påståtte grenser, har den USA-ledede blokkens generalsekretær Jens Stoltenberg sagt til amerikanske statsstyrte medier.»

Siden Ukraina vil få store problemer med å kunne opererer F-16 flyene fra landets eget territorium er tanken at flyene kan ta av fra flyplasser i Polen, Romania eller de baltiske stater for så å kunne angripe mål langt inne i Russland. Tidlig i konflikten ville dette vært en umulighet fordi det betød at en rød russisk linje i konflikten ble trosset. Tidlig i krigen sa president Joe Biden at noe slikt ville bety den tredje verdenskrig, men ettersom Ukraina og NATO har kunnet krysse flere av Russlands røde linjer -uten at noe voldsomt har skjedd, har det kollektive Vesten blitt mer og mer overmodig og fortsetter å tøye grensene overfor Moskva. I begynnelsen av krigen ble Ukraina nektet våpen som kunne brukes til å angripe inne i Russland, men her har NATO endret policy. Dette kanskje fordi Putin ikke ønsker en utvidet krig med Vesten og fastholder tesen om en begrenset «spesiell militæroperasjon» innenfor et begrenset geografisk område. Nå har vi under denne krigen gjentatte ganger sett hvordan de militære grenser blir flyttet, og Putins manglende respons gjør at mange oppfatter Putin som svak. Ukraina og Vesten kan liksom krysse Russlands røde linjer uten at det får andre konsekvenser enn trusler og retorikk fra tidligere president Dmitry Medvedev. Selv om vi skal være glad for at Russland har vært tilbakeholdne er det en farlig kurs NATO og Stoltenberg har slått inn på. Vi vet ikke helt når Putins tålmodighet er brukt opp og kanhende det er F-16 fly som tar av fra Polen eller et annet NATO land som vil være dråpen som får begeret til å renne over.

17 tanker om “Ukraina kan utplassere F-16 utenfor egne grenser for å angripe dypt inne i Russland – NATO

  1. Krigen mellom Nato og Russland er i startfasen.
    Putin må stoppast. Større løgnhals eller historie-forfalskar finn me ikkje idag.
    Korleis ville me nordmenn reagert om han påstod at Norge burde vera ein del av Russland?
    Ukrainarane opplever ein fortvilt situasjon. Stakkars folk. Det er menneske som lengtar etter ein normal kvardag slik me alle gjer.
    Kva om Putin sa at han inntok Norge fordi han ville avnazifisera oss?
    Sanninga er at Ukraina og Norge har nokre få nazi-sympatørar. Storparten er heilt vanlege folk.
    Spesialoperasjonen til Putin er berre eit fordekt forsøk på å skjula invasjonskrigen.
    Eg vert like skuffa kvar gong når Søkelys vinklar artiklane sine slik at NATO vert skurken og Putin er helten som bekjempar det vonde.
    Det var mange oppegåande folk som støtta Hitler. Det er lett å la seg lura for ei stund, men sanninga kjem fram etter kvart.
    ————————
    Søkelys gjer mørke til lys og lys til mørke.

    4
    3
    • Ingen sionister i våre gater.
      Du retter stadig ondskapfulle og løgnaktige påstander om Putin og Russland, mens du glatt overser og faktisk hyller Israels brutale angrep på forsvarsløse sivile på Gazastripen.
      Netanyahu og sionistene må stoppes. Gaza har i mange år minnet om en konsentrasjonsleir ala det vi så i Tyskland under Adolf Hitler.
      Nå har sionistene også skapt et helvete på jord. Det sa Espen Barth Eide som vil ha slutt på Netanyahu`s blodbad i Gaza.
      Du er en virkelig ondskapsfull hykler Langesæter. Du fordømmer Russland men elsker og sitrer av glede når nazi-sionistene fra Israhell stormer sykehus og brutalt dreper pasienter i deres sykesenger. Hvor mange babyer har Israel kaldblodig myrdet med din og kristensionistenes velsignelse?
      Vi vet at Israhell dreper palestinske barn med våpen fra det djevelske USA og NATO. Jeg støtter opprettelse av et register over sionister i Norge. Disse må bures inne for å ha støttet folkemordet på Gazastripen.
      Israel må tvinges ut av Gaza og okkupert palestinsk land.
      Sionismen slik vi ser den praktisert av jødestaten kan best sammenlignes med nazismen.
      Jeg vil avslutte med å fordømme Søkelys som også støtter de jødiske terroristene. Søkelys burde fordømme og ta avstand fra Israel og kreve våpenhvile og tilbaketrekking. Man kan da ikke basere sitt politiske syn på en gammel eventyrbok full av myter og fabler?

      14
    • Den historieløse julenissen fritt palestina på ferde igjen, hvordan går det med hukommelsen din?
      Du får 10/10 i underholdning, men anbefaler deg allikevel et lite kurs i historie. Kanskje du skal ta deg en tur på rommet ditt og studere litt. Skal ikke så mye til skjønner du. En liten gutt som deg har mye å lære.
      Ikke bry deg Kjell, ta det med et smil, se på det som underholdning 😁

    • Fritt palestina:
      Støtter du ideologien til hamas?
      Og hva er opphavet til palestina historisk sett?

  2. Stoltenberg/Nato sin ide’ er håpløs. Blir ideen aktivert, smeller det og Valdresprofetien
    blir oppfylt, og avsluttes med atomiild.

    • Vi skal være glade for at Putin og hans regjering ikke er styrt av «følelsesmennesker» eller tankeløse tullinger som Biden og Stoltenberg samt den norske Espen Barth Eide. Hadde Russlands ledelse vært styrt av følelser og ikke var tålmodige, hadde store deler av Europa ligget i ruiner etter kjernefysiske eksplosjoner.
      Men med den kurs Stoltenberg&co har tatt, er det bare et spørsmål om tid før løpet er kjørt.
      Det klokeste vi som troens folk kan gjøre er å forberede oss åndelig og mentalt for en ødeleggende krig, samt å spare opp mat, vann, medisiner og det som trengs for å overleve.
      Vi har selv bygd opp et lager av «preppe-mat» for et halvt år.
      Vi har kjøpt inn flere gassovner, kokemulighet på gass og høykvalitets soveposer til barna som tåler en god del.
      Vi skal takke Jesus for hver dag vi har mulighet til å preppe og slik styrke oss for trengselstiden mange tror de skal bortrykkes fra.

    • Nettopp! 😮 Og det er vel bare en innhøsting av hva Norge har sådd av all djevelskap og antisemittisme opp gjennom åra. Håper det fører til at noen sjeler våkner opp for alvor, helomvender seg og blir herlig frelst og fødtpåny! ☺️

  3. Det å gi ukrainske flygere opplæring i bruk av F-16 jagere er en ting . Noe helt annet er å lære opp personell til å vedlikeholde disse flyene – slikt tar svært lang tid Derfor vil disse flyene ha sine baser i land utenfor Ukraina for vedlikehold av andre enn ukrainere . Men hvordan vil russerne reagere på slikt ? Da kan disse flybasene bli legetime mål for russerne . Vi nærmer oss mer og mer en direkte krig mellom Russland og NATO . En ( vakker ) dag smeller det !

    • Kikki:
      Hele poenget/konseptet med trengselstiden, er at Gud skal ta et oppgjør med Satan og de ugudelige og urettferdige synderne som følger han. Vi som er frelst er blitt renset og rettferdiggjort ved Jesu blod, og Gud trenger ikke ta et oppgjør med oss. Derfor blir vi tatt vekk fra jorden når oppgjøret skal skje. Ved å akseptere Jesu offer på korset, er vi kjøpt fri fra synd og dets konsekvenser, og Guds oppgjør med synden. Jeg ser det som en umulighet at det ikke er forskjell på oss frelste og syndere. Hva er poenget med frelsen, hvis vi likevel skal smake samme konsekvenser som synderne når Guds oppgjør kommer?

      6
      1
    • God helg Kikki.
      Du kan hvile. Og be😊 Intet å frykte.
      Men vanskelige tider er det.
      Det står det også om.
      Det er et godt tegn det😊👍
      Gud er med i alt!

  4. Til Kikkii

    Forstår du/dere ligger godt an i forhold til mange. Du er en av mange som regner med
    At vi må inn i endetids trengselen. Nå vil framtiden gi oss svaret. Før Gud knuste Sodoma- Gomorra, ble Lot reddet ut og NOA reddet i arken. Det viktigste er å være rede

    • BIBELEN gir oss svaret.
      Vreden er ikke for oss.
      Som det var i Noah sine dager….
      Guds barn blir reddet ut.
      Cant wait…🦄

  5. Fritt Palestina.
    Du er veldig enkel i hovudet. Trist at du er slik ein jødehatar.
    Israel tek eit oppgjer med Hamas. Snart er Hamas knust på Gazastripa.
    Israel ofrar sine beste menn for å ta knekken på desse svina.
    7,oktober vart eit vendepunkt i Israels tenking.
    i GT kan du lesa om Amalek sine etterkomarar. Det einaste målet dei hadde var å drepa israelittar.
    Hamas har i lang tid laga desse tiunnelane for å kunna oppfylla draumen om å drepa flest mogeleg jødar. Til og med under UNWRA bygningen var det knytta elektrisitet og vatn slik at desse djevlane skulle få arbeida fritt.
    Ledelsen benekta at dei visste om det. Det ligg masse videoar som syner sanninga svart på kvitt.
    Israel kjem ved Herren Gud sitt kome til å få alles desse landområda som er beskrive i Esekiel. Nasjonane må læra seg å lyda. Tempelet skal stå på tempelhøgda. Det er ikkje lenge før Klippemoskeeen vert fjerna.
    Paktens ark ligg etter alle solemerke i eit rom underTempelhøgda.

  6. Spiff
    Jeg tror heller ikke at brudgommen er en ‘konemishandler’
    som vil straffe sin brud under vreden og den siste
    trengselstidenen. (Åp 6:17)

    Følgende kan det være enda en indikator på at bortrykkelsen
    kan komme før trengselen:
    I ny-testamentets siste blad, blir Jesus omtalt som
    «DEN KLARE MORGENSTJERNE» –
    når Han sender sin engel for å vitne for menighetene. Åp 22:16

    I gamle-testamentets siste blad, omtales Jesus som
    «RETTFERDIGHETENS SOL»
    når han kommer igjen til Oljeberget for å dømme. Mal 4:1-2

    Er det ikke slik at morgenstjernen dukker først opp på
    himmelen, før sola kommer opp?

    Dette antyder at Jesus først kommer som «morgenstjernen»
    for sin menighet, før Han kommer som «rettferdighetens sol»
    og dommer ned til Oljeberget.

    Legg merke til at ‘dommens dag’ i Malakias er ‘Herrens dag’,
    «For se, dagen kommer. Den brenner som en ovn». Mal 4:1-2

    3
    1
  7. Til hjernevasket Palestiner
    Det muslimene ikke lærer

    Broder Racid har studert Bibelen inngående, og studert statsvitenskap med fokus på Israels moderne historie og jødehatet i islam. Slik oppsummere Broder Racid det han ikke lærte som barn:
    Som muslimer ble aldri informert om jødenes tusenårige historiske tilstedeværelsen i landet. Fortellingen vi mottok utelot viktige detaljer, som det faktum at det aldri har eksistert et distinkt arabisk land kalt «Palestina» i hele menneskehetens historie. Fortellingen overså også bekvemt FNs forslag i 1947, om to stater – en for jødene og en for palestinerne – som araberne avviste, og i stedet valgte krig. Det ble aldri kommunisert til oss at jøder møtte forferdelig forfølgelse i mange muslimske land i Midtøsten og Nord-Afrika i årene før opprettelsen av Israel, noe som førte til at de søkte et sikkert hjemland.
    I stedet ble vi flasket opp med en fortelling som skildrer jøder som innflyttere fra Europa, som ulovlig beslagla land som ikke tilhørte dem. Vi ble ikke fortalt at jødene faktisk bodde i Det hellige land i tusenvis av år før det 20. århundre. Vi ble ikke fortalt at Gud i bibelsk tid gav det jødiske folket landet Israel som en evig eiendom. Vi ble ikke fortalt at det var europeerne – nærmere bestemt Romerriket – som grusomt fordrev det jødiske folket bort fra Israel og spredte dem over hele jorden. Vi ble ikke fortalt at Adolf Hitler og hans naziregime utryddet seks millioner europeiske jøder under Holocaust. Vi ble heller ikke fortalt at jøder fra Europa sluttet seg til de 850,000 jødene som ble utvist fra arabiske og muslimske land for å gjenopprette sitt eldgamle historiske hjemland.
    Først mye senere fikk jeg vite at de arabiske innfødte som søkte fred med jødene ble akseptert til å være en del av den nyopprettede staten og ble lovlige borgere av Israel. Først senere fikk jeg vite at omtrent to millioner arabere er borgere av Israel i dag, omtrent 20 % av hele befolkningen, med like juridiske rettigheter som jødiske israelere. Dessverre kunne ikke araberne som valgte å slutte seg til fiendens styrker mot Israel, komme tilbake for å bli innbyggere eller borgere i Israel fordi krig har konsekvenser.
    Jøder utholdt forfølgelse over hele verden, inkludert i muslimske og arabiske nasjoner. Da de ble presentert for en mulighet i historien, forsøkte de å etablere en stat for å unnslippe historisk undertrykkelse og utrygghet. Deres ambisjoner gikk parallelt med dannelsen av nabostater i samme periode: Syria dukket opp som en stat i 1946, Jordan gikk over til et emirat i 1921 og fikk uavhengighet i 1946, og Libanon ble opprettet i 1926, og oppnådde uavhengighet i 1943. I 1948 ble Israel dannet på samme måte som sine naboland.
    Islams løgner og hat spres og tas imot i Vesten

    Arabernes og muslimens avvisning av Israel har sitt opphav i religiøs og etnisk indoktrinering, slår Broder Racid fast. Og det medfører en fortelling som sier at bare muslimene har rett til landet og det eneste rettferdige derfor er å bekjempe jødene.
    – Dessverre har den falske fortellingen funnet veien til og med til Vesten. På TikTok og andre sosiale medieplattformer gjentas de samme løgnene for barn som jeg ble flasket opp med som liten. Selv studenter ved fremtredende amerikanske universiteter og høyskoler tar i bruk den samme falske fortellingen, avslutter Broder Racid oppgitt.
    Han arbeider nå for å avsløre islams løgner om jødene og Israel, og tar til orde for at kristne må stille seg på jødenes og israels side i kampen mot løgnene og hatet.
    Broder Racid arbeider med kristne TV-sendinger på arabisk og er forfatter av boken «Ideologien bak islamsk terrorisme».

Det er stengt for kommentarer.