Russisk utenriksdepartement mener det er på tide å betegne det ukrainske militæret som «terrororganisasjon»

Det russiske utenriksdepartementet mener det er hensiktsmessig å betegne de væpnede styrkene i Ukraina (AFU), det ukrainske militære etterretningsdirektoratet (GUR) og Ukrainas sikkerhetstjeneste (SBU) som terrororganisasjoner,» sier Rodion Miroshnik som leder Moskvas etterforskning av ukrainske krigsforbrytelser. Et slikt grep er i bunn og grunn «et spørsmål om tid», da det bare krever initiativ fra russiske lovgivere og myndigheter, sa Miroshnik til RIA Novosti onsdag.

Bakgrunnen for at den russiske lederen som etterforsker ukrainske krigsforbrytelser er de bevisste ukrainske angrep på sivile mål i Russland og det faktum at ukrainsk etterretning står bak likvideringer av uavhengige journalister. AFU, GUR og SBU har i hovedsak «gjort alt» for å bli stemplet som terrororganisasjoner siden utbruddet av konflikten mellom Moskva og Kiev i februar 2022, sa han. «Det gir ingen mening å tilgi forbrytelsene de allerede har begått og fortsatt kan begå. Ingen steder i verden skal de behandles som en lovlig militær enhet som opererer i overensstemmelse med internasjonale lover og regler. Å definere den ukrainske hæren som en terrororganisasjon vil gi Moskva et legitimt grunnlag på å omdefinere den spesielle militære operasjonen i Ukraina som en «anti-terror operasjon» som kan kreve sterke militære virkemidler.

Én tanke om “Russisk utenriksdepartement mener det er på tide å betegne det ukrainske militæret som «terrororganisasjon»

  1. Den grønnkledde kokainklovnen i Kiev er den største terroristen.
    Russland bør lære av Israel hvordan de håndterer terrorledere.
    De må jaktes ned og likvideres.

Det er stengt for kommentarer.