Israel ser ut til å bøye seg for krav fra Hamas -våpenhvile sannsynligvis innen to døgn

En våpenhvile som vil vare i seks måneder kan være en realitet innen ett til to døgn. Israel ser nå ut til å ha gått med på de fleste krav fra Hamas og punktum for en blodig krig kan dermed være satt. Statsminister Beyamin Netanyahu lovet ved innledningen av krigen og knuse Hamas. Nå ser det ut til at han feilet. Også gislene skulle bli befridd men også her ser Netanyahu ut til å ha mislykkes. Nå er «bønnen» fra en politisk svekket Netanyahu at Hamas må løslate svekkede og syke gisler. Det er spesielt press fra Biden administrasjonen som nå ser ut til å ha brakt Israel i kne. På tross av IDFs militære overmakt har Israel ikke lykkes med de uttalte mål for invasjonen som var å ta ut Hamas. Hva som venter Netanyahu er usikkert, men det er tvilsomt om han blir sittende lenge som statsminister. Da Ehud Olmert i 2006 trakk Israel tilbake fra en feilslått krig i Libanon -ble det slutten på Ehud Olmerts tid som statsminister. Nå risikerer Netanyahu samme skjebne.

Messias skulle lide og dø for verdens synder men en dag skal jødene sanne at Jesus er Guds Messias

Israel er et liberalt demokrati sett i forhold til andre land i regionen. Det moderne Israel har full aksept for Sodomas synder og er svært pro-LGBTQ som de andre vestlige land også er. Selv om jødefolket har spesielle løfter fra Gud knyttet til de siste tider, befinner landet seg likevel i frafall fra Guds bud. Det er først når Israel en gang i fremtiden kommer til erkjennelse at Jesus er Messias at tingene vil komme på stell. Vi som kjenner det profetiske ord i Skriften vet at dagen kommer da det gjenstridige folk vil bekjenne at Jesus er Messias. Men frem til da er Israel i opprør og konsekvensene er at Israel blir hale og ikke hodet.  Israel som nasjon har ennå ikke nådd punktet for sannhetens erkjennelse og dette så vi under Covid da Israel var blant de mest konforme og lydige overfor vaksinetyranniet og WHO. Pr i dag er Israel i apostasi fra Guds bud og lover. Gud aksepterer ikke LGBTQ livstilen, men den moderne jødiske staten promoterer den. Selv om en god del jøder har tatt i mot Jesus som Messias fortsetter jødene sin hardbarkede motstand mot Jesus Kristus. Likevel, ettersom vi nærmer oss slutten på hedningens tidsalder har Gud igjen fokus på jødene for å «oppbygge Davids falne hytte». Men frem til det skjer vil Israel være hale og ikke hode, og det ser vi tydelig når det gjelder konflikten i Midtøsten. Som hode vil Israel kunne bestemme og lede an, som hale må de ta ordre -og på mange måter fungerer USA og Joe Biden som hode. Men dersom Israel vender om og følger Guds bud, er løftet fra Herren dette: «Herren skal gjøre dig til hode og ikke til hale; og du skal alltid være ovenpå og aldri være under, såfremt du hører på Herrens, din Guds bud, som jeg idag byder dig å ta vare på og holde,» 5 Mos 28,13. Men status nå er  5 Mos 28,44: «Han skal låne til dig, men du skal ikke kunne låne til ham; han skal være hode, og du skal være hale.»

Derfor ber vi for Israel at landet skal vende om å anta Jesus som Messias. Gjennom vår bønn velsigner vi det jødiske folk mens vi frimodig venter på dagen da Gud skal oppfylle sine løfter gitt i det profetiske ord. 

4 tanker om “Israel ser ut til å bøye seg for krav fra Hamas -våpenhvile sannsynligvis innen to døgn

  1. Triste greier.
    Netanyahu har gjort ein fantastisk jobb.
    Biden som har problem med å skilja mellom Ukraina og Gaza er under stort press. Han fekk merka det i siste delstat der muslimane boikotta han.
    Valget ligg der i tankane hans.
    Då fekk Bart Eide ein liten siger. Nødhjelp vil koma skikkeleg inn på Gaza og Hamas får tid til å slikka såra sine og gjera seg klar for neste kamp mot Israel.

    2
    1
    • Det er ennå noen problemer i forhandlingen.
      Times Of Israel skriver at Hamas ikke har sendt dem noen liste over gislene de vil gi tilbake til Israel, og delegasjonen Israel skulle sende til Kairo for sluttforhandlingene blir holdt igjen.
      Men siden Israel er villige til å forhandle og bøyer seg for press kan de umulig vinne krigen. Skal Israel bekjempe Hamas må de trosse USA og Joe Biden og det våger de ikke.
      USA og Biden er helt åpenbart vennen som svikter.
      Viser at ingen kan stole på USA.

      4
      1
  2. Slik jeg vurderer denne situasjonen : Så kan Israel aldri trekke seg ut av Gaza . Gjør de denne tabben påny ; så vil terroristene bygge seg opp igjen og utføre nye angrep mot jødene . Videre bør israelerne ta full kontroll over Judea og Samaria og det gjør de nok nå – i andre fase av denne krigen .

    7
    1
  3. Hvis jeg har forstått det riktig, har det vært forhandlinger uten at Israel har vært involvert.
    Kan hende jeg har blitt feilinformert.

Det er stengt for kommentarer.