Israel og Hizbollah er på randen av større krig -Israels tålmodighet er tynnslitt

Recep Erdogan omtaler Israels handlinger på Gazastripen som «folkemord» og tar til orde for et felles muslimsk prosjekt for å stanse disse.

Mens Tyrkias president Recep Erdogan tar til orde for et felles muslimsk prosjekt for å stanse det han kaller et «Israels folkemord på Gazastripen»  beveger Hizbollah og Israel seg stadig nærmere full krig. Rakett-angrepene fra Hizbollah er trappet opp og Israels forsvarsminister Yoav Gallant sier at Hizbollahs fortsatte angrep, senest mot Kiryat Shmona er i ferd med å forårsake en større eskalering. For hvert eneste angrep Hizbollah gjennomfører rykker vi stadig nærmere full krig og en israelsk invasjon i Sør-Libanon. Den israelske forsvarsministeren sa i en samtale med den amerikanske utsendingen Amos Hochstein, -at Hizbollah angrepene bringer Israel nærmere en beslutning om å løse situasjonen i Libanon med militære virkemidler.

Hizbollah millitsen som er sponset av Iran fortsetter å trappe opp de daglige angrep mot mål i det nordlige Israel. Israels tålmodighet med Hizbollah er i ferd med å bli brukt opp og. Hizbollah som er en alliert av Hamas viser ingen tegn til å være villige til å avslutte angrepene mot Israel og faren for en blodig krig i Libanon er overhengende. Israel håper ennå på en diplomatisk løsning som kan avverge full krig men sjansen for dette syntes stadig mindre. I disse kritiske tider er det viktig å be for Israel, da landet er under knallhardt internasjonalt press.